Millennium Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Hi, fantasy: Exploring the world of Age of Wonders 3
chek2fire Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Αυτό πάει για αγορά σε retail asap. Μακάρι να βγάλουν και κανά καλό κουτάκι αν και χλωμό το βλέπω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Κι εγώ το έχω πρώτο στη λίστα με τα most wanted αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι πως ήλπιζα σε μια πιο προσιτή τιμή, αλλά θέλουν στήριξη αυτά τα παιχνίδια -συν του ότι, αυτά που έχουν δείξει ως τώρα, είναι πολύ θετικά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Στο βίντεο παρουσιάζεται ο Θεοκράτης, η 5η από τις 6 συνολικά (αρχικά, τουλάχιστον) κατηγορίες ηρώων στο ΑοW3. Το βίντεο δείχνει μερικά spell και εξηγεί πώς λειτουργούν οι μονάδες του Θεοκράτη και της Μάγισσας, μέσα από μια μάχη-πολιορκίας. Από όσο μπορώ να κρίνω σε αυτά τα 20, περίπου, λεπτά, η ΑΙ δεν είναι κακή, κάνει 1-2 έξυπνες κινήσεις και ενδεχομένως ρόλο να παίζει και η ανισορροπία δυνάμεων. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε το online multiplayer μέρος του παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο από συνολικά 6 βίντεο που παρουσιάζουν μερικές βασικές επιλογές στη δημιουργία του παιχνιδιού και ένα μέρος του τι συμβαίνει στην πράξη. Μπορείτε να τα δείτε εκεί (για να μη φτάσει μισή σελίδα το μήνυμα...) 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Oι (πολύ) πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές: το παιχνίδι είναι σταθερό, τα γραφικά αξιοπρεπή και η ΑΙ πολύ δυναμική. Τις απροσεξίες τις τιμωρεί από το μεσαίο επίπεδο κιόλας. Το σενάριο σε πρώτο στάδιο είναι πάρα πολύ προβλέψιμο, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια μετρούν περισσότεροι οι μηχανισμοί -όχι ότι θα πείραζε μια ιστορία που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερη τριβή για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά τα πρώτα σημάδια επιτρέπουν βάσιμη αισιοδοξία. Το 2014 (με την κυκλοφορία του ΑοW III, του Warlock II και αργότερα του Endless Legends) προβλέπεται εξαιρετική για τα fantasy tbs.
Tobajara Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Oι (πολύ) πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές: το παιχνίδι είναι σταθερό, τα γραφικά αξιοπρεπή και η ΑΙ πολύ δυναμική. Τις απροσεξίες τις τιμωρεί από το μεσαίο επίπεδο κιόλας. Έχω διαφορετική εικόνα για την ΑΙ. Παίζει αρκετά ως πολύ καλά στις μάχες (σε κάποιες από αυτές το auto resolve μου έδινε καλύτερα αποτελέσματα από το manual μου) αλλά στον tactical map είναι μετριότατη. Πατάει σε συγκεκριμένα patterns που αν για κάποιο λόγο ανατραπούν (πχ ο παίκτης να προλάβει να φτιάξει πόλεις σε κάποιες τοποθεσίες) δε βρίσκει εναλλακτικές, κάνει αλλοπρόσαλλες κινήσεις (σε πόλη υπό πολιορκία που δε μπορούσα να καταλάβω, στέλνει ένα αρκετά δυνατό stack να κατακτήσει δική μου απροστάτευτη πόλη καταδικάζοντας και τις δύο στα αμέσως επόμενα turns - δηλαδή έλεος), και το χειρότερο είναι πως τις περισσότερες φορές απλά κάθεται πίσω φορτώνοντας τις πόλεις με ισχυρούς στρατούς οπότε από τη μια δεν κινδυνεύεις αλλά από την άλλη όταν προχωρήσεις βλέπεις την ορδή του Τζένγκις Χαν που στοιβαζόταν για 50 γύρους και βάζεις τα κλάματα. Ορισμένες φορές κόντεψα να βάλω τα γέλια, όταν ο υπολογιστής επανειλημμένα άφηνε πόλεις εντελώς απροστάτευτες τραβώντας στρατούς για να υπερασπιστεί την πρωτεύουσα στο άλλο άκρο, με αποτέλεσμα να τις χάσει άμεσα. Οι σχεδιασμένες επιθετικές ενέργειες είναι λίγες και μικρής κλίμακας, δεν έπεσα σε snowballing αλλά φαινόταν πως στόχος ήταν μια πόλη και τίποτα παραπάνω. Το αγαπημένο μου είναι όταν 3 - 4 στρατοί πλησιάζουν άδεια πόλη μου και στο επόμενο turn μετανιώνουν και φεύγουν, από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να ανησυχώ (αν και ενίοτε τις καταλαμβάνουν). Όλα αυτά στο hard. Επαναλαμβάνω, οι μάχες είναι πολύ ικανοποιητικές σε όλους τους τομείς. Ορισμένα θετικά που παρατήρησα είναι η σωστή χρήση global/ strategic spells από την ΑΙ και κάποιες καλές αντεπιθέσεις σε αμφίρροπες καταστάσεις (είμαι ο κλασσικός μπουνταλάς που αφήνει τα μετόπισθεν γυμνά). Επίσης, αν της επιτραπεί να κάνει το παιχνίδι της, είναι αρκετά ενοχλητική ιδίως στην επέκταση με settlers. Θα πάει για τα resources και το ζωτικό χώρο, αν και μερικές φορές με τραγελαφικά αποτελέσματα (άκυρη πόλη των 5 hexes που το AI μπορεί να τη φτιάξει, ασφαλώς, αλλά εγώ τρώω στη μάπα "not allowed"). Τεχνικός τομέας, γραφικά, μονάδες, δομή κλπ είναι πολύ ικανοποιητικά όλα τους. Αλλά στον tactical map είμαι πολύ μουδιασμένος από αυτό που βλέπω.
Tobajara Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Περίεργα πράγματα, δεν ξέρω τι να υποθέσω... Έχω περάσει 3 ή 4 σενάρια στο campaign (είμαι στο Archipelago και παίζω φάπες με την Ισαβέλλα την πειρατίνα). Μέχρι να το ξεκινήσω, η ΑΙ στον tactical map ήταν ίσως ό,τι χειρότερο έχω δει. Πραγματικά χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο με αυτά που έβλεπα. Στρατοί να προσπερνάνε κενές πόλεις. Αντιπάλους να χάνουν τις πόλεις τους τη μια μετά την άλλη χωρίς καν να αντιδρούν. Το ΑΙ να εγκαταλείπει τελείως οχυρωμένες πόλεις για να τις κατακτήσω στο επόμενο turn. Ήρωες να κάνουν πέρα δώθε επί 10 turns χωρίς λόγο. Ούτε καν σκέψη για επίθεση ή έστω κίνηση των στρατών. Με το που μπήκα στο εν λόγω σενάριο, τα πράγματα ήρθαν τούμπα. Ύπουλη ΑΙ, επιθετική (μετά από ένα συγκεκριμένο trigger τουλάχιστον), στέλνει μονάδες στα μετόπισθεν κρατώντας με απασχολημένο, αντεπιθέσεις, παρενοχλήσεις, χρήση ναυτικού, γενικά μια κατάσταση που με ανάγκασε από το χύμα παίξιμο μέχρι τότε να αλλάζω τακτική και να είμαι πολύ πιο συντηρητικός. Τα λάθη που μπορώ να παρατηρήσω είναι λίγα, αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η αλλαγή. Από όσο ξέρω δεν κατέβασε κάποιο patch. Α, και εξακολουθώ hard.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δε νομίζω να έχει κατέβει patch. Γενικά, η ΑΙ είναι μια πονεμένη ιστορία, το βλέπω και στο Warlock II με το οποίο έχω ασχοληθεί πολύ περισσότερο: σε κάποιες περιπτώσεις οι αντίπαλοι είναι εξαιρετικοί, συνδυάζουν μονάδες, χτυπάνε από διάφορες μεριές (βοηθάει και το ότι στο campaign δεν υπάρχει σοβαρή θάλασσα, που διέλυε την ΑΙ στο πρώτο) και σε άλλες περιπτώσεις, three birds were sitting... Το AoW, πάντως, για να επιστρέψω on topic, δεν έχει καταφέρει να με κερδίσει ως τώρα. Πρέπει, βέβαια, να ασχοληθώ πολύ περισσότερο αλλά δεν μου έκανε αυτό το αρχικό "κάτι".
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Τελικά, το patch που είχαν ανακοινώσει στις 2 του μήνα, κατεβαίνει τώρα (v. 1.09) Η λίστα με τις αλλαγές/βελτιώσεις εδώ.
StigmaX Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Πολύ καλό παιχνίδι, έχω χάσει τον ύπνο μου απο τότε που το πήρα... Μετα απο πολύ καιρό πετυχαίνω παιχνίδι όπου το campaign δεν είναι έυκολο... το αντίθετο μάλιστα, είναι παλούκι, και πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις restart την πίστα μετά απο 70-80 turns (4-5 ώρες) ή και παραπάνω. Αν σας αρέσουν παιχνίδια τύπου Heroes of Might and Magic και Civilazation είναι must αγορα. 1
chek2fire Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μόλις ξεκίνησα και εγώ το game και μπορώ να πω ότι πάρα πολύ καλό. Σαν heroes χωρίς το cheating που έκανε το heroes. Πολύ καλές και η μάχες και γενικά η στρατιγική στον χάρτη και πως κάνεις explore και φτιάχνεις πόλεις. Ξεκίνησα και εγώ σήμερα για να το δω για λίγο και κόλησα με τις ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα