Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω Intel Core 2 Quad Q8200

Δυστυχως η μητρικη αντεχει μονο μεχρι 4GB DDR2 τα οποια και εχω.

Καρτα γραφικων NVIDIA9500GT.

Δεν εχω πολλα χρηματα για ριζικη αναβαθμιση 'η ακομη περισσοτερο για νεο συστημα.

Θελω να τρεξω με ανεση Win8 και απλες java, shockwave εφαρμογες χωρις να με κουρασει (οπως εχει αρχισει) για τα επομενα οσο γινεται περισσοτερα χρονια..

Καθομαι πολλες ωρες στον υπολογιστη, ταινιες κλπ ακομα δεν εχω κανενα προβλημα οπως κολληματα, ουτε ιδιαιτερα στο video streaming. Oθονη 23αρα (τελεια) IPS DELL )εκει πηγαν τα χρηματα περσι. 

Ενας φιλος μου προτεινε να αγορασω νεα μητρικη που θα δεχεται DDR3 μνημη 8GB και να μεταφερω εκει τον επεξεργαστη και θα δω διαφορα. Οπως ειδα μια τετοια αναβαθμιση θα παει γυρω στα 100 ευρω.

Αν υπαρχουν περισσοτερα χρηματα ισως παρω και καποιον SSD.

Πιστευετε οτι θα δω διαφορα ανταξια τουλχ των χρηματων και να εχω υπολογιστη για 1-2 χρονια περισσοτερο? 'Η πεταμενα λεφτα...

Παρακαλω λαβετε υποψη το πολυ χαμηλο μπατζετ αυτη τη στιγμη.

Δημοσ.

Τα windows 8 οφελουνται μεχρι τα 4GB μνημης, περισσοτερα δεν θα κανουν διαφορα. Το να αλλαξεις την μητρικη σου απο μονο του το βρισκω ανουσιο. Ναι, πιστευω πως ενας ssd σαν και αυτον: http://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB-w-Adapter.html αποτελει την καλυτερη αναβαθμιση που μπορεις να κανεις προς το παρον. Αλλιως μαζευε σιγα σιγα για αντικατασταση του υπάρχοντος συστηματος.

• Like 1
Δημοσ.

μου ειπαν οτι τα περισσοτερα 4Gb συν το οτι θα ειναι και DDR3 θα βοηθησουν και στα γραφικα.. πχ δουλευω και photoshop ερασιτεχνικα..

απο τον SSD θα τρεχει μονο το λειτουργικο αρα...?

Δημοσ.

Στο photoshop θα βοηθησουν σιγουρα. Στον ssd θα βαλεις και το photoshop και τα αρχεια που θα δουλευεις, αν και για να σου πω ην αληθεια δεν ξερω πόσο θα οφεληθει το photoshop απο τον ssd. Και παλι όμως δε βλεπω αλλη λυση. Θα αλλαξεις την υπαρχουσα μητρικη με μια που να περνει DDR3 μνημες? Αν ειναι να δωσεις 60 ευρω για lga775 με ddr3 RAM, καλυτερα να πουλησεις ολο τον υπολογιστη σου και να πας σε Phenom + Asrock 970 Pro3 + Crucial Ballistix 2x4GB στα 95 + 65 + 37 ευρω αντιστοιχα. 

• Like 1
Δημοσ.

καλα να τον πουλησω ειναι λιγο δυσκολο και αυτη τη στιγμη δεν θελω να δωσω πανω απο 100Ε

επισης διαβαζω αλλου εδω στο φορουμ οτι οι ssd που ειναι σε προσφορα δεν ειναι ιδιαιτερα γρηγοροι..

επισης θα δουλευει κανονικα με τη μητρικη μου? 

ASUS P5N-MX

το σκεφτομουν την αλλαγη μητρικης γιατι μαλλον κατι εχει χαλασει και δεν δουλευουν και οι πισω υποδοχες για ηχεια με αποτελεσμα να ενωνω τα ηχεια με την μπροστινη υποδοχη για ακουστικα..

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως δεν εχει sata3 οποτε μεχρι ενα σημειο θα τον κοβει τον ssd η μητρικη. Και παλι όμως η διαφορα με τον ssd θα γινει αισθητη. Ο KingstonV300 ειναι καλος ssd δεν ειναι του κιλου, αλλα και μετριο ssd να παρεις παλι θα φανει η διαφορα. Αν δεν θελεις να παρεις ssd κρατα τα λεφτα σου. Μπορεις να βαλεις καινουριο επεξεργαστη-μητρικη-μνημη με 200 ευρω, η αγορα μητρικης με παλιο chipset χωρις καμια αλλη αλλαγη ειναι πεταμενα χρηματα.

Δημοσ.

επισης διαβαζω αλλου εδω στο φορουμ οτι οι ssd που ειναι σε προσφορα δεν ειναι ιδιαιτερα γρηγοροι..

επισης θα δουλευει κανονικα με τη μητρικη μου?

Όλοι οι ssd στην πράξη είναι το ίδιο γρήγοροι και δεν πρόκειται να δεις καμία απολύτως διαφορά όποιον και να επιλέξεις. Το ίδιο ισχύει και για τη μητρική σου. Τα οφέλη του ssd θα τα δεις και με sata2, δεν θα σε κόψει τίποτα. Το throughput θα είναι περιορισμένο σε σχέση με το sata3 αλλά ελάχιστες έως κάθλους διαφορές στην πράξη.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...