pOLoS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 <p>επειδη το εχω δοκιμασει και μετα απο λιγες δοκιμες σε σκληρους και λιγη προσωπικη ερευνα πιστευω οτι αξιζει να παρεις εξωτερικο</p> <p>και να τον κανεισ συμβατο εσωτερικο και 3.5¨ ιντσων μιλαω παντα , και επιπλεον οι θερμοκρασιες σε εξωτερικες θηκες ειναι πολυ υψηλοτερες αποτι εσωτερικοι .. </p> western digital έχεις δοκιμάσει;
Salvation81 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή την έχω πατήσει με Deskstar, επί IBM εποχής (οι γνωστοί Deathstar) τότε που θέλαμε 40 λεπτά για να κατέβει ένα τραγούδι, δεν θα έπαιρνα οτιδήποτε έχει σχέση με το ίδιο τμήμα ή την ίδια γραμμή προϊόντων... Εγώ προς το παρόν περιμένω να βγούν και άλλοι 4ΤΒ και να πέσουν οι τιμές σε σημείο να είναι πιο συμφέρουσες αγορές σε E/TB σε σχέση με τους 3ΤΒ... Προσωπική άποψη βέβαια... Διαφωνω, προς το παρον τοσο οι Deskstar οσο και οι Ultrastar μου εχουν βγει σκυλια. Οσο για αλλους 4αριδες τωρα περιμενουμε τους 5αριδες (Θεωρητικα μεχρι τον Απριλιο).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 η WD πάντως έχει ανακοινώσει για το τέλος της χρονιάς...
Salvation81 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Γιαυτο ειπα θεωρητικα, η τεχνολογια υπαρχει, η γραμμες παραγωγης εχουν ηδη αρχισει να βγαζουν περιορισμενους 5αριδες, αλλα στο τελος μετραει ποσο στοκ υπαρχει σε 3αριδες και 4αριδες και ποσο μπορουν να "αρμεξουν" την αγορα.
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Διαφωνω, προς το παρον τοσο οι Deskstar οσο και οι Ultrastar μου εχουν βγει σκυλια. Οσο για αλλους 4αριδες τωρα περιμενουμε τους 5αριδες (Θεωρητικα μεχρι τον Απριλιο). Εχω την ιδια (παλια) αποψη-εμπειρια με τον errik, ο μονος hdd που μου εχει χαλασει (τους προσεχω πολυ) απο τους 50 χοντρικα που εχουν περασει απο την κατοχη μου τα τελευταια 20 χρονια, ηταν ενας IBM "deathstar" 80αρης. Ηταν ο ταχυτερος τοτε στην εποχη του και ημουν πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση του, δεν τον ειχα αγορασει τυχαια, αλλα τελικα αποδειχτηκε αναξιοπιστος μετα απο 3 χρονια, λιγο μαλιστα μετα την ληξη της εγγυησης.
Salvation81 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Εχω την ιδια (παλια) αποψη-εμπειρια με τον errik, ο μονος hdd που μου εχει χαλασει (τους προσεχω πολυ) απο τους 50 χοντρικα που εχουν περασει απο την κατοχη μου τα τελευταια 20 χρονια, ηταν ενας IBM "deathstar" 80αρης. Ηταν ο ταχυτερος τοτε στην εποχη του και ημουν πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση του, δεν τον ειχα αγορασει τυχαια, αλλα τελικα αποδειχτηκε αναξιοπιστος μετα απο 3 χρονια, λιγο μαλιστα μετα την ληξη της εγγυησης. Καλα τοτε κορυφη ηταν οι Quantum Fireball/Atlas, αλλες εποχες ομως τοτε.
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 quantum fireball ηταν ενας 1GB (ή 1.2 μαλλον; ) που ειχα παρει το λιγοτερο 5-6 χρονια πριν απο την εποχη για την οποια μιλαμε για τους deathstar... Σε αλλη εποχη νομιζω οτι πηγε το μυαλο σου.
Salvation81 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Quantum Fireball ειχαμε απο 540MB και ανω (εμφανιστηκαν το 95 πρωτη φορα). Τα επομενα μοντελα του Fireball βγηκαν απο το 98 και επειτα(απο 2.5GB και ανω) μαζι με τους Atlas και ηταν αρκετα GB (οι Fireball Plus που εμφανιστηκαν μεσα του 2000 ηταν μεχρι 30GB οποτε πανω κατω μιλαμε για την ιδια εποχη με τον 80αρη που λες αφου αυτα τα μοντελα βγηκαν τελη του 2001).
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Οι fireball ηταν μπροστα πχ στον 1.2GB (αντικατεστησα με εναν τετοιο τον 540MB seagate μου τον οποιο ειχα αγορασει 90.000 δρχ το 93; .). Μετα στην μεταγενεστερη εποχη των 60-80GB ηταν ελαφρως πισω απο τους ΙΒΜ, ο 80αρης θυμαμαι τοτε οτι ηταν ο ταχυτερος απο ολους της εποχης (7200rpm), ειχα δει και review σε περιοδικο της εποχης στο οποιο ηταν κορυφη αναμεσα σε πανω απο 20 δισκους. Οι ατλας που αναφερεις ηταν 10000rpm, αλλη κατηγορια τιμης φυσικα. Βρηκα λιγο δυσκολα και ενα benchmrk της εποχης του 60αρη edit, βρηκα και αλλη απο αλλο σαιτ /οφτοπικ off.
Salvation81 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Οι Atlas ηταν SCSI και ειχα 2 εκεινη την εποχη (βεβαια τοτε το SCSI ηταν ακομα πιο δυσκολο να το βρεις απο οτι ειναι το SAS τωρα οντως λογου τιμης). Απο εκει και περα αναμεσα στην εμφανιση του Quantum Fireball Plus AS και των IBM 60GB δισκων υπηρξε ενα κενο περιπου 8 μηνων οποτε πολλα αλλαξαν σε θεμα επιδοσεων (και η Quantum δεν προλαβε να βγαλει νεο μοντελο για να χτυπησει τον ανταγωνισμο). Οπως και να εχει εχω ακομα εναν Quantum Fireball απο το 96-97 που ναι δουλευει ακομα, γιαυτο και θα ειναι παντα μια γλυκια αναμνηση. Αλλα οντως αρκετα με τα off topic
pOLoS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 υπάρχει και αυτός ο seagate στα ίδια περίπου χρήματα http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008B6ODMQ/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&tag=19450-21&creativeASIN=B008B6ODMQ&linkCode=as2
iganiats Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή τον αγόρασα έχω να πω ότι είναι αθόρυβος δίσκος αλλά σε εμένα -και βλέποντας στο ιντερνετ και σε άλλους- παρουσιάζει το εξής φαινόμενο. Οταν γίνεται αντιγραφή μεγάλου αρχείου (πχ 1080 ματροσκα), υπάρχει πιθανοτητα ο δίσκος καποια στιγμή να σταματήσει να ανταποκρινεται και η όλη διαδικασία να παγώνει. Επανέρχεται μόνο με βγάλσιμο από το ρεύμα.
Salvation81 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο ειναι θεμα με το USB 3.0 που εχουν μερικες μητρικες, δεν εχει σχεση με τον σκληρο η το κουτι. (βαλτο πχ σε 2.0 και δεν θα παγωσει ποτε)
iganiats Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο ειναι θεμα με το USB 3.0 που εχουν μερικες μητρικες, δεν εχει σχεση με τον σκληρο η το κουτι. (βαλτο πχ σε 2.0 και δεν θα παγωσει ποτε) Ίσως να έχεις δίκιο αλλά με τον WESTERN DIGITAL MY PASSPORT WDBBEP0010BBK 1TB USB3.0 ποτέ δεν είχα θέμα.
Salvation81 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Εχει να κανει με τον controller που χρησιμοποιει η καθε θηκη δισκου και με τον controller USB 3.0 που εχεις στον υπολογιστη σου. Υπαρχουν ασυμβατοτητες μεταξυ τους κυριως επειδη το 3.0 δεν εχει τελειοποιηθει 100%.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα