Noisome Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Γειά σε όλους σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε μια απορία που έχω.. Παρήγγειλα την amd ''7970 vapor-x Ghz edition 3gb'' και έχω αυτό το τροφοδοτικό ! http://www.skroutz.gr/s/424958/Inter-Tech-Psu-ATX-Nitrox-FP-750W-v-2-2.html Η συγκεκριμένη κάρτα έχει υποδοχές για καλώδια τροφοδοσίας των 8 pins . H προηγούμενη που είχα ήθελε 2Χ6pins και το τροφοδοτικό τα είχε τα συγκεκριμένα.. Το κουτί της κάρτας απ'ότι έχω δει δίνει 1 8πινο π καταλήγει σε 2 molex.. Το άλλο όμως 8πινο θα πρέπει να το αγοράσω? Σκέφτηκα μιας το τροφοδοτικό είναι (modular) να παραγγείλω 2 τέτοια http://www.cable-shop.gr/36357.html αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό που χρειάζομαι. Ρωτάω γιατι έχω ακούσει διάφορα περί σταθερότητας ρεύματος και πως είναι προτιμότερο να βάζεις 8πινα η ο,τιδήποτε αρκεί να καταλήγουν σε 2 molex αλλά δεν ξέρω τους λόγους..Αυτά που προτείνω εγώ θα μου κάνουν για τη δουλειά που τα θέλω η κάνω λάθος? Η μήπως υπάρχει κάτι που είναι προτιμότερο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
Bazuk Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σου φιλε μου. Εισαι σιγουρος πως κοιταξες καλα? Η καρτα παιρνει ενα 6πινο και ενα 8πινο, για τροφοδοσια.
spirosd2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 440€ κάρτα σε αυτο το τροφοδοτικο; Δεν το ξέρω αλλά κάτι μου λέει ότι δεν ειναι πολυ καλη ιδέα... 3
Zergoulini Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 440€ κάρτα σε αυτο το τροφοδοτικο; Δεν το ξέρω αλλά κάτι μου λέει ότι δεν ειναι πολυ καλη ιδέα... Συμφωνω απολυτα!
SPANK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Καλύτερα θα ηταν ενα ποιο επώνημο τροφοδοτικό με τέτοια κάρτα αλλα δεν σημαίνει οτι θα εχει και θέμα
Bazuk Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Και εγω ηθελα να στο πω, αλλα πιστευα πως θα το ειχες κοιταξει.
Noisome Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Ναι παιδιά έκανα λάθος..Ένα 6πινο παιρνει και ενα 8πινο η 3gb . Ειχα κοιταξει την 6gb που παιρνει 2 8πινα και μπερδευτηκα.. Όμως στην ουσία ρώτησα αν θα ειμαι ενταξει αν βαλω 6πιν σε 8πιν ανταπτορακι για τη μια εισοδο της , και 6πιν σε 6 πιν (που ηδη εχω) για την αλλη εισοδο της χωρις μολεξ.. Δεν πηρα καποια απαντηση πανω σ αυτο. Συμφωνω με τον SPANK και δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπε να εχει θεμα το τροφοδοτικο .. Μεχρι τωρα με την gtx 570 ηταν μια χαρα και ειχε απαιτηση ρευματος σχεδον ιδια με αυτη..Τα τροφοδοτικα Nitrox τα βγαζει η inter-tech και ναι δεν ειναι σαν την cooler master Η thermaltake γνωστη επωνυμια αλλα αυτο δε λεει παντα κατι..Περιμενω αποψεις οσο για το πρωτο ερωτημα οσο και για τη δευτερη διαπιστωση μου! Ευχαριστω πολυ! ΣΗΜΕΙΩΣΗ : (Mεχρι τωρα στην gtx570 τα καλωδια μου πηγαιναν απο τροφοδοτικο σε καρτα απο 6πιν σε 6πιν και τα δυο) Στην ουσια αυτο π θα αλλαξω τωρα ειναι το ανταπτορακι 6 πινο σε 8πινο και αναρωτιεμαι αν θα εχω θεμα ..Δεν εχω καταλαβει βασικα γιατι πολλοι προτιμουν το μολεξακι και δεν εμπιστευονται αυτο..
ninos30 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Προσωπικά (και βάσει των πέντε πραγμάτων που έχω διαβάσει στο ΝΕΤ) είμαι κάθετα αντίθετος με οποιοδήποτε αντάπτορα που έχει με ρεύματα στο PC μας. Εκτός από τις περιπτώσεις με τις οποίες "πέφτεις" σε WATT και όχι όταν ανεβαίνεις. Για παράδειγμα ενώ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να πας από ένα 24pin ATX σε ένα 20pin (σε περίπτωση που το PSU μας δεν έχει αποσπώμενο το +4) το ανάποδο 20->24 είναι επικίνδυνο. Και εν προκειμένω για την περίπτωσή σου: - Κάθε molex έχει την δυνατότητα να "τραβήξει" μέχρι 50W - Κάθε 6pin PCIE >> μέχρι 75W - Κάθε 8pin PCIE >> μέχρι 150W Καταλαβαίνεις λοιπόν πως είναι προτιμότερο να "ζορίζεις" δύο molex και να πάρεις τα 150W από τα 100 (2x50) από το να ζητήσεις τα διπλάσια από ένα 6pin-PCIE. Φυσικά το καλύτερο είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις κανένα adapter όπως σου λέω και από την αρχή και να στραφείς σε άλλες λύσεις (καινούριο PSU?). Αν ήταν να κουμπώσεις έτσι την δεύτερη PCIE, τότε δεν θα είχες πιθανόν κανένα πρόβλημα. Και αν είχες κανα ΣΟΒΑΡΟ τροφοδοτικό (εκείνα που έχουν καλώδια χοντρά σαν δάχτυλα ) πάλι θα σου έλεγα ότι ίσως και να το δοκίμαζες. Αλλά με αυτό κινδυνεύεις άμα το ζορίσεις, ακόμα και να πάρει φωτιά (κάθε καλώδιο έχει συγκεκριμένη ανοχή σε W που μπορεί να περάσει, μετά υπερθερμαίνεται και το πλαστικό περίβλημα λιώνει. Γιαυτό και μια πρίζα δεν πρέπει να την υπερφορτώνουμε). Εγώ πάντως θα το πω, όπως το λέω ΣΥΝΕΧΕΙΑ κάθε φορά που διαβάζω παρόμοια threads... Ξοδεύετε 400-500 ευρώ για ακριβό HW και λυπάστε 60-70 ευρώ για ένα σωστό PSU. Το βρίσκετε λογικό? Προσωπικά πάντως έχοντας δει πολλά τα γέρικα ματάκια μου, τρομάζω και μόνο στην ιδέα να μην έχω σωστά ρεύματα σε ένα PC. Και για να μην παρεξηγηθώ, κατά 99,99999999% το PC σου θα παίξει άμα το κάνεις όπως το σκέφτεσαι. Απλά δεν ξέρεις πότε και τι πρόβλημα θα σου βγάλει... Υ.Γ. 1. Είχα βρει κάποτε ένα καταπληκτικό άρθρο που τα εξηγούσε όλα σε μεγάλη ανάλυση όσον αφορά τα ρεύματα (PCIE, EPS, ATX κλπ) για ένα άλλο παρόμοιο Thread πριν κάνα χρόνο, αλλά δεν το βρήκα. Νομίζω πως ήταν κάπου εδώ μέσα για όποιον έχει όρεξη να ψάξει: http://www.pcisig.com/home 2. Σαν έσχατη λύση (που δεν θες να πάρεις νέο PSU) δοκίμασε να βρεις ένα τέτοιο (2xPCIE 6pin to 8pin) και σε καθένα από τα δύο 6pins δώστα από δύο Molex. Η καλύτερη περίπτωση κάθε Molex να είναι σε διαφορετική γραμμή (προϋποθέτει πως το PSU σου έχει 4xmolex γραμμές που δεν το πιστεύω). Ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποίησε ένα από τα πρώτα και δώσε τα 2xPCIE του PSU σου στην 8αρα της VGA σου και ένα από τα δεύτερα για να δώσεις στην 6αρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα