poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 εσυ δεν ειπαμε οτι θες fast path για τα παιχνιδια για μικροτερο Ping? β.αναπληρωματικο καλωδιο ειναι πολλες φορες ενα δευτερο καλωδιο που μπορει να ειναι συνδεδεμενο μπορει και οχι και ξεκιναει απο το κεντρικο πριζακι και καταληγει και αυτο μεχρι τον κατανεμητη της πολυκατοικιας .Δεν πρεπει να ειναι συνδεδεμενο αυτο.τωρα το πως θα το βρεις ειναι και αυτο μια λεξη.αναλογα ποσο μπορεις να ψαξες και ξερεις να ψαξεις.
@zouve@ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 το γύρισα τελικά σε fast path ιδού τα χαρακτηριστικά της γραμμής Uptime: 0 days, 2:37:28 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.069 / 9.472 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 9.910 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 600,38 / 1,42 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,5 / 18,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 11,0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 4 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 15 HEC Errors (Up/Down): 0 / NA τώρα ping της google τώρα είναι γύρω στα 40ms και της forthnet γύρω στα 4ms και το http://www.speedtest.net/ με βάζει Α- από Β που ήμουν
@zouve@ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Και θα σου ανοιξω αλλο ενα θεματακι...Εχω το thomson 585 v8 και ανοιγω (θεωρητικα) τις πορτες που θελει το καθε παιχνιδι τοσο σε tcp οσο και σε udp μεσω του portforward απο το interface του thomson...Ολα καλα μεχρι εκει!Το θεμα ειναι οτι σε οποιο portchecker site να μπω αλλα ειτε μεσω του mtorrent checker μου τις βγαζει κλειστες...και ειναι κλειστες γτ μου το pes2013 μου βγαζει μηνυμα για τις ρυθμισεις μου...τι να καμω?!
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 α.για τις τιμες οκ σε γυρισαν σε fast path χωρς να σου πειραξουν το profile και το rfi για αυτο και παιζεις λιγο πιο χαμηλα.αν εισαι μια χαρα σταθερος ετσι μετα μπορεις να ζητησεις και 6αρι αλλιως free profile για να κερδισεις σε ταχυτητα κανα 2 mbit περιπου (παλι σε fast).δηλαδη θα εισαι και fastκαι θα παιζεις και πιο γρηγορα απο οτι στην αρχη.απλα δες αν ειναι σταθερος χωρις αποσυνδεσεις. για το β.για να εισαι σιγουρος οτι εχεις ανοιξει Ports. ανοιξε το port Που θες για την Ip που θες.στο συγκεκριμενο τεστ ανοιγεις την πορτα για την Ip του pc σου. κανε Port forward Μια θυρα που θες πχ 4444. αφου την κανεις Port forward ανοιξε το mtorrent και βαλε αυτην την θυρα να χρησιμοποιειται.ειναι στα options preferences kai connections.αφου το κανεις και πατησεις οκ και κλεισεις ανοιξεις το mtorrent τοτε ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΜΤΟΡΡΕΝΤ θα πας στο www.canyouseeme.org και θα τρεξεις το τεστ.αν η πορτα δεν χρησιμοποιειται(στην συγκεκριμενη περιπτωση απο το Mtorrent)δεν θα στην δειξει ανοιχτη.αν εισαι οκ σημαινει οτι τα κανεις σωστα οποτε κανεις αυτα που θες μετα.υπαρχει και τροπος να ανοιξεις ολα τα ports για μια Ip(πχ του Ps3) αλλα σε βαζω σε πιο δυσκολα μετα γιατι θελει λιγο κοπο εως αρκετο κοπο .απλα προσεχε να κανεις assign το port forward στην σωστη Ip η στην σωστη Mac address αμα κανεις το assign στο Thomson με Mac address.επισης το firewall στο ρουτερ και στο Pc σφαξτο.
@zouve@ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 οκ για το α. θεμα μας...θα δω πως θα παει και θα πραξω αναλογως... Τωρα ομως στο β. θεμα μας εχω θεματακι (παλι!). Το thomson δε ανοιγει πορτες ουτε με αιτηση...!!ουτε μεσω του interface ουτε μεσω του telnet ουτε με τιποτα...και αφου ειδα και αποειδα, εριξα πανω ενα παλιο routerακι που εχω το LevelOne FBR-1461A ADSL2+. Aυτο εχοντας απο μονο του DMZ επλογη ανοιξα τις πορτουλες μου μια χαρα κυριος. Αλλα το θεμα αυτο ειναι οτι συγχρονιζει στα 6,6 mbps σε Modulator ADSL2+!!!! Eνω σε Modulator ΑDSL Multimode παω στα 8,2 mbps περιπου αλλα Noise Margin (Downstream) Attenuation (Downstream) ειναι ΧΑΛΙΑ...Ριξε μια ματια να δεις τι εννοω: με Modulator ADSL2+ DSP FirmwareVersion DMT FwVer: 3.5.18.0_A_TC, HwVer:T14F7_1.0 DMT Status Up Operational Mode ADSL2+ Upstream 937 kbps Downstream 6600 kbps Noise Margin (Upstream) 9.2 db Noise Margin (Downstream) 11.6 db Attenuation (Upstream) 12.6 db Attenuation (Downstream) 15.1 db και με Modulator ΑDSL Multimode DSP FirmwareVersion DMT FwVer: 3.5.18.0_A_TC, HwVer:T14F7_1.0 DMT Status Up Operational Mode ADSL G.Dmt Upstream 832 kbps Downstream 8128 kbps Noise Margin (Upstream) 9.0 db Noise Margin (Downstream) 6.5 db Attenuation (Upstream) 12.0 db Attenuation (Downstream) 20.0 db Τιποτα ιδεες εχεις...??!!
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 οταν το βαζεις multimode για καποιο λογο κανει γινεται λαθος και κλειδωνει σε g.dmt οποτε ειναι λογικο που πιανεις 8 και εχεις τετοια χαρακτηριστικα.β.οσα thomson εχω αλλαξει και ειναι αρκετα ποτε δεν ειχα θεμα με το Port forward.ουτε σε ote ουτε σε forthnet που εχω τωραγια το α θεμα ναι δες πως θα παει και αν παει καλα ζητα το Profile που σου γραψα.το dmz που λες ανοιγει ολα τα ports για μια ip.υπαρχε και κατι αντιστοιχο για τα Thomson αλλα γινεται απο cli.και αν εχεις firmware custom απο forthnet και δεν εχεις προσβαση σε cli εκει πρεπει να αλλαξεις firmware Πρωτα. αλλα δοκιμασε οπως ειπαμε για το thomson και κανε το τεστ με το mtorrent.
@zouve@ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) έχεις ιδέα τι κάνει αυτό; Μετά από 5 ώρες από πειραματισμό και σπάσιμο νεύρων επιτέλους βρήκα την λύση. Την λύση για το Strict στο NAT του router TG585 v7 ό,τι firmware και να έχετε. Με λίγα λόγια επιτέλους το NAT θα γίνει open.1) Κάντε login στην σελίδα του router.2) Ανάλογα το firmware μπορείτε να βάλετε on ή off το firewall. Κοιτάξτε το και άμα είναι on απενεργοποιήστε το, επίσης να βγάλετε και το UPnP. 3) Μην βάλετε να κάνετε port-forwarding στην εφαρμογή που θέλετε να ανοίξουν οι πόρτες.4) Μετά πηγαίνετε στο pc σας και στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στις Θέσεις Δικτύου και Κοινής χρήσης κάντε κλικ στο Τοπική Σύνδεση. Μετά κλικ στο Ιδιότητες. Κλικ στο Προτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και βάλτε static ipπ.χ. ip στο pc: 192.168.1.60, μάσκα ότι βάλει μόνο του και προεπιλεγμένη πύλη την ip του router. δλδ εδώ το 192.168.1.254. DNS βάλτε την ip του router πάλι και πατήστε ΟΚ για να κλείσουν τα παράθυρα.5) Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε το telnet στον υπολογιστή σας. Για όσους έχουν Windows 7 και Vista η διαδικασία είναι η ακόλουθη:Πίνακας Ελέγχου και μετά Προγράμματα και Δυνατότητες. Μετά κλικ αριστερά στο Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση Δυνατοτήτων των Windows. Επιλέξτε το Πρόγραμμα-Πελάτες Telnet και πατήστε OK. Θα τον βάλει στο pc σας σε λίγο.6) Τώρα στην μπάρα αναζήτησης στην Έναρξη γράφουμε cmd και enter. τώρα γράψτε την εντολή: telnet %router-ip%" (όπου "%router-ip%" είναι η ip του router σας, όπως 192.168.1.254) δλδ telnet 192.168.1.254.7) Βάλτε το login name του router. Αν δεν το αλλάξατε είναι Administrator με A κεφαλαίο και enter.8) Pass του router. Άμα δεν το αλλάξατε απλά πατάτε enter χωρίς να γράψετε τίποτα.9) Τώρα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ γράφτε την εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=%pc-ip%" (όπου "%pc-ip%" είναι η ip του pc σας, πχ 192.168.1.60. Αυτήν που βάλατε πριν στα Windows και πατήστε enter.Παράδειγμα εντολής: nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.6010) Γράψτε saveall. μετά γράψτε exit και μετά πάλι exit.11) Απολαύστε το nat-open. βασικά με ενδιαφέρει να μάθω τι κάνει αυτή η εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60 ανοίγει το ΝΑΤ στη συγκεκριμένη IP; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2013 από @zouve@
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 έχεις ιδέα τι κάνει αυτό; Μετά από 5 ώρες από πειραματισμό και σπάσιμο νεύρων επιτέλους βρήκα την λύση. Την λύση για το Strict στο NAT του router TG585 v7 ό,τι firmware και να έχετε. Με λίγα λόγια επιτέλους το NAT θα γίνει open. 1) Κάντε login στην σελίδα του router. 2) Ανάλογα το firmware μπορείτε να βάλετε on ή off το firewall. Κοιτάξτε το και άμα είναι on απενεργοποιήστε το, επίσης να βγάλετε και το UPnP. 3) Μην βάλετε να κάνετε port-forwarding στην εφαρμογή που θέλετε να ανοίξουν οι πόρτες. 4) Μετά πηγαίνετε στο pc σας και στον Πίνακα Ελέγχου και μετά στις Θέσεις Δικτύου και Κοινής χρήσης κάντε κλικ στο Τοπική Σύνδεση. Μετά κλικ στο Ιδιότητες. Κλικ στο Προτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και βάλτε static ip π.χ. ip στο pc: 192.168.1.60, μάσκα ότι βάλει μόνο του και προεπιλεγμένη πύλη την ip του router. δλδ εδώ το 192.168.1.254. DNS βάλτε την ip του router πάλι και πατήστε ΟΚ για να κλείσουν τα παράθυρα. 5) Τώρα πρέπει να ενεργοποιήσετε το telnet στον υπολογιστή σας. Για όσους έχουν Windows 7 και Vista η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Πίνακας Ελέγχου και μετά Προγράμματα και Δυνατότητες. Μετά κλικ αριστερά στο Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση Δυνατοτήτων των Windows. Επιλέξτε το Πρόγραμμα-Πελάτες Telnet και πατήστε OK. Θα τον βάλει στο pc σας σε λίγο. 6) Τώρα στην μπάρα αναζήτησης στην Έναρξη γράφουμε cmd και enter. τώρα γράψτε την εντολή: telnet %router-ip%" (όπου "%router-ip%" είναι η ip του router σας, όπως 192.168.1.254) δλδ telnet 192.168.1.254. 7) Βάλτε το login name του router. Αν δεν το αλλάξατε είναι Administrator με A κεφαλαίο και enter. 8) Pass του router. Άμα δεν το αλλάξατε απλά πατάτε enter χωρίς να γράψετε τίποτα. 9) Τώρα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ γράφτε την εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=%pc-ip%" (όπου "%pc-ip%" είναι η ip του pc σας, πχ 192.168.1.60. Αυτήν που βάλατε πριν στα Windows και πατήστε enter. Παράδειγμα εντολής: nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60 10) Γράψτε saveall. μετά γράψτε exit και μετά πάλι exit. 11) Απολαύστε το nat-open. βασικά με ενδιαφέρει να μάθω τι κάνει αυτή η εντολή nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60 ανοίγει το ΝΑΤ στη συγκεκριμένη IP; ανοιγει ολα τα ports για την ip που του εχεις δωσει οσο ξερω. το ειχα δοκιμασει και παιζει απλα α. γιανα σου δειξει την Port ανοιχτη πρεπει να χρησιμοποιειται. β.για να εχεις Telnet στο ρουτερ ισως χρειαστει να αλλαξεις firmware η να κανεις καποια αλλη αλλαγη για να αποκτησεις προσβαση στο telnet του ρουτερ.απο default ειναι απο λιγο κομμενο μεχρι παραπανω αναλογα σε ποιο ρουτερ παει να το κανει καποιος.
@zouve@ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 ανοιγει ολα τα ports για την ip που του εχεις δωσει οσο ξερω. το ειχα δοκιμασει και παιζει απλα α. γιανα σου δειξει την Port ανοιχτη πρεπει να χρησιμοποιειται. β.για να εχεις Telnet στο ρουτερ ισως χρειαστει να αλλαξεις firmware η να κανεις καποια αλλη αλλαγη για να αποκτησεις προσβαση στο telnet του ρουτερ.απο default ειναι απο λιγο κομμενο μεχρι παραπανω αναλογα σε ποιο ρουτερ παει να το κανει καποιος. αν θέλω να έχω και σε δεύτερο pc με όλα τα ports ανοιχτά τι γίνεται; έγραψα την αντίστοιχη εντολή με άλλη ip και έφαγα άκυρο
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 αν θέλω να έχω και σε δεύτερο pc με όλα τα ports ανοιχτά τι γίνεται; έγραψα την αντίστοιχη εντολή με άλλη ip και έφαγα άκυρο τρως ακυρο πραγματι οσο θυμαμαι.ειναι λογικο βεβαια αφου και στο port forward δεν μπορεις να κανεις port forward την ιδια θυρα σε 2 pc γιατι δεν ξερει που να στειλει τα data που ειναι για την ταδε θυρα.
@zouve@ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) δεν το ήξερα !!!!μήπως τυχόν ξέρεις ποια ρουτερ παίζουν καλύτερα με forthnet ; έως τώρα το thomson tg585v8 είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ανάμεσα σε siemens cl-110, l1 fbr-1461a, huawei hg521, thomson tg585v7 Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2013 από @zouve@
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 δεν το ήξερα !!!! μήπως τυχόν ξέρεις ποια ρουτερ παίζουν καλύτερα με forthnet ; έως τώρα το thomson tg585v8 είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ανάμεσα σε siemens cl-110, l1 fbr-1461a, huawei hg521, thomson tg585v7 το Thomson το v8 το θεωρω πολυ καλο οχι μονο σε forthnet αλλα γενικοτερα.λιγο αργο sto boot αλλα οκ. μετα θα εβαζα το v7 σε σταθεροτητα μετα το siemens το οποιο βεβαια ειναι μαυρο χαλι επειδη καιγεται απο θερμοκρασιες. το Huawei μακρια λεω και το level one δεν το εχω δοκιμασει.μιλαμε για σταθεροτητα στο κομματι του adsl οχι γενικα αν εχει καλο wireless η οχι.αν τα εχεις ολα αυτα τοτε εγω θα τα εκανα δοκιμη ολα και θα κραταγα αυτο που θεωρω καλυτερο με βαση τις αναγκες που εχεις.μπορει ενα να μην εχει καλο wireless αλλα εσενα να μην σε νοιαζει.η το αναποδο.
@zouve@ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 δεν με νοιάζει το wireless καθόλου , απλώς καμία φορά το ανοίγω για κανέναν φορητό ή κινητό από όλα αυτά μόνο το thomson v8 συγχρονίζει τόσο ψηλά στη γραμμή μου με 9,4 mgbps το δε l1 που είναι παλιό καλό μοντέλο μόλις 6,3 mgbps !!! siemens και huawei εκεί γύρω στο 8 με 7 απλώς τα interface τους είναι ποιο ανθρώπινα σε σχέση με τα thomson και έχουν περισσότερες λειτουργίες (dmz, Qos, NAT τα οποία λειτουργούν χωρίς telnet και περίεργες εντολές)
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 δεν με νοιάζει το wireless καθόλου , απλώς καμία φορά το ανοίγω για κανέναν φορητό ή κινητό από όλα αυτά μόνο το thomson v8 συγχρονίζει τόσο ψηλά στη γραμμή μου με 9,4 mgbps το δε l1 που είναι παλιό καλό μοντέλο μόλις 6,3 mgbps !!! siemens και huawei εκεί γύρω στο 8 με 7 απλώς τα interface τους είναι ποιο ανθρώπινα σε σχέση με τα thomson και έχουν περισσότερες λειτουργίες (dmz, Qos, NAT τα οποία λειτουργούν χωρίς telnet και περίεργες εντολές) nai to thomson το v8 εχει πολυ καλο και σταθερο sync ενω το v7 εχει συνηθως πιο λιγο αλλα επισης σταθερο.το huawei δεν αξιζει να ασχοληθουμε καν.ναι το thomson κανει τα παντα αλλα το 99 τις 100 ειναι απο telnet.αστα να πανε.το dmz του Thomson ειναι αυτο που εκανες.υπαρχει και αλλος τροπος αλλα ειναι και αυτος ιστορια για μεσα απο το interface.
@zouve@ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) θα συνιστούσες να έπαιρνα ένα router και το σύνδεα με το thomson σε bridge mode ; να έχω σαν μόντεμ το thomson που είναι σταθερό και δοσκιμασμένο ενω σαν router την άλλη συσκευή που να έχει τα πάντα όλα πάνω NAT, Qos, DMZ κ.α Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2013 από @zouve@
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα