k_dinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο ειναι κατι που ετσι κι αλλιως θα συμβει. Ποιος θα αγορασει ενα τιτλο πιο ακριβα απο οτι πουλιεται; Ακομα και ιδια τιμη να ειναι δεν θα μπλεξει με 3ους. Εγώ έλεγα για τις προσφπρές που βγαίνουν κατά καιρούς, μπορεί να το αγοράει ο άλλος με -85% ή με 1€ 5 παιχνίδια από κανένα bundle και να τα πουλάει στην 3πλασια τιμή που πάλι όμως θα είναι χαμηλότερη από την επίσημη αρχική
klaount Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Αφού μπορεί κάποιος να πουλήσει όλο το λογαριασμό αν θέλει, απλά δίνει τους κωδικούς σε κάποιον. Δεν μπορεί. Γίνεται βέβαια παράνομα, με το πρώτο πρόβλημα όμως είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί ότι ο λογαριασμός έχει αλλάξει χέρια και τότε θα κλειδωθεί χωρίς δυνατότητα να τον πάρεις πίσω. Έχω την εντύπωση ότι έτσι κι αλλιώς η Valve έχει αρχίσει να υλοποιεί μηχανισμό για μεταπώληση, κι αυτός είναι το Marketplace που βρίσκεται ήδη σε beta στάδιο και μπορείς να πουλήσεις in-game items καθώς και το Dota 2 early access pass. Το γεγονός ότι πάλι θα χρειάζεσαι το Steam για οποιαδήποτε συναλλαγή καθώς και για να τρέξεις το παιχνίδι είναι κάτι που δεν νομίζω να αλλάξει με απλές μηνύσεις, το Steam είναι DRM στην ουσία.
vaggos88 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 και ακομα σε καθε πωληση που κανεις μεσω steam market η valve περνει ενα μεριδιο. αυτο που με ενοχλει εμενα ειναι οτι δεν υπαρχει ισοτιμια. αν εχεις καποιο φιλο δηλαδη που να μπορει να σου αγοραζει games σε δολαρια περνεις πολυ φθηνοτερα τα games.
Bourdoulas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Θα μπορούσε να κάνει το εξής: να παίρνουν ένα μικρό ποσοστό ο publisher + Valve σε κάθε πώληση μεταχειρισμένου. Αν και πάλι πρόκειται για νταβατζιλίκι. Βασικά πιστεύω ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή όταν δεν συμφωνείς με τους νέους όρους. Δεν γίνεται να χάνεις όλη την βιβλιοθήκη σου επειδή δεν συμφωνείς με έναν καταχρηστικό όρο που πρόσθεσε η Valve.
KilliK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Η διαφορά είναι πως με το αυτοκίνητο η εταιρία ακόμα βγάζει λεφτά αφού πουλάει ανταλλακτικά κλπ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. οχι απαραιτητα. ανταλλακτικα υπαρχουν και απο 3rd party κατασκευαστες.
jimex Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ έλεγα για τις προσφπρές που βγαίνουν κατά καιρούς, μπορεί να το αγοράει ο άλλος με -85% ή με 1€ 5 παιχνίδια από κανένα bundle και να τα πουλάει στην 3πλασια τιμή που πάλι όμως θα είναι χαμηλότερη από την επίσημη αρχική Γιατί ποιός μου απαγορεύει να αγοράσω αντίστοιχα ένα παιχνίδι σε DVD αν το βρω σε προσφορά και να το πουλήσω στη συνέχεια αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε υψηλότερη τιμή; Αυτό προσωπικά το θεωρώ απόλυτα θεμιτό και υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια με το όνομα "εμπόριο". Σε ότι μάλιστα υποκειται σε πνευματικά δικαιώματα αρκεί να σου δώσει την άδεια ο παραγωγός... Πάντως η μεταπώληση του software, προσωπικά δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Μόνο σε εξαιρετικές περιτπώσεις θεωρώ πως πρέπει να είναι δυνατή ή εκεί που θα διασφαλίζεται απόλυτα η μοναδικότητα του αντιγράφου. Γιατί με τα σημερινά δεδομένα κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και αν πολλαπλασιαστούν τα DRM πιο πολύ "πόλεμος" προβλέπεται να γίνει...
Millennium Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 H valve από οτι είδα δε δίνει δεκάρα για το θέμα.
k_dinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί ποιός μου απαγορεύει να αγοράσω αντίστοιχα ένα παιχνίδι σε DVD αν το βρω σε προσφορά και να το πουλήσω στη συνέχεια αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε υψηλότερη τιμή; Αυτό προσωπικά το θεωρώ απόλυτα θεμιτό και υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια με το όνομα "εμπόριο". Σε ότι μάλιστα υποκειται σε πνευματικά δικαιώματα αρκεί να σου δώσει την άδεια ο παραγωγός... Το αυθεντικό DVD θα έχει φθαρεί από τη χρήση, δες πως είναι τα DVD από τα VideoClub. Επίσης θα λείπει η ζελατίνα απέξω, το βιβλιαράκι δεν θα είναι σε άριστη κατάσταση κτλ γι αυτό και θα έχει χαμηλότερη τιμή από ότι το καινούριο. Το εμπόριο που λες υπάρχει, αλλά δεν νομίζω να είναι λύση να βγάλει το steam επιλογή για να αγοράζουμε με τιμολόγιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα