Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κουτί:  Corsair carbide 300r εμφανίσιμο, με δύο usb 3.0 στην πρόσοψη

Μητρική: Asrock z77 extreme4 Ποιοτική, παρακλάδι της asus, υποστηρίζει 2 pci express 3.0 και πολλές usb 3.0

Ψύξη: Υδρόψυξη: Antec KÜHLER H2O 620, Ποιοτική και εύκολη στη τοποθέτηση

GPU: Nvidia gtx 660 oc, υποστήριξη CUDA, PhysX, 3d, (και απολύτως συμβατή με mac!)

Με τα παραπάνω καθώς και με i5 3570K, SSD Samsung 840 128gb, Μνήμες Corsair 1.35V Vengeance Low Profile DDR3, (έφτιαξα το σύστημα πριν ένα μήνα) έχω μείνει ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!

Ανοίγει και κλείνει ακαριαία, επεξεργασία βίντεο, ταινίες HD, παιχνίδια ο μικρός, επιτέλους αναγνωρίζονται ΑΜΕΣΩΣ όλοι οι παλιοί εξωτερικοί δίσκοι μου, ...και τι πιο κουφό που δεν τόχα υπολογίσει στην αρχή που έψαχνα κομμάτι -κομμάτι, με την πολύτιμη βοήθεια των φίλων απο το insomnia:

Καταφέραμε με τον γιό μου και του βάλαμε Mac OS X Mountain Lion 10.8.2 !!!!! (hackintosh)

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα !!!!

Δημοσ.

Πόσα δίνεις εν τέλη ?

Στον SSD ΔΕΝ βάζουμε μόνο το λειτουργικό ! Μέγα λάθος !!!! Αυτά τα κάναμε όταν οι SSD ήταν 32Gb και κόστιζαν 300€ .............Βάζουμε και ΟΛΑ τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε !

Το αρχικό budget ήταν 1000 ευρώ αλλά μπορώ να το ξεχειλώσω μέχρι 1100-1150 περίπου

Για τον SSD είναι δική μου λανθασμένη διατύπωση. Εννοούσα λειτουργικό + προγράμματα.

Για τη χωρητικότητα (256 GB) θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά άσχετα από το υπόλοιπο configuration που θα καταλήξω.

Η πρόταση για τον i7-3820 και το socket 2011 και το σκεπτικό ακούγονται πολύ λογικά. 

Με μια γρήγορη ματιά που έριξα, η Gigabyte X79-UD3 και η Asus P9X79 έχουν 6 SATA (4 II, 2 III) οπότε θα χρειαστώ κάρτα PCI to SATA ΙΙ (ή ΙΙΙ). 

Ερωτήσεις: - σε τι κόστος να υπολογίζω;

- θα έχω ταχύτητες όπως οι onboard SATA θύρες; 

Ο i7-3820 δεν έρχεται με σύστημα ψύξης οπότε σε τι κόστος να υπολογίζω μια αξιοπρεπή ψύκτρα;

Το κουτί Fractal Design Define R4 το έχω κοιτάξει αλλά δεν θέλω πόρτα. Γενικά η σειρά της Fractal Design (ειδικά το Core 3000 και το Arc Midi R2) ταιριάζουν στην αισθητική μου. Θα προτιμούσα 3 θέσεις 5.25'' αντί δύο αλλά μπορώ να το ξεπεράσω.

Όσον αφορά το τροφοδοτικό δεν θα τσιγκουνευτώ καθόλου καθότι είμαι παθών. Παίζω μεταξύ Corsair και XFX, 750 Watt τουλάχιστον.

Για το συνολικό κομμάτι της πρότασης (CPU, M/B, RAM, Κάρτα γραφικών) πρέπει να τα βάλω κάτω από οικονομοτεχνικής πλευράς και θα επανέλθω.

Δημοσ.

Η GIGABYTE X79 UD3 έχει 10 SATA  και 2x esata !!! Αυτό κάνουν τα πολλά lanes στις πλατφόρμες οπως σου είχα πει και για το 990FX της AMD !!! 

Μπορούν να τοποθετηθούν πάρα πολλά πράγματα επάνω και να δουλεύουν απρόσκοπτα !! Ετσι κι εδώ !

Ξαναδές την φώτο ! Τα 2 είναι άσπρα και δεν φαίνονται ! και τα αλλα 2 τα βγάζει χαμηλά δίπλα στην σύνδεση του header για τα buttons !

5307.jpg

5310_big.jpg

Η συγκεκριμένη GIGABYTE είναι έτη φωτός μπροστά από την ASUS που είπες σε θέματα πληρότητας !

Chipset:

1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3 0/1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
  2. 4 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2 2/3/4/5) supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices
  3. Support for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
    * When a RAID set is built across the SATA 6Gb/s and SATA 3Gb/s channels, the system performance of the RAID set may vary depending on the devices being connected.
3 x Marvell 88SE9172 chips:
  1. 4 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3 6/7/8/9) supporting up to 4 SATA 6Gb/s devices
  2. 2 x eSATA 6Gb/s connectors on the back panel, supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
  3. Support for RAID 0 and RAID 1

Δεν χρειάζεσαι 750watt τροφοδοτικό ! Με 750watt δουλεύει το σύστημα που σου προτείνω με 4 κάρτες γραφικών επάνω .... 

Το PC POWER & COOLING είναι πολύ καλό τροφοδοτικό και σου το έβαλα γιατί είναι modular ! 

Μπορείς να δεις και το ENERMAX NAXN 82+ από την καλύτερη εταιρία που υπάρχει μαζί με την seasonic σε θέματα τροφοδοτικών , το Be quiet 600watt system power 7 και αρκετά άλλα ! 

Και το XFX είναι καλό φτιαγμένο από την seasonic αλλά κοίταξε το 650watt ! 

Mε μια ψύκτρα των 10-15€ είσαι ΟΚ ! για τον 3820 !

http://www.skroutz.gr/s/418815/Intel-BXRTS2011AC.html?keyphrase=s2011+cooler

Για κάτι καλύτερο : Thermalright True Spirit 90M CPU Cooler ή Thermalright True Spirit 120M CPU Cooler

Tην πόρτα την έχει το FRACTAL  για να έχει την μόνωση από μέσα .... Διαφορετικά δεν θα είχε πόρτα .... 

Δημοσ.

Αυτός χάνει.  :P

Εγώ 3820 δε θα βάζα με αυτή τη τιμή.

Αν τα χεις φίλε κοιτάς για 3930Κ 6 πύρηνο με 12 νήματα και πάνω.Αλλιώς πας σε 3770Κ αν κοιτάς μόνο intel αλλά δεν έχει upgrade path.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...