darknemus01 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Έχω ενα συστημα καποιο καιρο τώρα με μητρικη την Asus P5e, cpu : intel quad q9300, και ram αυτές εδώ . Προφανως καταλαμβανουν τις 2 θεσεις απο τις 4 της μητρικης Θα θελα να αναβαθμισω λοιπον κ μαλλον το λογικο είναι να βαλω αλλα 4gb(2x2). Εκτος αν συμφερει να βαλω κ παραπανω... Θα πρέπει οι νεες μνημες να ειναι στην ιδια συχνότητα(800mhz); Οποιος μπορει ας προτεινει κατι, παντα σε οικονομικα επιπεδα
lambroszekis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Συγγνωμη που κανω παρεμβολη στο θεμα, απλως για να μην ανοιγω αλλο θα γραψω εδω. Εχω hp pavilion dv7 1770 και ηρθε η ωρα να του αναβαθμισω την μνημη, Αυτη τη στιγμη εχει πανω 2gb ddr2 667mhz κι ακομα ενα κενο slot. Αυτο που με μπερδευει ειναι πως δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως μνημη πρεπει να παρω χρειαζομαι μια απλη ddr2 ή μια so-dimm ddr2 ;Οποιος γνωριζει ας γραψει μια συντομη απαντηση και σε μενα ευχαριστω.
blitzNikos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 1) "Έχω ενα συστημα καποιο καιρο τώρα με μητρικη την Asus P5e, cpu : intel quad q9300, και ram αυτές εδώ . Προφανως καταλαμβανουν τις 2 θεσεις απο τις 4 της μητρικης Θα θελα να αναβαθμισω λοιπον κ μαλλον το λογικο είναι να βαλω αλλα 4gb(2x2). Εκτος αν συμφερει να βαλω κ παραπανω... Θα πρέπει οι νεες μνημες να ειναι στην ιδια συχνότητα(800mhz); Οποιος μπορει ας προτεινει κατι, παντα σε οικονομικα επιπεδα" Αν δεν έχεις windows 64bit η οποιαδήποτε αναβάθμιση σε ram, όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα να προσθέσεις παραπάνω μνήμη γιατί τα windows 32bit διαβάζουν μέχρι 3,2-3,4 gb, αλλά υποχρεώνεις τη μητρική να δίνει χωρίς λόγο ρεύμα και στα τέσσερα slots, αυξάνοντας άδικα κατανάλωση και θερμοκρασία ενώ περιορίζεις οριακά τις δυνατότητες υπερχρονισμού της μνήμης που ήδη έχεις ... Αν έχεις windows 64bit τότε, επειδή έχεις ήδη καλές μνήμες, να πάρεις "μια από τα ίδια" για να έχεις με ασβάλεια τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Θεωρητικά και διαφορετικές μνήμες να βάλεις, με μεγαλύτερη συχνότητα, εφόσον είναι στη λίστα συμβατών μνημών της μητρικής και παίζουν στα ίδια volts, το σύστημα θα τις παίξει όλες στη χαμηλότερη συχνότητα ΑΛΛΑ σε πολλές περιπτώσεις προκύπτουν ασυμβατότητες ή χαμηλότερες επιδόσεις και γενικά από τη στιγμή που χρησιμοποιείς διαφορετικές μνήμες, ανάλογα με τις διαφορές, αυξάνουν και τα ποσοστά εμφάνισης προβλημάτων ... 2) "Εχω hp pavilion dv7 1770 και ηρθε η ωρα να του αναβαθμισω την μνημη, Αυτη τη στιγμη εχει πανω 2gb ddr2 667mhz κι ακομα ενα κενο slot. Αυτο που με μπερδευει ειναι πως δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως μνημη πρεπει να παρω χρειαζομαι μια απλη ddr2 ή μια so-dimm ddr2 ;" Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο μηχανάκι ... Γενικά σε όλα τα λαπτόπια μπαίνουν so-dim ddr2 ενώ στα "κουτάκια" ddr2. Αν δεν είναι εύκολο να δεις τη μνημούλα που έχεις γιατί δεν βλέπεις σε κάποιο διαγνωστικό προγραμματάκι (cpuz) τι μνήμη έχεις να πάρεις μια ίδια? 1
darknemus01 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Windows 64bit εχω... Εννοεις προφανως να παρω ενα ζευγαρι 2χ2gb με cl 4 και 800mhz; Εχεις να προτεινεις κατι συγκεκριμενο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα