Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πριν καμια βδομάδα το πισι μου αρχισε, τυχαία, να μην κάνει boot όταν το άνοιγα. Δουλεύανε όλα τα ανεμηστηρακια κανονικα, λαμπάκια επίσης, ακουγόταν ο σκληρός και το dvd driver όμως δεν έκανε "μπιπ" και η οθόνη δεν είχε σήμα. Μετά από ένα ή δύο reset, όμως, ανοιγε κανονικά.

Από προχτές δεν ανοίγει ποτέ. Έχω ανοίξει, καθαρίσει, βγάλει, ξαναβάλει τα πάντα.(cpu, καρτες, μνήμες, σκληρό, dvd). Δοκίμασα να τον ανοίξω μόνο με τα απολύτως απαραίτητα, έκανα ρισετ και την Cmos όμως πάλι δεν γίνεται κάτι. Όταν τον άνοιξα χωρίς μνήμες το ηχειάκι σφύριζε συνεχόμενα όπως θα έπρεπε.

Σήμερα το πρωί άνοιξε κανονικά. Μετά τον τερματισμό όμως άρχισε πάλι τα ίδια. Τί άλλο να κοιτάξω πριν το πάω για σερβις; 

(το τροφοδοτικό είναι 6 μηνών ενώ το υπόλοιπο σύστημα αγοράστηκε πριν 5 χρόνια)

Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις και αφου βεβαιωθούμε οτι δεν εχει η οθόνη κάποιο πρόβλημα, δοκιμάζουμε μια αλλη κάρτα γραφικών και βλέπουμε αρχικά αν φταίει η κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το πρώτο πράγμα που δοκιμάζω πάντα είναι PSU.

Αυτά τα δεν ποστάρω αλλά γυρνάνε μόνο ανεμιστήρια χωρίς κάποιο μπιπ, είναι είτε PSU είτε ΜΒ

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις με αλλες μνήμες ? και αν κανει boot ρίξε τους ενα Link.png Site: http://www.memtest.org/">memtest   για κανα 2ωρο να δούμε αν θα πετάξουν κανένα error.

Μπορεί να υπάρχει θέμα με την motherboard αλλα θέλει ψάξιμο

Δημοσ.

Την Παρασκευή θα πάω σε ένα φίλο να δοκιμάσω και με άλλο τροφοδοτικό, θα δω και τί μνήμες έχει να δοκιμάσω και με αυτές. Αν κάνει boot θα κάνω και το τεστ

Δημοσ.

Σήμερα που έκανε boot έκανα και το test που ανέφερε ο φίλτατος Spank, για κάνα 2ώρο, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

Επίσης, δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά παρατήρησα πως εφόσον δώσω εντολή για επανεκίνηση είτε μέσω windows είτε από το bios, ο υπολογιστής κάνει boot κανονικά. Αυτό δεν ισχύει στην Αδρανοποίηση, στην οποία περίπτωση, για να ξυπνήσει το pc θα χρειαστούν πάλι απανωτά ρισετ και αν (κάτι σαν και μένα στο πρωινό ξύπνημα :P )

Δημοσ.

ημερομηνίες και ώρα σου τις κρατάει?γιατί μπορεί να φταίει και η μπαταρία σου.τσέκαρε από το everest της lavalys να δεις τι τάσεις έχεις .σου δείχνει και για την μπαταρία και τα για όλες τις φίσσες του τροφοδοτικού

Δημοσ.

Κρατάει ώρα και ημερομηνία. Έχω δοκιμάσει και με μπαταρία άλλης μητρικής χωρίς να αλλάζει το αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά που φιλοτιμηθεί θα δοκιμάσω και το everest.

Δημοσ.

H μητρική είναι όντως MSI. Συγκεκριμένα η G31M3 v2.

Δοκίμασα και με διαφορετικό τροφοδοτικό σήμερα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

Την ΜΒ την τσέκαρα αρκετές φορές και δεν έχει τίποτα απ' όσο είδα. Τίποτα σκασμένο, τίποτα φουσκωμένο, τίποτα μαυρισμένο, και στις 2 πλευρές. Το ίδιο και ο επεξεργαστής αλλά και η υποδοχή του. Όλα φαίνονται φυσιολογικά.

Δημοσ.

λοιπον αφου ειναι MSI η μητρικη εχει φαει καποιο κολλημα σε καποια ρυθμιση του bios. ψαξτο εκει το θεμα σου. ισως και bios update να σε βοηθησει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...