petrostr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Θα ήθελα να ρωτήσω αν με το FreeNAS υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργώ στον Server που είναι το FreeNAS φακέλους και χρήστες. Και να ορίζω ότι ο κάθε χρήστης όταν κάνει login, θα "βλέπει" ΜΟΝΟ τον συγκεκριμένο φάκελο που θα του έχω ορίσει εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Εννοεις οταν ο χρηστης θα καενι login στον freenas? Ή να εχεις πχ το /home καθε χρηστη στον freenas και να το μοιραζεις στο δικτυο Ν υπολογιστων πχ με nfs? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrostr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά θέλω ένα στυλ εφαρμογής που θα φτιάξω π.χ. 300 folder και 300 users. Ο κάθε user θα κάνει login μέσω web και θα "βλέπει" ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο φάκελο που του έχω ορίσει εγώ και όχι τους υπόλοιπους φακέλους. Έτσι σκέφτηκα το FreeNAS, χρήστες είδα πως φτιάχνονται, όμως δεν είδα πως μπορείς να δημιουργήσεις φακέλους, γιατί όπως κατάλαβα όλοι οι χρήστες έχουν προσπέλασει στο / (root) του δίσκου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δικαιώματα διαχείρισης μπορείς να βάζεις στους φακέλους και να τα δίνεις σε χρήστες και ανάλογα μπορεί να τους κόψεις ακόμα και το read. Και οι χρήστες δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι τους στο group του admin αλλά μπορείς να τους βάλεις σε κάποιο άλλο group για να μην έχουν πρόσβαση στο root Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrostr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Το θέμα είναι πως δεν ξέρω στο FreeNAS να φτιάξω φακέλους!!! Τα δικαιώματα στους χρήστες και ποιον φάκελο ο καθένας τους να βλέπει, ξέρω πως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 φτιαξε ενα smb share, μπες με τον file manager απο το pc σου και φτιαξε τους φακελους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα