Mancer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Αναβάθμισα πρόσφατα τον υπολογιστή μου οπότε σε αυτά τα πλαίσια πήρα και τις ακόλουθες μνήμες: http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=55752&pcode=SHOW_PROD55752 Αγόρασα στην αρχή ένα κιτ αλλά μιας και είδα ότι δουλεύουν όπως πρέπει και η τιμή ήταν καλή πήρα άλλο ένα οπότε το σύστημα έχει 4Χ4GB πλεον. Γενικά δεν έχω θέματα σταθερότητας, το PC πάει σφαίρα και μόνο 1-2 φορές μου έβγαλε BSOD αλλά σε "δανεικό" παιχνίδι οπότε οι οθόνες φαίνεται να οφείλονται σε κάποιο αρχείο. Δεν μπορώ να απαραγάγω την μπλε οθόνη ούτε μου έχει βγει σε άλλα παιχνίδια ή προγράμματα κάτι.Χτες για κάποιο λόγο είπα να βασανίσω το μυαλουδάκι μου οπότε έτρεξα το memtest και φυσικά μου έβγαλε errors... Δεν το έτρεξα για ώρα αλλά την πρώτη φορά μου έβγαλε 5 errors στο test 5 και 1 στο test 6. Ξανατρέχοντας μετά μόνο το τεστ 5 σε κάθε τρέξιμο μου βγάζει περίπου 24 errors στο τεστ 5. Θα τρέξω φυσικά μια μια τις μνήμες να δω αν τα errors βγαίνουν σε κάποιο συγκεκριμένο module αλλά ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να μην έχουν πρόβλημα οι μνήμες αλλά να βγαίνουν errors στο memtest; Είναι τα αποτελέσματα του memtest λόγος αντικατάστασης της μνήμης; Γιατί αν τις πάω στο μαγαζί και απλά τις τεστάρουν σε άλλο PC προφανώς θα δουλεύουν όπως στο δικό μου. Thanks!
veteranos123 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Από την στιγμή που βγάζουν error στο memtest οι μνήμες έχουν πρόβλημα.Θα βγάλεις μια φωτογραφία με το κινητό να φαίνονται τα error από το memtest και πας στο κατάστημα μαζί με την φωτογραφία και τις μνήμες και ζητάς αντικατάσταση.
SPANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Έχεις πειράξει τίποτα μήπως στο bios απο τα ρολόγια τα ρεύματα στις μνήμες κτλπ ? και ενοω overclock η μηπως εχουν μείνει οι ρυθμίσεις απο πριν αν ειχες κάνει. Βάλτες οπως ειπες και καθε μια μόνη της η σε set να δεις που βγαίνει ακριβώς το πρόβλημα, μπορεί να ειναι προβληματικές οι μνήμες μπορεί να παίζουν θέματα ασυμβατότητας. Χρήσιμο θα ηταν επίσης αν μπορούσες να βρεις ενα αλλο set μνήμες να δοκιμάσεις παλι με memtest η να πας τις δικές σου σε ενα φίλο σου
Mancer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Οι μνήμες τρέχουν με μαμά ρυθμίσεις, με το profile που διάλεξε δηλαδή το σύστημα. Τσέκαρα βέβαια ότι συχνότητα, latency, voltage κλπ είναι όλα ΟΚ και σύμφωνα με τα specifications του κατασκευαστή. Πάντως κάτι που ξέχασα να γράψω πριν είναι ότι τα errors φαίνεται να τα βγάζει μόνο σε ένα address (κάτι 12509 κόμμα κάτι) οπότε φαντάζομαι ίσως είναι κάποιο συγκεκριμένο τσιπάκι. Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε άλλο σύστημα ή άλλες μνήμες αλλά θα τεστάρω ένα ένα τα modules και αν βρεθεί συγκεκριμένο προβληματικό θα το τεστάρω και σε άλλα slots.
Djole_7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε μου εχω ακριβως το ιδιο προβλημα..εχω 2 κιτακια απο 8gb vengeance lp. Σε μενα βγαζουν errors στο memtest, στα παιδια απο το vision δεν εβγαλε τιποτα(default παντα ρυθμισεις)..και το αφησαν 16 λουπες.. για το ενα κιτακι μιλαμε παντα.. Το αλλο κιτακι δουλευει κομπλε οποτε εχει θεμα το mobo.. οποτε εσυ δες τα ενα ενα..
Millennium Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δεν νομίζω πως είναι θέμα μητρικής.Έχουν τύχει αρκετά προβλήματα με vengeance.
Mancer Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά τρέχοντας μια μια τις μνήμες φάνηκε ότι το πρόβλημα ήταν σε μια συγκεκριμένη. Ειδικά στο test 5 του memtest έβγαζε errors από το πρώτο πέρασμα. Πήγα το κιτ στο μαγαζί, έκαναν ένα γρήγορο τσεκάρισμα και μου άλλαξαν τις μνήμες με ένα νέο κιτ άμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα