Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια οικονομικότερη έκδοση του δημοφιλούς μικρουπολογιστή Raspberry Pi κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, κοστίζοντας μόλις $25. Το ίδρυμα Raspberry Pi το οποίο βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Model A στην Ευρώπη, με τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθεί σύντομα.Το Model A πωλείται κατά $10 δολάρια πιο φθηνά από το Model B το οποίο κοστίζει $35. Δε διαθέτει θύρα Ethernet, ενσωματώνει μία θύρα USB και έρχεται με 256MB μνήμης Ram. Επίσης το Model A καταναλώνει το ένα τρίτο της ενέργειας του νεότερου μοντέλου, καθιστώντας το ιδανικό για εργασίες που βασίζονται σε τροφοδότηση με μπαταρία ή ηλιακές κυψέλες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ακόμη και η οικονομική έκδοση τρέχει το λογισμικό XBMC μπορώντας έτσι να χρησιμοποιηθεί ως media center.

http://www.youtube.com/watch?v=byPQcTj1LC0

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/02/04/25-model-a-raspberry-pi-on-sale-in-europe/[/url]']techcrunch.com

Δημοσ.

Λίγο faill αν δεν εχει θύρα ethernet και ολα αυτα για 10$, και προφανώς ειτε το κανονικό ειτε το πιο "οικονομικό" για εμας δεν εχει σημασία αφου το πληρώνουμε πολύ ακριβότερα.

Και παλι ομως δεν καταλαβαίνω πιο θα δώσει 10$ λιγότερα για να μην εχει ethernet κυρίως αλλα κα λιγότερη μνήμη (αν και το δικο μου μια χαρά πάει με 265) κυρίως ομως η ethernet.

Δημοσ.

Στο 256 είναι αδύνατον να πλοηγηθείς στο ίντερνετ πάντως.

Τώρα η ethernet έτσι και αλλιώς ήταν usb οπότε την έκαναν optional για λύσεις που δεν την χρειάζονται ή χρειάζονται wifi (οπότε το βάζεις μέσω usb). Υπάρχουν και εμπορικά προϊόντα που βασίζονται σε αυτό btw.

Δημοσ.

16,11 λίρες το board

3,22 λίρες ΦΠΑ

4,95 λίρες τα μετφορικά

24,28 λίρες σύνολο

ή 38,18 δολλάρια

ή 28,17 ευρώ

http://raspberrypi.rsdelivers.com/

για παρραγειλε το για Ελλαδα μεσω των επισημων αντιπροσωπων :P 28euro το RasPI 30 τα μεταφορικα !

Δημοσ.

για παρραγειλε το για Ελλαδα μεσω των επισημων αντιπροσωπων :P 28euro το RasPI 30 τα μεταφορικα !

το ειδα και εγώ αυτό...... χαχαχα αθάνατη ελλαδαρα μας

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κανείς τo model B ? θέλω να μάθω αν είναι καλό για πλοήγηση στο ιντερνετ. Τα 256 ΜΒ όπως είπε και ενας φίλος από πάνω δε νομιζω να αρκούν

Δημοσ.

δηλαδή με rasberry, το xbmc και μια κάρτα τηλεόρασης (για κατόχους tv χωρίς ψηφιακό αποκωδικοποιητή), έχεις ένα πλήρες σύστημα home cinema/pvr ?

Δημοσ.

Βασικά εάν θα κάνεις κάτι με μικρές μπαταρίες, ή κάτι που θα είναι αυτόνομο χωρίς δίκτυο. 

Λίγο faill αν δεν εχει θύρα ethernet και ολα αυτα για 10$, και προφανώς ειτε το κανονικό ειτε το πιο "οικονομικό" για εμας δεν εχει σημασία αφου το πληρώνουμε πολύ ακριβότερα.

Και παλι ομως δεν καταλαβαίνω πιο θα δώσει 10$ λιγότερα για να μην εχει ethernet κυρίως αλλα κα λιγότερη μνήμη (αν και το δικο μου μια χαρά πάει με 265) κυρίως ομως η ethernet.

Δημοσ.

Προς το παρον δεν κανει για ιντερνετ αλλα μαλλον ουτε με την βελτίωση του software θα κάνει.

Το cpu του ειναι πολυ αδύναμο (gpu πολύ δυνατό) και ο controller ειναι 100mps αλλα κοινός για usb και ethernet.

Το Rpi δεν αντικαθιστά υπολογιστές αλλα ειναι ιδανικό για προγραμματισμό, compiling αντε και media player εφόσον σταθεροποιηθούν και άλλο οι XBMC εκδόσεις.

Έχει κανείς τo model B ? θέλω να μάθω αν είναι καλό για πλοήγηση στο ιντερνετ. Τα 256 ΜΒ όπως είπε και ενας φίλος από πάνω δε νομιζω να αρκούν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...