gamer hd Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μπορω να σου πω οτι με την d14 εχω 20-25 και μπορεις να ζητησεις κιτ για 3 φαν το οποιο και σου στελνουν δωρεαν . Ο επεξεργαστης μου ειναι ο 3570κ Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App
thanospr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μπορω να σου πω οτι με την d14 εχω 20-25 και μπορεις να ζητησεις κιτ για 3 φαν το οποιο και σου στελνουν δωρεαν . Ο επεξεργαστης μου ειναι ο 3570κ Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App Στο occt σε full load?
gamer hd Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 45 ο πιο ζεστος αν και μετα που εβαλα ενα gentole typhoon 1850 ρπμ απο στο πισω μερος του κουτιου και δυο bitfenix spectre πανω το εκανα 40 το μεγιστο και ελπιζω με το τριτο που θα βαλω μολις ερθει το κιτ θα σου πω και τοτε Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App
thanospr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Οκ ευχαριστω πολυ.Ο 3570κ ειναι πιο ζεστος απ τον 2500κ σε στοκ ρολογια απ οσο ξερω.Τωρα τον εχεις στα 4,8;
gamer hd Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Ναι 50 ο πιο ζεστος Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App
sarpan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Θελω να ρωτησω κατι και για να μην ανοιξω καινουργιο θεμα συνεχιζω σε αυτο που ειχα δημιουργησει. Μετα απο το o/c που εκανα στον i5-2500k παρατηρω,συμφωνα με το cpu-z, πως δουλευει συνεχεια στην max συχνοτητα.Γιατι συμβαινει αυτο?Πρεπει να ρυθμισω τιποτα απο το bios?
qsis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Θελω να ρωτησω κατι και για να μην ανοιξω καινουργιο θεμα συνεχιζω σε αυτο που ειχα δημιουργησει. Μετα απο το o/c που εκανα στον i5-2500k παρατηρω,συμφωνα με το cpu-z, πως δουλευει συνεχεια στην max συχνοτητα.Γιατι συμβαινει αυτο?Πρεπει να ρυθμισω τιποτα απο το bios? προφανως και εχεις κλεισει τη ρυθμιση που εχει στοκ για να πεφτει η συχνοτητα του επεξεργαστη αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και συνηθως σημαινει μεγαλυτερη σταθεροτητα αν μιλαμε για overclocking, παρολα αυτα μπορεις να δοκιμασεις και πώς θα ειναι το pc σου με αυτες τις ρυθμισεις ενεργοποιημενες παντως καποιο προβλημα δε προκειται εχεις , εκτος απο λιγο μεγαλυτερη καταναλωση (γιατι το οτι ειναι max συχνοτητα δε σημαινει και οτι εχει φορτο ο επεξεργαστης ολη την ωρα, αρα και καιει οπως οταν κανει κατι το απαιτητικο και ειναι στο 100% και καιει τα μεγιστα, σιγουρα ομως μιλαμε για μεγαλυτερη καταναλωση σε σχεση με το να πεφτει ο πολλαπλασιαστης/συχνοτητα ) αν δε σε απασχολει τοσο το ζητημα της καταναλωσης , αποψη μου ειναι οτι καλυτερα να δουλευει max συχνοτητα συνεχεια
sarpan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 προφανως και εχεις κλεισει τη ρυθμιση που εχει στοκ για να πεφτει η συχνοτητα του επεξεργαστη αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και συνηθως σημαινει μεγαλυτερη σταθεροτητα αν μιλαμε για overclocking, παρολα αυτα μπορεις να δοκιμασεις και πώς θα ειναι το pc σου με αυτες τις ρυθμισεις ενεργοποιημενες παντως καποιο προβλημα δε προκειται εχεις , εκτος απο λιγο μεγαλυτερη καταναλωση (γιατι το οτι ειναι max συχνοτητα δε σημαινει και οτι εχει φορτο ο επεξεργαστης ολη την ωρα, αρα και καιει οπως οταν κανει κατι το απαιτητικο και ειναι στο 100% και καιει τα μεγιστα, σιγουρα ομως μιλαμε για μεγαλυτερη καταναλωση σε σχεση με το να πεφτει ο πολλαπλασιαστης/συχνοτητα ) αν δε σε απασχολει τοσο το ζητημα της καταναλωσης , αποψη μου ειναι οτι καλυτερα να δουλευει max συχνοτητα συνεχεια Το o/c το εκανα απενεργοποιωντας το turbo boost και ανεβαζοντας τον πολλαπλασιαστη μονο.Δεν ειχα πειραξει κατι αλλο οποτε μαλλον ισχυει αυτο που λες σχετικα με την ρυθμιση. Γενικα δεν εχω κανενα θεμα, απλα μου εκανε εντυπωση και ηθελα να ρωτησω.Απο την αλλη δεν ξερω αν θα εχω καλυτερες θερμοκρασιες οταν πεφτει η συχνοτητα αναλογως με τη χρηση. Τελος μηπως γνωριζεις ποια ειναι η σχετικη ρυθμιση στο bios?
qsis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 νομιζω πρεπει να ειναι κατι του στυλ c1e ή eist , δεν εχω δει και πιο καινουρια chipset , αλλα κατι τετοιο τελοσπαντων εννοειται οτι και το turbo boost παιρνει ποδι σε τετοιες περιπτωσεις γιατι μπορει να σου τα κανει μανταρα.. θερμοκρασιες λογικα θα εβλεπες καλυτερες γιατι μειωση πολλαπλασιαστη/συχνοτητας συνεπαγεται μειωση τασης και βασικα η ταση σε συνδυσμο με το φορτο του επεξεργαστη παιζουν το βασικο ρολο στο θεμα της ζεστης αλλα αν idle εχεις καλες θερμοκρασιες δε χρειαζεται να ανησυχεις το μονο κακο της ολης υποθεσης ειναι τα επιπλεον ευρω στη ΔΕΗ, απο αποψη φθορας δεν παιζει θεμα αν εισαι αρκετα κρυος
sarpan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 νομιζω πρεπει να ειναι κατι του στυλ c1e ή eist , δεν εχω δει και πιο καινουρια chipset , αλλα κατι τετοιο τελοσπαντων εννοειται οτι και το turbo boost παιρνει ποδι σε τετοιες περιπτωσεις γιατι μπορει να σου τα κανει μανταρα.. θερμοκρασιες λογικα θα εβλεπες καλυτερες γιατι μειωση πολλαπλασιαστη/συχνοτητας συνεπαγεται μειωση τασης και βασικα η ταση σε συνδυσμο με το φορτο του επεξεργαστη παιζουν το βασικο ρολο στο θεμα της ζεστης αλλα αν idle εχεις καλες θερμοκρασιες δε χρειαζεται να ανησυχεις το μονο κακο της ολης υποθεσης ειναι τα επιπλεον ευρω στη ΔΕΗ, απο αποψη φθορας δεν παιζει θεμα αν εισαι αρκετα κρυος Γυρω στους 35 βαθμους ειμαι αλλα αν μπορω να πεσω κι αλλο καλυτερα.Κυριως για το καλοκαιρι με ενδιαφερει.Θα το ψαξω λιγο στο bios μηπως το βρω. Αν μεχρι τοτε γνωριζει καποιος σιγουρα παρακαλω ας το αναφερει για να ειμαι και γω σιγουρος για το τι πρεπει να πειραξω
qsis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 με 35 δε θα ασχολουμουν καν.. (κι εμενα 34-41 , αναλογα τη ζεστη παιζουν οι πυρηνες μου οταν δε κανουν τιποτα και κραταει χρονια αυτη η κολονια ) το προβλημα ειναι να μη χτυπας 80 , 90, 100 οταν ζοριζεται ή 60, 70 οταν δεν κανει τιποτα αυτα μπορει να σου χαλασουν τον επεξεργαστη , οχι το 35
rfc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Το speedstep ή EIST πρεπει να ενεργοποιησεις αλλα πιθανον να χασεις σταθεροτητα. Οσων αφορα θερμοκρασιες δοκιμασε vcore απο 1,22 εως 1,30 το παραπολυ και ξανατσεκαρε, επειδη στο auto σου ανεβαζει αυτοματα πολυ ταση στιγμιαια, αρα και θερμοκρασια. Βαλε και το offset σε negative να σου κοβει λιγο ρευμα οταν δε χρειαζεται. Αυτα με αρκετες δοκιμες.
sarpan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Το speedstep ή EIST πρεπει να ενεργοποιησεις αλλα πιθανον να χασεις σταθεροτητα. Οσων αφορα θερμοκρασιες δοκιμασε vcore απο 1,22 εως 1,30 το παραπολυ και ξανατσεκαρε, επειδη στο auto σου ανεβαζει αυτοματα πολυ ταση στιγμιαια, αρα και θερμοκρασια. Βαλε και το offset σε negative να σου κοβει λιγο ρευμα οταν δε χρειαζεται. Αυτα με αρκετες δοκιμες. Ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε θα το δοκιμασω.Να φανταστω μετα απο καθε δοκιμη πρεπει να τρεχω καποιο stress test για σιγουρια
qsis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Nα φανταστω μετα απο καθε δοκιμη πρεπει να τρεχω καποιο stress test για σιγουρια εννοειται εκτος και αν θελεις να σου σκασει καμια μπλε οθονη καθως κανεις κατι σημαντικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα