helldiver Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 πρωτοκολλο περισσοτερο και οχι συσκευες θα ελεγα. τουλαχιστον σε συγκριση με cosmote που το ξερω καλυτερα. 1
platinum Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Από προσωπική παρατήρηση-και έχω δοκιμάσει και τους τρεις βασικούς παρόχους- στην Αθήνα τουλάχιστον που με ενδιαφέρει, όλοι πάνω κάτω πιάνουν...Οπότε το βασικό, είναι το θέμα οικονομίας. Και 30 GB με 24,90/μήνα, αυτή τη στιγμή μόνο η wind δίνει...Μακάρι για όσους παραπονιούνται για το σήμα της στην επαρχία, να ακολουθήσουν και οι άλλοι με καλύτερες προσφορές...
Ionlab Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή έχω χρησιμοποιήσει τα προγράμματα όλων των εταιριών επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τα εξής όσον αφορά το δίκτυο της Wind (αλλά και των άλλων). 1. Όλες οι υπηρεσίες είναι ξεκλείδωτες. Στην Vodafone είτε δεν δουλεύει το Skype/VOIP, είτε δεν δουλεύει το tethering εκτός και αν έχεις ακριβό πάγιο 40Ε, αν και νομίζω ότι σιγά σιγά αλλάζουν πολιτική. Στην Cosmote (με πρόγραμμα σε καρτοκινητό αλλά και σε συμβόλαιο) κόβουν το VPN, για το VOIP δεν θυμάμαι. 2. Η Cosmote έχει άθλιο upload (200-400Κbps). To γιατί ποτέ δεν το κατάλαβα. Η Vodafone είναι πιο ισορροπημένη στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά είναι χάλια σε περιοχές με μικρό ενδιαφέρον (όπου έτυχε να βρεθώ σε διακοπές). Η Wind μέχρι πριν την αναβάθμιση είχε πολύ απογοητευτικές ταχύτητες. Στην Αθήνα πλέον μου δίνει σταθερά πολύ καλές ταχύτητες 3Mbit και άνω (Νεα Πεντέλη 6Mbit (έτριβα τα μάτια μου) Χαλάνδρι, Γέρακας, Καλύβια Θορικού 2Mbit, Αγ. Παρασκευή, Γαλάτσι 5 Mbit (ξεπερνάει σε ταχύτητα την ADSL σύνδεση), Αργυρούπολη, οπουδήποτε έκανα ταυτόχρονες μετρήσεις ήταν ή στα ίδια ή σε πολύ καλύτερα επίπεδα από την Vodafone). Το σημαντικότερο για μένα όμως δεν είναι οι απόλυτες ταχύτητες αλλά η μικρή διακύμανση σε σχέση με τις ταχύτητες των άλλων εταιριών και κυρίως κατά την διάρκεια της μέρας. Και φυσικά το γεγονός ότι στο χωριό όταν οι άλλοι μου δίνανε ταχύτητες έως 100-200Kbps με την κεραία δίπλα μου είχα 1Mbit με την Wind όταν η κεραία τους ήταν στο απέναντι νησί. Με λίγα λόγια δεν χάνεις πολύ σε ταχύτητα χρησιμοποιώντας το δίκτυό τους (σε σχέση με τους άλλους) αλλά έχει πιο ομοιόμορφη κατανομή στις ταχύτητες σε διάφορες περιοχές. Πάντως 30GB χωρίς κατέβασμα (ταινίες κτλ) δεν τρώγονται εύκολα. Το μέγιστο που κατάφερα είναι 21Gb και αυτό όταν μοίραζα με tethering το Internet στο καφενείο του χωριού που παραθέριζα...Εν γένει ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Διέκοψα γιατί δεν μου κατέβασαν το πάγιο στα 20Ε με επιδότηση 100Ε (όπως είχαν κάνει τον Ιούνιο του 2012 σε όσους εκαναν εγγραφή τότε) και επειδή πλεόν δεν μετακινούμαι τόσο πολύ. Αξίζει να επισημάνω πως στην διαδρομή Αθήνα Πάτρα άκουγα ιντερνετικό ραδιόφωνο παντού εκτός απο μικρές διακοπές κοντά στο Ξυλόκαστρο και Διακοφτό και κάπου κοντά στην Κακιά Σκάλα. (Για 10' σε 2,5 ωρες διαδρομή και με επιλογή το στικάκι να συνδέται μόνο σε δίκτυα 3G)
nikoskon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Το "1" για VoIP & tethering όσον αφορά την Vodafone δεν ισχύει. Sent from my iPhone using Insomnia
PsyGreg Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 για πλήρη χρήση Internet 30 γίγα είναι σταγόνα στον ωκεανό. για βασική χρήση είναι οκ
platinum Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 . 1. Όλες οι υπηρεσίες είναι ξεκλείδωτες. Στην Vodafone είτε δεν δουλεύει το Skype/VOIP, είτε δεν δουλεύει το tethering εκτός και αν έχεις ακριβό πάγιο 40Ε, αν και νομίζω ότι σιγά σιγά αλλάζουν πολιτική. Στην Cosmote (με πρόγραμμα σε καρτοκινητό αλλά και σε συμβόλαιο) κόβουν το VPN, για το VOIP δεν θυμάμαι. Ισως είναι χαζή η ερωτηση μου αλλά γι αυτό κόβεται το viber στη voda???
nikoskon Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 . 1. Όλες οι υπηρεσίες είναι ξεκλείδωτες. Στην Vodafone είτε δεν δουλεύει το Skype/VOIP, είτε δεν δουλεύει το tethering εκτός και αν έχεις ακριβό πάγιο 40Ε, αν και νομίζω ότι σιγά σιγά αλλάζουν πολιτική. Στην Cosmote (με πρόγραμμα σε καρτοκινητό αλλά και σε συμβόλαιο) κόβουν το VPN, για το VOIP δεν θυμάμαι. Ισως είναι χαζή η ερωτηση μου αλλά γι αυτό κόβεται το viber στη voda??? Πλέον όχι.Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός απο το δίκτυο.Ωστόσο κάλεσε στο 13830 να ελέγξουν τον αριθμό σου. Sent from my iPhone using Insomnia
Ionlab Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα γιατί έχω το φοιτητικό πακέτο στην Vodafone και το θέμα του VOIP ήμουνα ο πρώτος που το έθεσα και διαμαρτυρήθηκα και στο ΕΔΕΤ και ξεκλειδώθηκε (αλλά στα φοιτητικά πακέτα). Οταν είχα διαμαρτυρηθεί στην Vodafone μου είχαν πει ότι VOIP ΜΟΝΟ σε πάγια άνω των 40Ε. Αυτό βέβαια συνέβαιναν Νοέμβρη. Επίσης το tethering σε IPAD ΔΕΝ δουλεύει καρατσεκαρισμένο. Η ίδια η Vodafone προτείνει την λύση 3rd party application....Αν το APN είναι το σκετο internet μην περιμένετε tethering. Μου έλεγαν ότι φταίει το γεγονός ότι οι SIM ειναι data only. Και ναι για αυτό κοβεται/κοβοταν; το viber. Αν αυτό άλλαξε πρόσφατα δεν το ξέρω (καθώς όπως είπα στα φοιτητικά το ξεκλείδωσαν λόγω ΕΔΕΤ). Επίσης το VPN που κόβεται στην Cosmote ελέγχθηκε τον Δεκέμβριο. Το tethering σε IPAD μπορεί να μην δουλεύει και σε Cosmote και Wind (Δεν το έχω δοκιμάσει) Το tethering σε Android δουλεύει και στις 3 κανονικά
nikoskon Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Το tethering στις Apple συσκευές έχει να κάνει με την έκδοση φορέα και είναι μετά από συνεννόηση με τους παρόχους. Κλασικό παράδειγμα το iPhone 5 που στην Cosmote βλέπει LTE ενώ το ίδιο τηλέφωνο με κάρτα Vodafone, δεν βλέπει. Το tethering δεν γίνεται να κοπεί από το δίκτυο. Μιας και το tethering είναι λειτουργία της συσκευής και όχι του δικτύου. Ωστόσο τα παράπονα πρέπει να απευθύνονται και στην κατασκευάστρια εταιρία. Πλέον VoIP παίζει παντού στην Vodafone. Sent from my iPhone using Insomnia 1
geekas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Το tethering στις Apple συσκευές έχει να κάνει με την έκδοση φορέα και είναι μετά από συνεννόηση με τους παρόχους. Κλασικό παράδειγμα το iPhone 5 που στην Cosmote βλέπει LTE ενώ το ίδιο τηλέφωνο με κάρτα Vodafone, δεν βλέπει. Το tethering δεν γίνεται να κοπεί από το δίκτυο. Μιας και το tethering είναι λειτουργία της συσκευής και όχι του δικτύου. Ωστόσο τα παράπονα πρέπει να απευθύνονται και στην κατασκευάστρια εταιρία. Πλέον VoIP παίζει παντού στην Vodafone. Sent from my iPhone using Insomnia Είσαι σίγουρος για αυτό, πρόσφατα γνωστός μου με Vodafone και πάγιο στα 15ευρώ αν θυμάμαι καλά μου ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει skype και γενικότερα Voip, από την άλλη Wind ξέρω πως σε όλες τις τις συνδέσεις, ακόμη και στο internet με κάρτα παίζει απροβλημάτιστα
nikoskon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Το tethering στις Apple συσκευές έχει να κάνει με την έκδοση φορέα και είναι μετά από συνεννόηση με τους παρόχους. Κλασικό παράδειγμα το iPhone 5 που στην Cosmote βλέπει LTE ενώ το ίδιο τηλέφωνο με κάρτα Vodafone, δεν βλέπει. Το tethering δεν γίνεται να κοπεί από το δίκτυο. Μιας και το tethering είναι λειτουργία της συσκευής και όχι του δικτύου. Ωστόσο τα παράπονα πρέπει να απευθύνονται και στην κατασκευάστρια εταιρία. Πλέον VoIP παίζει παντού στην Vodafone. Sent from my iPhone using Insomnia Είσαι σίγουρος για αυτό, πρόσφατα γνωστός μου με Vodafone και πάγιο στα 15ευρώ αν θυμάμαι καλά μου ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει skype και γενικότερα Voip, από την άλλη Wind ξέρω πως σε όλες τις τις συνδέσεις, ακόμη και στο internet με κάρτα παίζει απροβλημάτιστα 1000% σίγουρος.Ας καλέσει την εξυπηρέτηση πελατών να τους αναφέρει το πρόβλημα.Ωστόσο αν παει να πραγματοποιήσει κλήση VoIP με 2G/2.5G δίκτυο, ειναι λογικό να μην μπορεί λόγω ελάχιστου bandwidth των πρωτοκολλων αυτών. Sent from my iPhone using Insomnia
Galaxia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Να ρωτήσω κι εγώ ρε παιδιά: το στικάκι της Wind δεν πιάνει το ίδιο με το Mobile Broadband Control? Εγώ γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα κάλυψης όπου κι αν έχω πάει; Αν πάρω το Mobile Broadband θ' αρχίσω να σιχτιρίζω;;;;
nikoskon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Btw ένα τωρινό speedtest 3G από το iPhone μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι εχει να γίνει με το 4G... Sent from my iPhone using Insomnia 1
geekas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Να ρωτήσω κι εγώ ρε παιδιά: το στικάκι της Wind δεν πιάνει το ίδιο με το Mobile Broadband Control? Εγώ γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα κάλυψης όπου κι αν έχω πάει; Αν πάρω το Mobile Broadband θ' αρχίσω να σιχτιρίζω;;;; Όπου έχεις σήμα Wind 3G με το κινητό σου θα έχεις και με το στικάκι δεν αλλάζει κάτι
PsyGreg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 παίζει ρόλο και το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί ο κάθε πάροχος, όχι μόνο η κάλυψη. π.χ. στην ίδια περιοχή με το κινητό μου (WIND) έπιανα 3G και με το στικάκι της WIND (όταν το δοκίμαζα) έπιανα EDGE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα