Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες μετα απο overclocking

sarpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.Στο συστημα της υπογραφης μου ανεβασα τον i5-2500k στα 4.5GHz απενεργοποιωντας το turbo boost και αυξανοντας τον πολ/στη στα 45.Ετρεξα το occt για μιση ωρα.Δεν ειχα καποιο error αλλα εχω την εντυπωση οτι οι θερμοοκρασιες ειναι λιγο υψηλες.Πριν ειχα min 30 και max γυρω στα 60 αν θυμαμαι καλα

Επισης το vcore μηπως ειναι λιγο?Πρεπει να πειραξω κατι?

post-96161-0-54117500-1360009255_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τη δουλευω στο 100% την ψυκτρα γιατι ειχα βαλει τον ανταπτορα για να ριχνει τις στροφες λογω θορυβου αλλα πιστευα και ειχα διαβασει οτι και καλα σε υψηλοτερες συχνοτητες cpu "δειχνει τα δοντια της".Εδω ομως βλεπω 10 βαθμους διαφορα.

<p>Εγώ πάλι τις βρίσκω άριστες. TJmax σχεδόν 100 έχει. Το καλοκαίρι θα πας στους ~80-85 εκτός κι αν έχεις AC.</p>

Εχω δει αρκετα reviews για την ψυκτρα οπου φαινοταν να ανταποκρινεται καλυτερα.Παντως τον αφηνω ετσι τωρα τον cpu

@sarpan μια χαρά μου φαίνεσαι!!

Δες εάν μπορείς να ρίξεις τάση εάν όχι και είσαι εκεί stable άστον εκεί!

Απλά το καλοκαίρι μην τρέχεις occt!!!

Tσέκαρε θερμοκρασίες σε παιχνίδια σε καθημερινή χρήση και άσε τα stress test!!!

Ταση ποσο να παει?Αλλοι στα 4.5GHz εχουν βλεπω 1.25v, 1.30v.Μην το κανω θεμα και για ενα-δυο βαθμους

Είπαν ΕΑΝ έτσι για να δεις τα όρια του!!

Αλλά δεν νομίζω να δεις τέτοιες θερμοκρασίες!!!

Σε games τον είδες πως είναι ή σε κάτι άλλο απαιτητικό που κάνεις?

στο occt σου δείχνει ότι φτάνεις στα 1,33-1,36 το vcore το οποίο μου φαίνεται πολύ για 2500k στα 4,5 (γράφει λάθος το cpu-z μάλλον) .

εαν δεν σε καίει να το ψάξεις πολύ άστο στο auto . δεν πρόκειται να πιεστεί τόσο πολύ η cpu σε νορμαλ χρήση

εαν έχεις όρεξη και χρόνο δοκιμές με το vcore και prime  για να δεις αν είναι σταθερός

Είπαν ΕΑΝ έτσι για να δεις τα όρια του!!

Αλλά δεν νομίζω να δεις τέτοιες θερμοκρασίες!!!

Σε games τον είδες πως είναι ή σε κάτι άλλο απαιτητικό που κάνεις?

Δεν εχω κανενα θεμα σε αυτα που κανω μεχρι στιγμης.Κανα matlab κανα rhinoceros και photoshop δουλευω.Στα games ειμαι κομπλε

στο occt σου δείχνει ότι φτάνεις στα 1,33-1,36 το vcore το οποίο μου φαίνεται πολύ για 2500k στα 4,5 (γράφει λάθος το cpu-z) .

εαν δεν σε καίει να το ψάξεις πολύ άστο στο auto . δεν πρόκειται να πιεστεί τόσο πολύ η cpu σε νορμαλ χρήση

εαν έχεις όρεξη και χρόνο δοκιμές με το vcore και prime  για να δεις αν είναι σταθερός

Ναι το ειδα μετα και γω.Το vcore για να το ριξω μεσα απο το bios πρεπει να ενεργοποιησω η απενεργοποιησω κατι πρωτα?Επισης ανα ποσο να δοκιμασω να το ριξω?

σόρρυ για την καθυστέρηση αλλά είναι η εξεταστική τώρα και δεν κάθομαι πολλές ώρες στο pc .

στο θέμα σου .

για το vcore δεν χρειάζεται να κάνει κάτι για να το αλλάξεις διαλέγεις πως το θες (auto/fixed/offset) και ανάλογα τις επιλογές που θα σου βγάλει μετά. πιστεύω τα 1,29-1,3v είναι μια καλή βάση.

ρίξε μια ματιά σε αυτό για τις διάφορες αλλαγές που μπορεί να χρειαστείς να κάνεις στο bios. από εδώ είχα πάρει έμπνευση για τις δικές μου και γενικότερα με ψάξιμο .

κάνει καλές ερωτήσεις και του δίνουν καλές απαντήσεις από κάτω .

http://www.tomshardware.co.uk/forum/267630-11-sandybridge-2500k-overclocked-5ghz-questions-help

τι είχα κάνει εγώ . βρήκα με fixed το vcore πόσο χρειάζεται για να σταθερά. αφού είδα ότι είναι σταθερός (12ώρες prime) έπαιξα με offset για να μην είναι καρφωμένος συνέχεια στα 4,5. μέγιστη θερμοκρασία 59-64 ανάλογα με τον πυρήνα σε μια μέση ταχύτητα οι ανεμιστήρες με πρώτο στόχο την ησυχία

υγ.εμπειρικά όλα αυτά . είναι το πρώτο σύστημα το οποίο ανεβάζω .

σόρρυ για την καθυστέρηση αλλά είναι η εξεταστική τώρα και δεν κάθομαι πολλές ώρες στο pc .

στο θέμα σου .

για το vcore δεν χρειάζεται να κάνει κάτι για να το αλλάξεις διαλέγεις πως το θες (auto/fixed/offset) και ανάλογα τις επιλογές που θα σου βγάλει μετά. πιστεύω τα 1,29-1,3v είναι μια καλή βάση.

ρίξε μια ματιά σε αυτό για τις διάφορες αλλαγές που μπορεί να χρειαστείς να κάνεις στο bios. από εδώ είχα πάρει έμπνευση για τις δικές μου και γενικότερα με ψάξιμο .

κάνει καλές ερωτήσεις και του δίνουν καλές απαντήσεις από κάτω .

http://www.tomshardware.co.uk/forum/267630-11-sandybridge-2500k-overclocked-5ghz-questions-help

τι είχα κάνει εγώ . βρήκα με fixed το vcore πόσο χρειάζεται για να σταθερά. αφού είδα ότι είναι σταθερός (12ώρες prime) έπαιξα με offset για να μην είναι καρφωμένος συνέχεια στα 4,5. μέγιστη θερμοκρασία 59-64 ανάλογα με τον πυρήνα σε μια μέση ταχύτητα οι ανεμιστήρες με πρώτο στόχο την ησυχία

υγ.εμπειρικά όλα αυτά . είναι το πρώτο σύστημα το οποίο ανεβάζω .

Οκ φιλε θα ριξω μια ματια.Ευχαριστω για το χρονο σου

Ισως για 4.5 να μην αντεχει η ψυκτρα σου.ειδα σε ενα αλλο θεμα ανεφερες κατι 80αρια.Εγω σκεφτομαι πλεον 2 πραγματα.Η να αλλαξω fans στην δικια μου με αθορυβα ετσι ωστε να τα δουλευω σε full στροφες η να κοιταξω για την D14

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...