aer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα στο φόρουμ! Προχθές μου ήρθε μία φίλη με το νεο της laptop με windows 8 και παρατήρησα ότι το αυτοκόλλητο γνησιότητας των windows που βρίσκεται από κάτω, υπάρχει αλλά δεν αναφέρει SN και λοιπά τα οποία αναφέρονταν έως τώρα σε όλα τα windows. Είναι έτσι όλα τα windows 8 ή θα έπρεπε να έχει και τα στοιχεία του (SN)?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Τι μάρκα είναι φίλε μου ? Όχι δεν θα υπάρχει πια κωδικός στα win 8 το βλέπει σε συνάρτηση του motherboard και του bios. Αν είχε τα cd μέσα στο κουτί κράτα τα στην άκρη , η αν έχει επιλογή να φτιάξεις restore cd κάντο. Αυτο ειναι το ρεζουμε Με τα Windows 8 όμως, η κατάσταση αλλάζει, αφού οι κατασκευαστές θα πρέπει να γράφουν ένα μοναδικό προϊοντικό κλειδί στο BIOS κάθε νέου PC, που θα βασίζεται στο hardware του συστήματος. Επίσης, οι ΟΕΜs δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργούν αυτόματα κλειδί ενεργοποίησης, αλλά θα πρέπει να το αποκτούν κατευθείαν από τη Microsoft με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης, τα εργοστάσια κατασκευής θα πρέπει να δίνουν σαφείς αναφορές αδειών Windows στη Microsoft ανάλογα με την παραγωγή τους, για να αποφευχθούν περιστατικά αποφυγής καταβολής δικαιωμάτων αδειών στην εταιρεία.
aer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση, το φαντάστηκα ότι μαλλον δεν θα έχουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Είναι Lenovo, δεν έχει CD, αλλά λογικά θα έχει καποιο τρόπο να κανεις CD αποκατάστασης για να μη βασίζεσαι μόνο στο αντίστοιχο που υπάρχει στο σκληρό δίσκο. Επομένως δεν αγοράζεις windows αλλά το συγκεκριμένο και μονο μηχάνημα έχει την άδεια να τρέχει με τα συγκεκριμένα windows? Το ίδιο ισχύει και εάν αγοράσω win8 μονα τους? Εκεί θα μπορώ να τα απεγκαταστήσω και να τα επανεγκαταστήσω σε άλλο μηχάνημα? Αν όχι τότε...πολύ κ.λόπαιδο ο κυριάκος που λεει και ο ψάλτης. Ευχαριστώ και πάλι!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση, το φαντάστηκα ότι μαλλον δεν θα έχουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Είναι Lenovo, δεν έχει CD, αλλά λογικά θα έχει καποιο τρόπο να κανεις CD αποκατάστασης για να μη βασίζεσαι μόνο στο αντίστοιχο που υπάρχει στο σκληρό δίσκο. Επομένως δεν αγοράζεις windows αλλά το συγκεκριμένο και μονο μηχάνημα έχει την άδεια να τρέχει με τα συγκεκριμένα windows? ΝΑΙ Το ίδιο ισχύει και εάν αγοράσω win8 μονα τους? Εκεί θα μπορώ να τα απεγκαταστήσω και να τα επανεγκαταστήσω σε άλλο μηχάνημα? Αν όχι τότε...πολύ κ.λόπαιδο ο κυριάκος που λεει και ο ψάλτης. Ναι αλλα οχι ταυτοχρονα σε δυο μηχανηματα Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα