hmmy92 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα!! τελικά μπορώ να χρησιμοποιήσω 800 MHz μην τις αγοράσω άδικα
siropio Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα!! τελικά μπορώ να χρησιμοποιήσω 800 MHz μην τις αγοράσω άδικα Κοίτα τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο άλλος συνφορουμίτης. Μάλλον εννοεί το Dual Channel. Όντως αν η μητρική το υποστηρίζει τότε δύο DDR2 μνήμες διπλασιάζουν το throughput. Αλλά και πάλι δε νομίζω να διπλασιάζεται η συχνότητα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 800άρες αλλά θα τρέχουν σε 400MHz και όχι 800MHz, γιατί αυτό είναι το μέγιστο υποστηριζόμενο. Δεν ξέρω αν η μητρική του υποστηρίζει Dual Channel, τα specification του laptop στο site της HP δε λένε συγκεκριμένα. Αυτός λέει ότι του δούλεψε η 800MHz.
siropio Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Πρέπει να του έτρεξε η 800MHz αλλά στα 400MHz λόγω ορίου. Με το dual channel η συχνότητα της μνήμης δεν αλλάζει αλλά διπλασιάζεται το bandwidth της, ο ρυθμός με τον οποίο μπορεί να μεταφέρει δεδομένα. Όπως σου είπα, στην πράξη αυτή η αλλαγή περνά απαρατήρητη σε κάποιον που κάνει μιαnormal χρήση του υπολογιστή. Απλά επειδή ούτως ή άλλως το dual channel υπάρχει, κατά την αγορά του pc, παίρνουμε τις μνήμες σε ζευγάρια συνήθως. [insomnia link: Απορία για το Dual Channel]
spirosd2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) PC2-6400:6400/8=800 800/(2*2) = 200MHz που είναι το memory clock200*2 = 400 MHz που είναι το i/o bus clockΑν μπορείς εξήγησε μου αν έχω κάνει κάπου λάθος.Με έβαλες νυχτιατικα να σκαλίζω άρθρα για να αποδείξω κάτι που ειναι γνωστό ήδη, η μνήμη ddr2 τρέχει 4*clock frequency δηλαδή στην pc2-6400 γνωστή και ως ddr2-800 τρέχει 2*200=400MHz*2=800MTps http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ddr2-ddr_2.html Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2013 από spirosd2008
siropio Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Από ότι κατάλαβα γνώρίζεις αγγλικά, οπότε δες το βίντεο είναι 3.5 λεπτά. Είναι από τα cbtnuggets για το CompTIA A+ και το βίντεο μιλάει για τη μνήμη. Έκοψα το κομμάτι όπου παρουσιάζει ένα παράδειγμα. Διάβασε και τι λέει αν μπορείς.> Video - MTfs =/= MHz =/= Mbps < ΥΓ Για όσους έχουν τα video είναι το video 16. Από το 32:14 έως 35:46 λεπτό.
spirosd2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει πηγή αντιπαραθέσεων σε πολλά ξένα forum, εγώ εσύ υποστηρίζω πως έχεις δίκιο αλλά στην αγορά έχει επικρατήσει να λέγεται το 800MTps σαν 800MHz, Αν παρατηρήσεις στα ονλαιν καταστήματα αναφέρουν 800MHz σαν ταχύτητα κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς η ταχύτητα δεν μετριέται σε MHz. Πέρα απο τα δικά μας όμως επειδή πρέπει να καταλάβει ο TS σε ποιο απλούς όρους ότι έχει την σωστή ραμ δηλαδή ddr2-800 (PC2-6400) οπότε επειδή η εμπορική ονομασία μας ενδιαφέρει πρέπει να αγοράσει κάτι τέτοιο http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46402/Laptop.html?keyphrase=pc2+6400 έκανα επεξεργασία γιατί δεν μου αρέσει να λέω ανακρίβειες 1
siropio Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Όντως, απλα το ανέφερα για να το έχουμε και στα πρακτικά του insomnia αν κάποιος έχει αντίστοιχα ερωτήματα στο μέλλον. Απο ότι βλέπω κιόλας έχεις δίκιο έχει γίνει θέμα συζήτησης σε πολλα αλλα φόρουμ. Νομίζω πως όλο το τοπικ βγάζει νόημα τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα