Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες ;) . . Ψάχνωντας χτες στο ιντερνετ είδα αυτό στα specification της  M/B Asrock Pro3, σχετικά με τη μνήμη RAM :

" Memory            - Dual Channel DDR3 memory technology
                            - 4 x DDR3 DIMM slots
                            - Supports DDR3 2100(OC)/1866(OC)*/1800(OC)*/1600(OC)*/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
                            - Max. capacity of system memory: 64GB*

*1866/1800/1600MHz memory speed is supported depend on the AM3/AM3+ CPU you adopt. For detail CPU specification, please refer AMD official website. "

Δηλαδή για να λειτουργήσουν οι μνήμες στα 1600, στη συγκεκριμένη μητρική, χρειάζεται Overclocking ? Στον αστερίσκο λέει οτι εξαρτάται απο την cpu αλλά μπήκα στο site της AMD και δεν βρήκα κάτι σχετικό... Αν τρέχουν στα 1333 θα υπάρχει αισθητή διαφορά στο σύστημα?
Οι μνήμες που αναφέρουν "1600 Μhz" είναι η πραγματική τους ταχύτητα ή το όριο μέχρι το οποίο μπορούν να φτάσουν ?

Δημοσ.

H Gigabyte ειναι καλυτερη μητρικη, ειδικα αν ενδιαφερεσαι για OC οταν παρεις καλυτερη ψυχτρα. Βεβαια ειναι και ακριβότερη, αν δεν βγαινεις καλη ειναι και η Pro3. Το OC* νομιζω πως σημαινει οτι θα χρειαστει να βαλεις τη μνημη στα 1600MHz χειροκινητα. Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αυτο, θα σου πουνε τα παιδια πως γινεται.

Δημοσ.

H Gigabyte ειναι καλυτερη μητρικη, ειδικα αν ενδιαφερεσαι για OC οταν παρεις καλυτερη ψυχτρα. Βεβαια ειναι και ακριβότερη, αν δεν βγαινεις καλη ειναι και η Pro3. Το OC* νομιζω πως σημαινει οτι θα χρειαστει να βαλεις τη μνημη στα 1600MHz χειροκινητα. Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αυτο, θα σου πουνε τα παιδια πως γινεται.

Μπα γενικά δεν ενδιαφέρομαι για OC άσε που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο...Γενικά το pc όπως το πάρω έτσι θα μείνει, δεν έχω σκοπό να το πειράξω (OC, αναβάθμιση κλπ), εκτός απροόπτου.. Λες να πάρω μνήμες 1333 (και αρα πιο φθηνές φαντάζομαι) και την Pro3, ή να κοιτάξω για άλλη μητρική που να υποστηρίζει (χωρίς να χρειάζεται OC..) μνήμες 1600... Η διαφορά χρονισμού 1600vs1333 στις μνήμες αξίζει ή μόνο σε εξιδικευμένα πράγματα θα υπάρχει διαφορά??

Δημοσ.

Κατέληξα σε αυτήν την σύνθεση ( το μόνο που άλλαξα είναι η μητρική, έβαλα την Gigabyte GA-970A-DS3 αντί της Asrock 970 Pro3 για να μην χρειάζονται "πείραγμα" οι μνήμες για να τρέξουν στα 1600 )

AMD FX 6300 3.5GHz, 14MB, 95W PIB  € 133,88

GigaByte GA-970A-DS3 AM3+ 970 ATX  € 75,80

MSI RADEON R7770-PMD1GD5 1GB DDR5  € 120,42

Corsair 8GB (2x4GB) 1600MHz XMS3   € 46,85

LG DVD+-R/RW/DL/RAM Bulk Black  € 19,05

XFX 550W 80+ BRONZE CERTIFIED WIRE    € 59,88

Western Digital Caviar Blue 500GB SATA3, 16MB € 57,12  

Σύνολο: € 513,00

Πως σας φαίνεται? Μιας και το είδα κάπου στο ίντερνετ, Grand theft auto 5 θα παίζει (δεν εννοώ στο full)? Τέλος, κάτι που πρέπει να προσέξω στην επιλογή λειτουργικού? Λέω για Windows 7 64bit

Δημοσ.

Καλη η συνθεση αλλα δεν αξιζει η αλλαγη που εκανες. Οταν λεμε χειροκινητα δεν εννοουμε OC αλλα απλως οτι δεν θα οριστουν by default στα 1600 και θα πρεπει να το κανεις μονος σου. Αν θες καλυτερη μητρικη δες  αυτην: http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=119275&category_id=911 η οποια εκτος των αλλων θα δεχτει τις 1600αρες χωρις παρεμβαση.

Δημοσ.

Καλημέρα, επικοινώνησα με το κατάστημα (computerbeast) απο το οποιο θα κάνω την παραγγελία, και δυστυχώς μου είπαν οτι δεν έχουν την κάρτα γραφικών (MSI RADEON 7770 PMD1GD5) και δεν έχουν και τις μνήμες (Corsair 8GB (2x4GB) 1600MHz XMS3 )..

Να κοιτάξω να τα βρω απο αλλού, και μετά να τα πάω στο computerbeast απ'όπου θα γίνει η συναρμολόγηση, ή έχετε κάποια εναλλακτική απο computerbeast για κάρτα γραφικών και μνήμες ?

Δημοσ.

Thanx για την άμεση απάντηση..  Με τις δυο αυτές αλλαγές και με μητρική την Asrock 970 Extreme3, πιστεύεις είμαι οκ? Τουλάχιστον για αυτό που θέλω..

Δημοσ.

Κι εγώ έτσι πιστεύω οπότε λίαν συντόμως θα προχωρήσω στην παραγγελία... Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...