janpap08 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους...Ένας φίλος άνοιξε πρόσφατα ένα μαγαζί (tattoo studio) και θέλει να βάζει μουσική από τον υπολογιστή του.Από τον προηγούμενο ενοικιαστή υπάρχουν ήδη τρία μικρά ηχεία χωνευτά στην γυψοσανίδα και τα τρία καλώδια καταλήγουν δίπλα από το σημείο όπου είναι ο υπολογιστής.Τι ακριβώς θα χρειαστεί να αγοράσουμε για να κάνουμε το θέμα να λειτουργήσει και το βασικότερο πως θα γίνει η καλωδίωση?Σε ένα άλλο μαγαζί είδα από την έξοδο ακουστικών να φεύγει ένα καλώδιο jack σε διπλό(νομίζω) RCA και μετά ένα άλλο καλώδιο που από διπλό κατέληγε σε μονό το οποίο είχε γυμνώσει και συνδέσει στο input του ενισχυτή. Οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές και όλες οι ιδέες και προτάσεις είναι καλοδεχούμενες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Πρέπει να βρεις τι ηχεία είναι αυτά,αν είναι αυτοενισχυόμενα ή όχι πόσα watt αντέχουνε και πόσα ohm. Δες αν τραβιούνται λίγο τα ηχεία προς τα έξω,οι πληροφορίες που θα έχει στο πίσω μέρος είναι χρήσιμες. Για την σύνδεση λογικά θα το κάνετε στερεοφωνικό δηλαδή θα συνδέσετε δυο από τα ηχεία μεταξύ τους για το ένα κανάλι και το άλλο θα είναι μόνο του,αν ξέρετε κάποιον που γνωρίζει τα ελάχιστα από συνδέσεις,απλά πάρτε ένα στερεοφωνικό καλώδιο jack,ότι νάνε αφού θα το κόψετε από την μεριά που δεν είναι jack (ή πάρτε jack-jack να έχετε και ρεζέρβα) μπορείτε απλά να ενώσετε τα καλώδια στρίβοντας τα απογυμνωμένα συρματάκια που έχει μέσα. Δοκιμάστε έτσι αν παίζουν,χλωμό να έχει η κάρτα αρκετή δύναμη να κάψει τα ηχεία,οπότε στην χειρότερη να μην παίζουν δυνατά τα ηχεία οπότε να πρέπει να σκεφτείτε αν πάρετε ενισχυτή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Η καρτα ηχου δεν εχει ενισχυτή ικανότερο να οδηγήσει τίποτα περισσότερο απο ενα ζεύγος ακουστικόν. Θες ενισχυτή η κάποιο micro σύστημα. Αλλά 3 ηχεια???!! Ανα ζεύγος πάνε αυτά. Δεν μπορείς να να οδηγάς το ενα κανάλι σε διαφορετική ωμική αντίσταση απο το άλλο. Ο ενισχυτής θα εχει θέμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
janpap08 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Και εμένα μου φάνηκε λίγο περίεργο το ότι έχει τρία ηχεία αλλά ίσως να μην συνδέσουμε το ένα από αυτά και να βάλουμε άλλα δύο (σύνολο 4 δλδ). Χμμ κατάλαβα,με λίγα λόγια ο τρόπος σύνδεσης είναι απλός.Ενισχυτή θα βάλουμε για να έχει και λίγη ένταση όταν χρειάζεται. Με λίγα λόγια βλέπω στα ηχεία Watt και Ohm ώστε να ξέρουμε τι ενισχυτή θα χρειαστούμε και τα υπόλοιπα είναι εύκολα...το αν είναι αυτοενισχυόμενα πως θα το καταλάβω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Αν τα συνδέσεις χύμα χωρίς ενισχυτή και παίζουν(σχετικά) δυνατά είναι αυτοενισχυόμενα. Αν έχετε κάνα παλιό mini-hifi ή μπορείτε να βρείτε από κάναν φίλο δοκιμάστε με ένα τέτοιο,αρκεί να έχει είσοδο RCA και με ένα καλωδιάκι http://i.tfcdn.com/img2/v7Hp1lsAY1orycKQW1qcmZyYE5-ZV1xSVJqbmldSzJBRUlJgpa-fmZuYnlqsl1Wkl5yfq19QlJ9SmlwCEdQPDAt2dja2tDQw1gvwc7d3Dgux9QpwdVcL93SxNTQ1AAA*/fyVMtP8A είσαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Βγάλε μια φωτο το ηχειο να σου πω με σιγουριά. Τα αυτο ενισχυομενα έχουν και τροφοδοτικο. Ποσά λεφτά διαθέτεις για ενίσχυτη; Τέλος ποσά καλώδια καταλήγουν απο τα ηχεία στο σημείο που είναι ο Η/Υ; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
janpap08 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Στο σημείο που είναι ο Η/Υ καταλήγουν τρία καλώδια ηχείων,απλά θέλω να τα δοκιμάσω γτ εγώ στο χώρο βλέπω 2 (απ'ότι μας είπε ο ηλεκτρολόγος το τρίτο είναι μέσα στη γυψοσανίδα). Θα κατέβω στο μαγαζί μέσα στη εβδομάδα,θα βγάλω φωτό τα ηχεία και θα τις ανεβάσω για να τις δούμε ώστε να μου προτείνετε και ενισχυτή.Επίσης θα σας πω και το μπάτζετ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα