Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

παμε λοιπον να μου προτεινεται αν μπορειτε ποια υλοποιηση της 7870 να προτιμησω

με γνωμονα παντα θερμοκρασιες φασαρια (σε idle ) .

οι δυο καρτες που εχω κατα νου ειναι οι εξης ...

post-228284-0-10108900-1359846930_thumb.png

post-228284-0-43870300-1359846935_thumb.jpg

με κερδιζει η asus λογω εμφανισης (μαυρο pcb) και χρονια τωρα αναγνωρισμενου συστηματος ψυξης που διαθετει σε συνδιασμο με την ησυχια που προσφερει....

με φοβηζει η gigabyte  λογω τριων φαν οποτε και πιθανη φασαρια σε idle καταστασεις....

και με απομακρυνει και το μπλε pcb της ...

απο κει και περα δεν σκοπευω να παιξω με τα ρευματα για να παρω κατι παραπανω απο τις καρτες...

ψαχνωντας λιγο για την asus διαβασα μερικα παραπονα χρηστων οσο αφορα θερμοκρασιες στα VRM  χωρις ομως να αναφερονται αν ειναι κατοχοι του πρωτου revision  η του δευτερου..

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Από άποψη ησυχίας

XFX Radeon HD 7870 Double Dissipation Black Edition 2GB

Από άποψη επιδόσεων, είναι Tahiti LE κάνουν CF μόνο με HD7900, η σειρά που τις έβαλα δεν σημαίνει κατι.

PowerColor PCS+ HD7870 Myst Edition

Club3D Radeon HD 7870XT jokerCard

VTX3D HD 7870 Black Edition

Sapphire HD 7870 XT With Boost

Δημοσ.

Sobi η gigabyte windforce τουλάχιστον οι 7900 που χουν δοκιμάσει γνωστοί είναι ήσυχη.Λογικά το ίδιο θα ισχύει και για την 7870 αφού έχουν ίδια ψύξη.Αν την έβρισκες σε καλή τιμή θα ταν καλή περίπτωση νομίζω.Βέβαια σε απασχολεί και το χρώμα του pcb εσένα.

Και οι tahiti LE 7870 που λέει ο πάνω φίλος είναι γρήγορες αλλά υπάρχουν απο συγκεκριμένους vendors.Τις MSI τις έχεις αποκλείσει?

Δημοσ.

H DirectCu 7870 ΔΕΝ ειναι ησυχη κατ'εξαιρεση με τις υπολοιπες DC υλοποιησεις. Η Gigabyte ειναι ησυχη. Θα προτιμουσα την φθηνοτερη, στην ιδια τιμη θα επερνα την Gigabyte.

Δημοσ.

<p>η συγκεκριμενη ψυξη της gigabyte σε 7950 που την εχω δει ειναι ΤΑΦΟΣ </p>

Οντως, στο 30% που ειναι και το default του auto,δουλεύει στις 1050~1100σαλ και δεν ακούγεται κιχ.Βέβαια αν κανεις το αστείο να βαλεις χειροκίνητα 60%~100%,θα ζησεις στιγμές απειρου κάλλους με 3x80mm να στριγκλιζουν στις 4000+ στροφές. Προσωπικά δεν εχω δει ποτε την κάρτα να φεύγει απο την χαμηλότερη ρύθμιση, κρατώντας θερμοκρασίες κατω απο 60 σε πληρη φόρτο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα πάντως και για 7870 Tahiti LE.Την Sapphire 7870 XT boost συγκεκριμένα που διάβασα καλά λόγια

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1790&psn=&lid=1&leg=0#

http://www.amazon.co.uk/Sapphire-11199-20-20G-CrossFireX-Multi-GPU-Technology/dp/B00AX2ONI0/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1359864425&sr=8-7

222e τιμή amazon με Dual-X cooler,επιδόσεις επιπέδου 7950 (την 660 ti τη περνάει σε αρκετά παιχνίδια).

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα..Εχω την Gigabyte και οπως ειπε και ο Tenshi σε idle τωρα χειμωνα με το fan στο 30% εχω 24-25 βαθμους και ελαχιστος θορυβος...Σε παιχνιδια τωρα  με το fan στο 35% φτανω μεχρι 45 εκτος απο το Far Cry 3 που με 40% το fan χτυπαει για καποιον ανεξηγητο λογο μεχρι και 65αρια αν θυμαμαι καλα...Ο θορυβος οπως αναφερθηκε γινεται εντονος μετα το 60%..Με το fan 100% χτυπαει γυρω στις 5700rpm...Βεβαια αυτο εξαρταται και απο τον καθε χρηστη και τα στανταρ του..Παντως αν θυμαμαι καλα απο 4870 και 5850 που ειχα ειναι πιο αθορυβη...Ρωτα και αλλους μην σε παρω στο λαιμο μου...

Δημοσ.

Οντως, στο 30% που ειναι και το default του auto,δουλεύει στις 1050~1100σαλ και δεν ακούγεται κιχ.Βέβαια αν κανεις το αστείο να βαλεις χειροκίνητα 60%~100%,θα ζησεις στιγμές απειρου κάλλους με 3x80mm να στριγκλιζουν στις 4000+ στροφές. Προσωπικά δεν εχω δει ποτε την κάρτα να φεύγει απο την χαμηλότερη ρύθμιση, κρατώντας θερμοκρασίες κατω απο 60 σε πληρη φόρτο.

όντως αν την ανεβάσεις χειροκίνητα κάνει χαμό, αν δε πειράξεις τίποτα όμως δεν ακούγεται

Ακόμα και με oc μέχρι τους 60 σε πλήρη φόρτο βαθμούς είναι πολύ ήσυχη

Δημοσ.

Εγω εβαλα στο pc μου χθες την Sapphire 7870Ghz edition DualX,η οποια αγοραστηκε στα 207€ απο αμαζον,και επειτα απο πολλα benchmarks που εκανα η καρτα ΔΕΝ ακουγεται ποτε ουτε σε full load ουτε τπτ.. ΚΙΧ! Συο τελος ολων το bench τσεκαρα ποσο θερμοκρασιες ειχα φτασει,ε 21°C Minimum , 55°C Maximum!!! Φωτογραφιες υπαρχουν στο τοπικ του overclocking για οσους δεν με πιστευουν ;)

Δημοσ.

αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις σας ,

Sobi η gigabyte windforce τουλάχιστον οι 7900 που χουν δοκιμάσει γνωστοί είναι ήσυχη.Λογικά το ίδιο θα ισχύει και για την 7870 αφού έχουν ίδια ψύξη.Αν την έβρισκες σε καλή τιμή θα ταν καλή περίπτωση νομίζω.Βέβαια σε απασχολεί και το χρώμα του pcb εσένα.

Και οι tahiti LE 7870 που λέει ο πάνω φίλος είναι γρήγορες αλλά υπάρχουν απο συγκεκριμένους vendors.Τις MSI τις έχεις αποκλείσει?

τις κοιταγα αυτες αλλα απο αμαζον δυστυχως δεν ερχονται ελλαδα :P

msi  σε αυτα τα λεφτα απο ελλαδα ειτε αμαζον δεν εχω βρει

Εγω εβαλα στο pc μου χθες την Sapphire 7870Ghz edition DualX,η οποια αγοραστηκε στα 207€ απο αμαζον,και επειτα απο πολλα benchmarks που εκανα η καρτα ΔΕΝ ακουγεται ποτε ουτε σε full load ουτε τπτ.. ΚΙΧ! Συο τελος ολων το bench τσεκαρα ποσο θερμοκρασιες ειχα φτασει,ε 21°C Minimum , 55°C Maximum!!! Φωτογραφιες υπαρχουν στο τοπικ του overclocking για οσους δεν με πιστευουν ;)

και αυτη την εχω κοιταξει και το σκεφτομαι το ιδιο και για αυτη ...

H DirectCu 7870 ΔΕΝ ειναι ησυχη κατ'εξαιρεση με τις υπολοιπες DC υλοποιησεις. Η Gigabyte ειναι ησυχη. Θα προτιμουσα την φθηνοτερη, στην ιδια τιμη θα επερνα την Gigabyte.

αυτο σκεφτομαι και εγω  γιατι παραδειγμα οι 7770 που ειχα πριν Χ2 δεν ακουγοντουσαν καν και επειδη το μηχανημα μενει πολλες φορες ανοιχτο το βραδυ θα ηθελα να ειναι οσο πιο ησυχο γινεται ....

βεβαια εχω διχαστει μιας και σε διαφορα benches  που μετρανε και θερμοκρασια ,ηχο φαινεται ησυχη :P

συνεχιζει το ψαξιμο μου φαινεται μεχρι δευτερα τριτη που θα παραγγειλω γιατι σκεφτομαι πιθανο crossfire κατα 99% μιας και εχει μπει το μικροβιο του μεσα :)

σκεφτομουν 7970-7950  αλλα κατεληξα εκει για πιθανο οικονομικο crossfire

Δημοσ.

Σώτο ποιές είναι οι απαιτήσεις σου? Όποια κάρτα αγοραστεί θα κλοκαριστεί όσο πάει? Αν ναι, ξεκίνα το ψάξιμο μα βάση αυτό.

Αν το κύριο είναι ο θόρυβος, έχω διαβάσει ότι η gigabyte είναι εξίσου αθόρυβη, μη σε απασχολεί αυτό.

Τέλος, από amazon θα αγοραστούν οι κάρτες? Σε ποιές τιμές τις βρίσκεις? Σε ρωτάω γιατί αν είναι να πλησιάζεις την 7950 τότε δεν έχει πολύ νόημα.

Δημοσ.

τις κοιταγα αυτες αλλα απο αμαζον δυστυχως δεν ερχονται ελλαδα :P

msi  σε αυτα τα λεφτα απο ελλαδα ειτε αμαζον δεν εχω βρει

Από mindfactory βρίσκεις Tahiti LE φτηνά...Αξίζουν.Άμα θες από ελλάδα υπάρχουν,η Powercolor και h Sapphire XT που σου πα αν και στα 250 (που πάλι αξίζει).

Δημοσ.

βγανει στα 215-225 εκει παιζουν..

να κλοκαρω δεν εχω σκοπο

Από mindfactory βρίσκεις Tahiti LE φτηνά...Αξίζουν.Άμα θες από ελλάδα υπάρχουν,η Powercolor και h Sapphire XT που σου πα αν και στα 250 (που πάλι αξίζει).

grrr γερμανικα δεν ξερω λολ

Δημοσ.

βγανει στα 215-225 εκει παιζουν..

να κλοκαρω δεν εχω σκοπο

grrr γερμανικα δεν ξερω λολ

Για 10 ευρώ πήγαινε στην asus για αισθητικούς λόγους, για κανέναν άλλον = το μαύρο pcb που ειπες.

Οι 7950 από που ξεκινάνε?

ΕΝΤΙΤ:

Μόλις είδα αυτό http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/7870-kai-thermokrasies-119042.html για την asus και δεν μου άρεσε καθόλου. Ψάξε μήπως είναι γενικό θέμα και όχι εξαίρεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...