Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι λιγο περιπλοκο.. για μενα..!

εχω ενα συστηματακι στο μαγαζι με WIN ΧΡ και ενα προγραμμα εμπορικης διαχειρισης μαζι με τον φορολογικο του μηχανισμο. αυτα ειναι στημενα σε εναν παλιο δισκο 80gb, ο οποιος ειναι "σπασμενος" σε 2 ισα partitions των 40gb, εκ των οποιων το ενα εχει τα ΧΡ και τα προγραμματα που δουλευω και το αλλο ειναι ελευθερο για αποθηκη. 

επειδη ο δισκος ειναι παλιος και τον φοβαμαι τελευταια,  πηρα εναν HITACHI DESKSTAR 500GB και θελω να κανω μια αντιγραφη ολου του λειτουργικου στον καινουριο, αλλα να ειναι και λειτουργικος (image).

προφανως θα χρησιμοποιηθει ενα προγραμμα σαν το Acronis True Image. 

ομως προηγουμενως, επειδη οι δισκοι δεν ειναι ομοιοι, θελω να κανω το εξης.

1  να ενωσω τον παλιο 80αρη σε ενα partition και

2  να φτιαξω ενα ισο partition στον καινουριο, ωστε να αντιγραφει ο παλιος μεσα εκει!

πως θα το κανω αυτο?  και ολα αυτα χωρις να χαλασω τη λειτουργικοτητα του συστηματος..!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα κρατησω BACK-UP απο τα αρχεια μου ολα, πρωτιστως, και μετα θα προβω σε οποιαδηποτε ενεργεια...!!!

τα εγραψα οσο πιο αναλυτικα μπορουσα. οποιαδηποτε ερωτηση, στη διαθεση σας...! 

Δημοσ.

κανε κλωνο το πρώτο partition κανονικα χωρις expand και το δεύτερο που έχεις δεδομένα κάνε expand στον υπόλοιπο δίσκο, γενικά μην αγχωνεσαι το acronis ειναι απο τα καλύτερα για την δουλεια που θές να κανείς και ο wizard που έχει δεν θα σε μπερδέψει...

Δημοσ.

Αν ο παλιός είναι ide(που λογικά θα είναι) και ο νέος είναι sata μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αφού θα έχει driver για ide στα windows και όχι για sata,χώρια που το πρόγραμμα για το οποίο γίνεται όλη αυτή η ιστορία μπορεί να έχει προστασία ώστε να μην τρέχει αν δει ότι υπάρχει άλλο δίσκος...

Δημοσ.

@spirosd2008, το ξερω οτι το acronis ειναι απο τα καλυτερα, γι αυτο και το ανεφερα. γιατι μαλλον με αυτο θα την κανω τη διαδικασια.

ομως προηγουμενως, λεω να μεγαλωσω το partition γιατι ειναι μικρο και σχεδον γεματο. αφου ετσι κι αλλιως τα 80gb του παλιου ειναι λιγα για τον 500αρη!!

@TheELF,  ειναι SATA και οι 2..!! ειναι απο τους πρωτους SATA..!  WDC WD800JD-60LSA0 το μοντελο!!

Δημοσ.

Αν ο παλιός είναι ide(που λογικά θα είναι) και ο νέος είναι sata μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αφού θα έχει driver για ide στα windows και όχι για sata,χώρια που το πρόγραμμα για το οποίο γίνεται όλη αυτή η ιστορία μπορεί να έχει προστασία ώστε να μην τρέχει αν δει ότι υπάρχει άλλο δίσκος...

άμα το sata της μητρικής είναι σε ide mode δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εμένα τουλάχιστον που το είχα κάνει σε 4 υπολογιστές στην δουλειά δεν είχε.

@spirosd2008, το ξερω οτι το acronis ειναι απο τα καλυτερα, γι αυτο και το ανεφερα. γιατι μαλλον με αυτο θα την κανω τη διαδικασια.

ομως προηγουμενως, λεω να μεγαλωσω το partition γιατι ειναι μικρο και σχεδον γεματο. αφου ετσι κι αλλιως τα 80gb του παλιου ειναι λιγα για τον 500αρη!!

@TheELF,  ειναι SATA και οι 2..!! ειναι απο τους πρωτους SATA..!  WDC WD800JD-60LSA0 το μοντελο!!

τα partition τα προσαρμόζεις όσο θες εσύ δεν είναι ανάγκη να κρατήσεις την αρχική χωρητικότητα.

Δημοσ.

το βασικο μου μελημα ειναι να μην χαλασω την λειτουργικοτητα των ΧΡ.

δλδ, μετα την αντιγραφη και τα κοψιματα-ραψιματα των partitions, να μπορω να δουλεψω τα ΧΡ στον καινουριο δισκο, κανονικα, οπως και στον παλιο!!

αλλα μπορω να κανω και το αλλο και να μην πειραξω καθολου τον παλιο..?

να κανω απευθειας αντιγραφη το 40αρι partition στον 500αρη και μετα να κανω επεκταση δισκου ωστε να δει και τον υπολοιπο? 

ή θα χρειαστει πρωτα να κανω ενα 40αρι partition στον 500αρι?

Δημοσ.

το βασικο μου μελημα ειναι να μην χαλασω την λειτουργικοτητα των ΧΡ.

δλδ, μετα την αντιγραφη και τα κοψιματα-ραψιματα των partitions, να μπορω να δουλεψω τα ΧΡ στον καινουριο δισκο, κανονικα, οπως και στον παλιο!!

Να χαλάσεις την λειτουργικότητα λίγο δύσκολο μιας και κλώνο κάνεις δεν πειράζεις κάτι στο αρχικό σύστημα, εννοείται πως τον παλιό τον κρατάς ακόμα μέχρι να βεβαιωθείς ότι όλα έχουν πάει καλά. Αν κάτι πάει στραβά στην πρώτη προσπάθεια που δεν νομίζω μιας και όπως σου είπα οι ρυθμίσεις είναι απλές, μπορείς να το ξανακάνεις από την αρχή.

Επίσης άμα νιώθεις ότι θες να είσαι 100% σίγουρος τότε κάνε απλό κλώνο μην πειράξεις τα partitions και μετά μέσα από τα xp πέρνα ένα partition manager π.χ. και άλλαξε τα όπως θες χωρίς κανένα περιορισμό.

Δημοσ.

ωραια.

αυριο θα κανω μια δοκιμη οπως ειναι.  και αν το πετυχω με την πρωτη, εχει καλως, θα το κρατησω.

αν δεν πετυχει κατι ή κανω κατ στραβα, εδω ειμαστε, τα ξαναλεμε.

Δημοσ.

ωραια.

αυριο θα κανω μια δοκιμη οπως ειναι.  και αν το πετυχω με την πρωτη, εχει καλως, θα το κρατησω.

αν δεν πετυχει κατι ή κανω κατ στραβα, εδω ειμαστε, τα ξαναλεμε.

καλή τύχη, μακάρι να το πετύχεις με την πρώτη!!

Δημοσ.

Acronis. (Βασικά το παλιό migrate easy είναι που εξαγοράστικε απο την acronis...)

Η WD το δίνει νομίζω τζάμπα στο site της αλλά για να δουλέψει πρέπει ο ενας απο τους 2 δίσκους να είναι WD.

Βασικά σου φτιάχνει bootable κλώνο του υπάρχοντος hd με τις ίδιες αναλογίες στα partition σου στον καινούργιο χωρίς να σου χαλάσει τον παλιό.

Κλειδιά windows εμπορικού προγράμματος, antivirus κτλ αντιγράφονται μονομιάς και διατηρούνται στον νέο δίσκο σαν να μην εχεις κάνει καμία αλλαγή.

Αν πάρεις εναν σκληρό 1 Tb στην περίπτωση σου θα φτιάξει C: 500gb D: 500gb (σε 500άρη C: 250gb D: 250gb κ.ο.κ) θα μπουτάρει κανονικά όπως μέχρι τώρα.

Απλά κάνεις την διαδικασία της μεταφοράς στο καινούργιο δίσκο, (ξεκινάει σε windows αλλά τελειώνει κάποιες δύσκολες λειτουργίες σε dos promt). Στο τέλος σου λέει ότι όλα πήγαν μια χαρά βγάλε τον παλιό και επανεκκίνησε. Κλείνεις το pc αποσυνδέεις τον παλιό επανεκκινάς και ρυθμίζεις το bios να μπουτάρει με τον καινούργιο. Τον παλιό κράτα τον για backup εκτός συστήματος για να μην μπερδευτούν και τα γράμματα των δίσκων. c: d: e: h: και τα κάνεις κουλουβάχτα.

Αν το bios εχει επιλογές AHCI και ide (που δεν θα έχει απο ότι καταλαβαίνω απο το πόσο παλιό είναι) φροντίζεις να μην αλλάξεις mode γιατί δε θα μπορείς να μπείς σε win.

Θα σου βγάζει μπλέ οθόνη με κάποιο code error.

Εχει γίνει άπειρες φορές εκ μέρους μου και είναι μια απλούστατη διαδικασία για παιδάκια δημοτικού.

Οπότε για σένα θα είναι παλούκι. :P

Δε σε ξέρω και κάνω πλάκα.

Καλή τύχη. Δε θα τη χρειαστείς ιδιαίτερα, αφού δυσκολότερο είναι να κάνεις ενα πόστ πλέον απο το να κάνεις clone - migrate εναν δίσκο σε ενα μεγαλύτερο. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...