Προς το περιεχόμενο

Drive Bender -30%

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπεσα πάνω στην προσφορά του DriveBender γιατί το αγόρασα χθες, και είπα να ενημερώσω αν τυχόν ενδιαφέρεται κανείς.

Έχει -30% στις home εκδόσεις και από ότι λέει λήγει στις 4 Φεβρουαρίου.

Η έκδοση για Home Server 2011 που πήρα εγώ βγήκε 13,35 ευρώ.

Για όποιον αναρωτιέται τι κάνει.. φτιάχνει pool από διάφορους δίσκους ώστε να φαίνεται 1 drive.

Δημοσ.

Πριν ένα χρόνο που το πήρα, πάλι έκπτωση είχε και ήταν στα 15€.

Είναι η εναλλακτική του raid και η πιο εύχρηστη και ευέλικτη λύση  για data server.

Αξίζει το κάθε cent.

Δημοσ.

Παιδιά πέραν του ότι αρκετές motherboard έχουν ενσωματωμένω RAID, τα Windows υποστηρίζουν dynamic disks που είναι ακριβώς αυτό το πράγμα. Δε νομίζω ότι για home use υπάρχει λόγος να αγοράσει κανείς software.

Δημοσ.

Όπως έγραψε και ο anivas11 είναι εναλλακτική λύση για κάποιον που θέλει data storage.

Γενικά η κουβέντα σχετικά με τις εναλλακτικές raid λύσεις και πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα που υπάρχουν, είναι αρκετά μεγάλη.

Πχ με το συγκεκριμένο μπορείς να βάλεις / βγάλεις δίσκο από το pool χωρίς απώλεια σε data, χωρίς format κτλ. Έχει δυνατότητες για load balance, file duplication κ.α.

Δημοσ.

Με απλά λόγια που χρησιμεύει αυτό ρε παιδιά; Γιατί να μην έχω 2 σκληρούς δίσκους C και D για παράδειγμα;

Μπορείς να βάλεις ότι δίσκο σου περισσεύει και να τους δεις όλους σαν ένα.

Αφαιρείς και προσθέτεις δίσκους όποτε θέλεις αναλόγως τις ανάγκες σου για  χώρο, χωρίς να μπλέκεις  

Δεν έχει τους περιορισμούς του raid (ίδιους δίσκους κλπ) 

Ορίζεις εσύ ποια directory είναι κρίσιμα και τα θέλεις dublicate. (να σώζονται ταυτόχρονα σε δύο φυσικούς δίσκους)

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις ότι δίσκο σου περισσεύει και να τους δεις όλους σαν ένα.

Αφαιρείς και προσθέτεις δίσκους όποτε θέλεις αναλόγως τις ανάγκες σου για  χώρο, χωρίς να μπλέκεις  

Δεν έχει τους περιορισμούς του raid (ίδιους δίσκους κλπ) 

Ορίζεις εσύ ποια directory είναι κρίσιμα και τα θέλεις dublicate. (να σώζονται ταυτόχρονα σε δύο φυσικούς δίσκους)

Απο αποδοση πως ειναι?επειδη πολυ κοσμος κανει raid 0 για να εχει σχεδον διπλασιες επιδοσεις απο τον μονο δισκο.

Δημοσ.

Απο αποδοση πως ειναι?επειδη πολυ κοσμος κανει raid 0 για να εχει σχεδον διπλασιες επιδοσεις απο τον μονο δισκο.

Και για να παίζει τα data του κορώνα γράμματα...

Ως επί το πλείστον μιλάμε για pools σχετικά με data storage. Η λύση raid 0 δεν ξέρω κατά πόσο είναι λογική να την διαλέξει κάποιος για τέτοιες χρήσεις. Μη έχουμε στο μυαλό μας δηλαδή ότι θα φτιάξω ένα pool δίσκων για να ρίξω το λειτουργικό πάνω. Όχι ότι σε περιορίζει κάποιος βέβαια..

Anyway από αποδόσεις τα πάει αρκετά καλά. Όταν λέω καλά εννοώ ότι δεν είναι χειρότερα από το να έχω τα drives ξέχωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...