Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Dell επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων ανακοινώνοντας τα σχεδιά της να εξέλθει από το χρηματηστήριο και να γίνει ιδιωτική εταιρεία η οποία εξαγοράζεται από τη Silver Lake σε μια συμφωνία $24.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα από μετρητά αλλά και από μετοχές σε μια διαδικασία που θα βοηθήσει επίσης και ο ιδρυτής της Michael Dell. Συμμετοχή θα έχει και η Microsoft, προσφέροντας δάνειο $2δις δολαρίων. Οι μέτοχοι της Dell θα λάβουν $13.65 δολάρια για κάθε μετοχή, η τιμή της οποίας παρουσιάζεται ανεβασμένη σε σύγκριση με τα $10.88 δολάρια που άξιζε στις 11 Ιανουαρίου όταν και έκαναν την εμφάνισή τους η πρώτες φήμες.

Όπως και άλλες εταιρείες του χώρου η Dell ξεκίνησε την πτωτικής της πορεία αμέσως μόλις μειώθηκε το ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για τους παραδοσιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η εταιρεία στη συνέχεια προσπάθησε να “μεταμορφωθεί” από μια εταιρεία κατασκευής Η/Υ σε μια πιο γενική κατηγορία υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών για επιχειρήσεις.

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51542-its-official-dell-going-private-in-24-billion-deal.html[/url]']techspot.com

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τώρα αυτο οτι θα έχει βοήθεια και απο την microsoft ειναι καλό ? :P

Όχι φυσικά!

Θα καταντήσει σαν τη nokia!Τα συστήματα της, pc/laptop,θα τρεχουν πλεων windows!:P

Δημοσ.

Όχι φυσικά!

Θα καταντήσει σαν τη nokia!Τα συστήματα της, pc/laptop,θα τρεχουν πλεων windows! :P

ε ναι.. γιατι πριν ετρεχαν unix kai macos.. :P

εγω για καλο το βλεπω.. μιας και η microsoft θελει να μπει στο hardware παιχνιδι.

καλλίτερη ευκαιρία απο αυτή δεν θα έχει.

και η dell αντι να βαρέσει κανόνι θα παραμείνει στην αγορά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λένε αλλά για μένα η Dell είναι από τις καλύτερες κατασκευάστριες φορητών υπολογιστών μετά την Toshiba.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λένε αλλά για μένα η Dell είναι από τις καλύτερες κατασκευάστριες φορητών υπολογιστών μετά την Toshiba.

Dell, Lenovo, Sony και μετά το χάος... Μιλάω εκ πείρας λόγω εργασίας σε κατάστημα service και πάντα σαν γενικό σύνολο laptop και desktop Η/Υ της κάθε εταιρείας. Το ότι είχα π.χ. ένα laptop Acer 7 χρόνια και δούλευε σαν σκυλί, χωρίς να πάθει τίποτα, δεν σημαίνει ότι η Acer είναι καλή κατασκευάστρια εταιρεία...

Δημοσ.

...αποψή μου: πριν τις Toshiba/ HP και μετά την IBM/Lenovo

Δημοσ.

Η microsoft τσόνταρε τι το 8% της αξίας των μετοχών; Αντί αυτού δεν θα έχει ούτε ψήφο στο συμβούλιο της εταιρείας ούτε θα της ανήκει η dell. Στρατηγική κίνηση είναι, δεν αγόρασε την εταιρεία. 

Πάντως θέλει τρελά π.π.ρια για να κάνεις την κίνηση του M. Dell. Αν και πλέον έχει την μεγαλύτερη ιδιόκτητη εταιρεία ηλεκτρονικών στην ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών. 

Μια τέτοια κίνηση δίνει τη δυνατότητα στη dell να πειραματιστεί με android phones/tablets, και άλλα καινοτόμα προϊόντα που δεν θα μπορούσε να βγάλει στην αγορά με φόβο την αποτυχία στις πωλήσεις και την πτώση της μετοχής. Επίσης, δεν θα λογοδοτεί στους μετόχους για τα κέρδη κλπ. Αυτό της δίνει χρόνο να ανασυνταχθεί. Τέλος μπορεί να απολύσει όσο εργατικό δυναμικό θέλει, όσο γρήγορα θέλει, χωρίς τις μακροχρόνιες διαδικασίες των εταιρειών που είναι ενταγμένες στο χρηματιστήριο. 

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...