Προς το περιεχόμενο

ΠΛΑΙΣΙΟ - SanDisk SSD 128GB - 79 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αυτός είναι ο δίσκος που έχω τώρα στο σύστημα μου:

ssd.png

Να τον κρατήσω ή να βάλω τον Samsung Sandisk στη θέση του;

εχει δωσει πριν καποιος εδω αυτο απο τον sandisk

SSD-SANDISK-128GB.jpg

Το οποιο σημαινει οτι θα υποβαθμισεις πολυ το συστημα σου, απο 1 εως και 7 φορες πιο αργο θα ειναι το κομματι ssd σε αποκριση λειτουργικου(4Κ + 4Κ QD32), με εξαιρεση τα μεγαλα (λιγα) αρχεια στα οποια θα εχεις μια μικρη (σχετικα με το 1:2 μεχρι και 1:7)  βελτιωση.

Αν θες μεγαλυτερο ssd επειδη δεν εχεις χωρο, περιμενε θα βρεις πολυ καλυτερο VFM πολυ συντομα. Δεν αξιζει αυτος.

• Like 1
Δημοσ.

Τον έχω παραγγείλει ήδη.

Μέχρι στιγμής δεν έχω θέμα χώρου, αλλά έλεγα μήπως τον έκανα scratch disk για το photoshop (μέγεθος αρχείων από 50mb μέχρι όσο πάει...που σίγουρα πάει αρκετά gb..), εκτός και αν δεν θα έχει μεγάλη διαφορά ούτε σε αυτό σε σχέση με έναν μηχανικό δίσκο..

• Moderators
Δημοσ.

To οτι τον παρηγγειλες δεν λεει κατι, δεν εισαι υποχρεωμενος να τον παρεις αν δεις οτι δεν σου κανει και δεν αξιζει. Θα τον παρεις μονο για μια ειδικη χρηση;

edit (επανερχομαι)

• Like 1
Δημοσ.

Τον έχω παραγγείλει ήδη.

Μέχρι στιγμής δεν έχω θέμα χώρου, αλλά έλεγα μήπως τον έκανα scratch disk για το photoshop (μέγεθος αρχείων από 50mb μέχρι όσο πάει...που σίγουρα πάει αρκετά gb..), εκτός και αν δεν θα έχει μεγάλη διαφορά ούτε σε αυτό σε σχέση με έναν μηχανικό δίσκο..

scratch disc δηλ. ?

Δημοσ.

Μόλις παρέλαβα τον SSD. Διαβάζοντας τα σχόλια εδώ προς στιγμήν νόμισα ότι θα έκανα ...υποβάθμιση του PC, αλλά τελικά είμαι εντυπωσιασμένος. ΟΚ, μπορεί να χάνει στα benchmarks από άλλους SSD, αλλά δεν παύει να είναι πολύ ανώτερος από τους HDD, και ήταν η φτηνότερη επιλογή στα 120gb από Ελλάδα.

Τον δοκίμασα στο λάπτοπ μου περνώντας του τα win 7. O προηγούμενος σκληρός (5400rpm) μπούταρε σε 1:05 όταν ήταν τελείως defragmented και το benchmark του crystaldiskmark φαίνεται στην δεύτερη εικόνα. Με τον SSD μπουτάρει σε 0:37 και το benchmark στην πρώτη εικόνα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που πόσταρε ένα μέλος σε προηγούμενη σελίδα, με την εξαίρεση των sequential read/writes που είναι χαμηλότερα, μάλλον λόγω του SATA II του λάπτοπ.

Αφού είναι από 50 έως 2 φορές (στην χειρότερη περίπτωση) πιο γρήγορος από έναν hdd, εμένα μου αρκεί.

post-255540-0-74440300-1360058372_thumb.jpg

post-255540-0-73941600-1360058376_thumb.jpg

Δημοσ.

μας έχει φάει η απληστία δεν το ξέρεις και εγώ μια χαρά λέω ότι είναι αλλά δεν με ακούει κανείς , το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η τιμή αλλιώς στα 60€ είναι μια χαρά λύση καλοδούλευτος  !

Δημοσ.

Σε σύγκριση με HDD κανείς δεν είπε το αντίθετο.

Σε σύγκριση με SSD ήταν η όλη κουβέντα. Με τις δεδομένες διαφορές στην τιμή στα αντίστοιχα μοντέλα. Και το συμπέρασμα ήταν πως στην τιμή του Αμαζον έλεγε ο Sandisk σαν απόλυτο VFM, αλλά στην τιμή του Πλαίσιο, όχι γιατί με 5-10€ (μη το πάρετε τοις μετρητοίς αυτό) ακόμη θα πάρεις πολύ καλύτερο προϊόν.

Ο velociraptor σκίζεται να φτάσει τα 3-4MB/s throughput σε 4k writes με QD32, τι να κλ@σει ένας απλός στα 5400rpm.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...