Προς το περιεχόμενο

56 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο τραγούδι θα επιλέγατε να εκπροσωπίσει την Ελλάδα στη Eurovision 2013;

• Θωμαή Απέργη "One Last Kiss"
    • Alex Leon Feat. Giorgina "Angel"
    • Aγγελική Ηλιάδη "Χίλιες Και Μία Νύχτες"
    • Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης "Alcohol Is Free"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ αυτό που σκάω, είναι αυτοί που γράφουν τα τραγούδια, δεν μπορούν να κάνουν μια τρίπλα, λίγο να το πειράξουν, έτσι να μπει κάτι της που να μην είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που γίνεται στα υπόλοιπα 1500 δημοφιλή τραγούδια με τις ίδιες ακριβώς συγχορδίες και μελωδικές γραμμές;

Άραγε τέτοια τρίπλα, μπορεί να γίνει και σε άλλη τέχνη;  :P

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άραγε τέτοια τρίπλα, μπορεί να γίνει και σε άλλη τέχνη;  :P

Ε, βέβαια. Στις ταινίες.

Δημοσ.

Είδες τελικά, πως οι απόψεις μας, δεν απέχουν τόσο πολύ;

Όσο αρκετά μοτίβα στα τραγούδια επαναλαμβάνονται, κάτι που μπορεί εύκολα να διακρίνει ένας γνώστης της μουσικής, άλλο τόσο επαναλαμβάνονται και αντίστοιχα μοτίβα στις ταινίες, που επίσης εύκολα μπορεί να διακρίνει ένας γνώστης του κινηματογράφου. :-)

Δημοσ.

Πόσο μα πόσο χλιαρή ήταν η φετινή Eurovision!

Κατά τη διαρκειά του δικού μας κομματιού μόνο άνοιξε το μάτι μου.

(Άντε και στην μπαλάντα του Ισλανδού...λόγω του Ισλανδού όμως.)

6η θεσούλα την περίμενα. Με ελπίδες για κάτι ακόμα καλύτερο όμως.

Αλλά δε βαριέσαι! Alcohol is free!

Δημοσ.

Πόσο μα πόσο χλιαρή ήταν η φετινή Eurovision!

Κατά τη διαρκειά του δικού μας κομματιού μόνο άνοιξε το μάτι μου.

(Άντε και στην μπαλάντα του Ισλανδού...λόγω του Ισλανδού όμως.)

6η θεσούλα την περίμενα. Με ελπίδες για κάτι ακόμα καλύτερο όμως.

Αλλά δε βαριέσαι! Alcohol is free!

Αν είχαμε αγγλικούς στίχους θα είχαμε βγει πρώτη

Λίγο ξενερωτη ήταν η φετινη eurovision...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είδες τελικά, πως οι απόψεις μας, δεν απέχουν τόσο πολύ;

Όσο αρκετά μοτίβα στα τραγούδια επαναλαμβάνονται, κάτι που μπορεί εύκολα να διακρίνει ένας γνώστης της μουσικής, άλλο τόσο επαναλαμβάνονται και αντίστοιχα μοτίβα στις ταινίες, που επίσης εύκολα μπορεί να διακρίνει ένας γνώστης του κινηματογράφου. :-)

Και αντίστοιχα ενδιαφέρον είναι όταν κάποιος σου κλείνει το μάτι και σου λέει "έλα να κοροϊδέψουμε αυτούς τους μαλάκες που βλέπουν ταινίες με κλισέ και ακούνε τραγούδια με κλισέ, κάνοντας ένα που δεν θα το καταλάβουν καν ότι πρόκειται για παρωδία, αλλά εμείς θα το ξέρουμε και θα γελάμε".

Όπως ακριβώς έκανε ο Peter Nalitch το 2010 με το Lost and Forgotten. Όπως έκανε το Cabin in the woods.

Ένας γνώστης, λοιπόν, καταλαβαίνει πότε κάποιος κάνει κάτι στα σοβαρά και πότε διακωμωδεί την κατάσταση.

Δημοσ.

Αν δεν μπορεί ένας γνώστης, να το καταλάβει αυτό, τότε ποιος μπορεί; Κάποιος που ακούει εμπορικά τραγούδια; Ή κάποιος που βλέπει εμπορικές ταινίες;

Οι παρωδίες, γενικότερα, είναι ορθό να μένουν πιστές στο είδος που θέλουν να διακωμωδήσουν, σεβόμενες όμως τους ακροατές/θεατές. Αν κάποια παρωδία (και όχι μόνο) δεν σεβαστεί τον ακροατή/θεατή, τότε άποψή μου είναι, πως οι γνώστες της εκάστοτε τέχνης, θα έχουν αντίθετη άποψη από την εθισμένη πλειοψηφία.  :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν μπορεί ένας γνώστης, να το καταλάβει αυτό, τότε ποιος μπορεί; Κάποιος που ακούει εμπορικά τραγούδια; Ή κάποιος που βλέπει εμπορικές ταινίες;

Οι παρωδίες, γενικότερα, είναι ορθό να μένουν πιστές στο είδος που θέλουν να διακωμωδήσουν, σεβόμενες όμως τους ακροατές/θεατές. Αν κάποια παρωδία (και όχι μόνο) δεν σεβαστεί τον ακροατή/θεατή, τότε άποψή μου είναι, πως οι γνώστες της εκάστοτε τέχνης, θα έχουν αντίθετη άποψη από την εθισμένη πλειοψηφία.  :-)

Ακριβώς το ανάποδο. Μόνο οι γνώστες θα καταλάβουν ότι πρόκειται για παρωδία. Η εθισμένη πλειοψηφία θα εξαγριωθεί.

Δημοσ.

Εφόσον πιστεύεις το αντίθετο, μιας και είσαι γνώστης της μουσικής, μήπως μπορείς να αναφέρεις κάποιο τραγούδι που να μην σε σεβάστηκε, και αντί να σε εξαγριώσει... το θεωρείς τραγουδάρα;

Ευχαριστώ  :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εφόσον πιστεύεις το αντίθετο, μιας και είσαι γνώστης της μουσικής, μήπως μπορείς να αναφέρεις κάποιο τραγούδι που να μην σε σεβάστηκε, και αντί να σε εξαγριώσει... το θεωρείς τραγουδάρα;

Ευχαριστώ  :-)

Το "δε σε σέβεται" είναι αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα. Εγώ θεωρώ ότι αυτός που το κάνει είναι στη μεριά μου, γιατί συμφωνώ με την άποψή του.

Έγραψα ήδη παράδειγμα. Peter Nalitch, Lost and Forgotten. Τραγουδάρα και παρουσίαση "πιο κιτς δε γίνεται".

Δε σεβάστηκε το θεσμό της eurovision, όχι εμένα. Από τη στιγμή που έχω πρόβλημα με το θεσμό της eurovision, δεν έχω πρόβλημα να μην τον σεβαστεί.

Αντίστοιχα το cabin in the woods δε σέβεται το θεσμό των κλισεδιάρικων horror movies, όχι εμένα. Από τη στιγμή που έχω πρόβλημα με τα κλισεδιάρικα horror movies, δεν έχω πρόβλημα να μην τον σεβαστεί.

υγ. αν δεν κάνεις quote, δε βλέπω το μήνυμά σου.

Δημοσ.

Το "δε σε σέβεται" είναι αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα. Εγώ θεωρώ ότι αυτός που το κάνει είναι στη μεριά μου, γιατί συμφωνώ με την άποψή του.

Έγραψα ήδη παράδειγμα. Peter Nalitch, Lost and Forgotten. Τραγουδάρα και παρουσίαση "πιο κιτς δε γίνεται".

Δε σεβάστηκε το θεσμό της eurovision, όχι εμένα. Από τη στιγμή που έχω πρόβλημα με το θεσμό της eurovision, δεν έχω πρόβλημα να μην τον σεβαστεί.

Αντίστοιχα το cabin in the woods δε σέβεται το θεσμό των κλισεδιάρικων horror movies, όχι εμένα. Από τη στιγμή που έχω πρόβλημα με τα κλισεδιάρικα horror movies, δεν έχω πρόβλημα να μην τον σεβαστεί.

υγ. αν δεν κάνεις quote, δε βλέπω το μήνυμά σου.

Μα πιο πριν είπες πως είσαι αντίθετος με αυτό που είχα πει, αλλά βλέπω πως τελικά όχι μόνο δεν είσαι αντίθετος, αλλά έχεις αρχίσει να μπαίνεις στο νόημα.

Είχα κάνει λόγο για παρωδία, που δεν μένει μόνο στο είδος, αλλά παρωδεί και τους ακροατές/θεατές. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, ένας γνώστης της μουσικής, θα καταλάβει πως ο Peter Nalitch, παρωδεί τον θεσμό, σεβόμενος όμως τους ακροατές. Όπως, όταν ένας γνώστης του κινηματογράφου, δει μια ταινία παρωδία, θα καταλάβει πως αυτή παρωδεί ένα είδος, σεβόμενη πάντα τους θεατές (π.χ. Dr. Strangelove).

Έτσι όπως μπορεί να υπάρξει ένα τραγούδι, που να μην σέβεται τον ακροατή, έτσι υπάρχουν και ταινίες, που δεν σέβονται τους θεατές (εδώ κολλάει το Cabin ;) ). Τις πρώτες θα τις αναγνωρίσουν οι γνώστες της μουσικής, ενώ τις δεύτερες, οι γνώστες του κινηματογράφου. Και όπως θα υπάρξουν και υπέρμαχοι, μη γνώστες, που θα αμύνονται τα τραγούδια, έτσι θα υπάρχουν και αντίστοιχοι για τις ταινίες. Δεν γίνεται πάντα να συμφωνείς με όλους ;)

Είχες κάνει λόγο για τρίπλες, και συμφώνησα. Μόνο που οι τρίπλες, δεν γίνονται μόνο, για να παρουσιάσεις κάτι που να παρωδεί τα κλισέ, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν και για να ξεφύγεις από αυτά, οπότε η αναφορά σε αυτά δεν είναι καν απαραίτητη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...