Χρηστος Δρουγγος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα σε ολους Παιδια τον αλλο μηνα θα παω να δωσω για διπλωμα, και με εχει φαει το αγχος επειδη δεν εχω ξαναοδηγησει αμαξι ποτε μου :ρ ουτε για πλακα δλδ :ρ αλλα επειδη εχω γινει 20 χρονον σχεδον και χρειαζετε ενα αμαξι οπωσδηποτε ειπα να παω να δωσω τα σηματα τα εχω μαθει ολα αλλα απο οδηγηση τπτ δεν ξερω. Αυτα που θελω να σας ρωτησω ειναι τα εξης: -Τι ακριβως θα κανουμε στν σχολη απο θεωρια; -Τι θα κανουμε στα πρακτικα μαθηματα; -Οταν θα δωσω στην οδηγηση τι θα μου ζητησουν να κανω; -Οταν θα δινω θα μου κανουν και θεωρητικες εξετασεις αν ΝΑΙ μπορουν να με κοψουν για αυτες; Ευχαριστω εκ τον προτερων... (α και μην γελατε που δεν οδηγησα ποτε αμαξι,μου αρεσουν πιο πολυ η μηχανες για αυτο :ρ)
parasaser Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 πρώτα μαθαίνεις τα σήματα που έχει στο βιβλίο με τα σωστά λάθος. η οδήγηση χωρίζετε σε 2 στάδια το θεωρητικό και το πρακτικό στο πρώτο είναι τα σήματα, τα διαβάζεις και πας και τα δίνεις, νομίζω είναι 30 ερωτήσεις σωστού λάθους αν κάνεις 2 λαθη κόβεσαι και ξαναδίνεις.τα αποτελέσματα βγαίνουν εκείνη την στιγμή αφού τα περάσεις, θα αρχίσεις τα πρακτικά μαθήματα στη σχολή με το αυτοκίνητο νομίζω είναι 20ωρες μαθημάτων. στα πρώτα μαθαίνεις να ξεκινάς και να σταματάς,μετά αλλαγή ταχύτητας, όπισθεν, παρκάρισμα κοκ. δεν θα σου ζητήσει κανένας να κάνεις F1, όλα τα μαθαίνεις με σειρά. αφού τα μάθεις πας και δίνεις, κατά την ώρα που θα είσαι εσύ στο αυτοκίνητο με τους εξεταστές, θα σου δίνουν εντολές, πχ ξεκίνα, στριψε εδώ, πάρκαρα εδώ, μπορεί να σε μπλοφάρουν και να σου πουν στριψε αριστερά αλλά να έχει πινακίδα που να απαγορεύει την στροφή στα αριστερά οπότε λες ότι έχει πινακίδα και απαγορεύετε,επίσης άναβε πάντα και τα φλας.
_chris_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 μπορεί να σε μπλοφάρουν και να σου πουν στριψε αριστερά αλλά να έχει πινακίδα που να απαγορεύει την στροφή στα αριστερά οπότε λες ότι έχει πινακίδα και απαγορεύετε,επίσης άναβε πάντα και τα φλας. επειδή κάτι τέτοιο το είχα ακούσει κι εγώ παλαιότερα... ότι και καλά κάποιον τον είπαν να στρίψει κάπου που απαγορεύοταν και κόπηκε, απ ότι έμαθα δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. (δεν είμαι και 100% σίγουρος) και λογικό ακούγεται. αν σκεφτείς ότι έτσι ο εξεταστής θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο 2
mphxths Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Αρχικα στην σχολη μαθαινεις τα περι σηματων.Απο οσο θυμαμαι , μας εδειχνε παλιοτερα φυλλα εξετασεων και αναλυαμε τις απαντησεις. Γιατι ειναι αυτο το σημα , γιατι η απαντηση ειναι η ταδε κλπ. Προσπαθουσε να μας μαθει να βρισκουμε την απαντηση.Π.χ. οτι τα τριγωνικα σηματα υποδηλωνουν κινδυνο ,το πολυγωνικο ειναι το ΣΤΟΠ , οτι τα στρογγυλα σημαινουν κατι αλλο που μου διαφευγει κλπ κλπ..ωστε να βρισκουμε τις απαντησεις , γιατι πολλες ερωτησεις εχουν παρεμφερεις απαντησεις και μπορει να παρασυρθεις στην λαθος. ***Αν δεν κανω λαθος δικαιολογουν μεχρι 2 λαθη...Δεν κοβεσαι στα 2 λαθη.Δεν ξερω σιγουρα βεβαια γιατι μπορει απο τοτε που εδωσα εγω εξετασεις , ισως να το εχουν αλλαξει *** Στην συνεχεια ερχονται τα πρακτικα μαθηματα.Εκει μαθαινεις να οδηγας . Βασικα να ξερεις οτι η πρακτικη εξεταση ειναι σαν μια παρασταση προς τους εξεταστες.Πρεπει να κανεις καποια προκαθορισμενα πραγματα , ασχετως αν τα μισα δεν εχουν πρακτικη αξια. Μπαινω στο αμαξι , ρυθμιζω καθισμα , καθρεπτες , βαζω ζωνη , αναβω φλας , ξεκιναω το αμαξι κλπ κλπ... Στο δικο μας αμαξι , δεν ρυθμιζουμε καθε φορα καθρεπτες και καθισματα για παραδειγμα ...βεβαια ειναι βασικα πραγματα απλα γινονται μια και εξω σε πραγματικες συνθηκες .... Απο κει και περα να ξερεις οτι κανεις δεν σε αναγκαζει να πηγαινεις γρηγορα..ειτε στην εξεταση ειτε στα μαθηματα..και με 10χλμ/ω να πηγαινεις κανεις δεν θα σου πει κατι.Οσο πιο αργα πας τοσο περισσοτερο καιρο/χρονο εχεις να επεξεργαστεις την κατασταση , τις εντολες που θα σου δινουν οι εξεταστες κλπ κλπ. Ο νεος οδηγος (το λεω απο προσωπικη πειρα) αγχωνεται γιατι πιστευει οτι πρεπει να ελεγχει τα παντα ολα γυρω του...Μεχρι και την πεταλουδα στην παπαρουνα πανω . Οσο αποκτας εμπειρια θα δεις οτι θα σαι πιο χαλαρος και καποια πραγματα θα εχουν λιγοτερη σημασια για σενα και θα μπαινουν σε 2η μοιρα...οποτε οσο πιο αργα πηγαινεις τοσο πιο κοντρολαρισμενα θα τα χεις ..οσο εισαι ακομα νεος. Μαθαινεις και παρκαρισμα..και οπισθογωνια (το πιο ακυρο για μενα πραγμα..σε πραγματικες συνθηκες αντε να εχω κανει οπισθογωνια καμμια 10αρια φορες...σε 10-15 χρονια οδηγησης....)...και μετα πας και δινεις εξετασεις... Τα κανεις ολα θεατρικα...σαν παρασταση....και κανεις και την προσευχη σου.... Να ξερεις η εξεταση τελειωνει αφου βγεις απο το αμαξι....ακομα και τοτε σε τσεκαρουν..πως βγαινεις..ελεγξες πριν βγεις?και τετοια... Θα στα πει και ο δασκαλος ολα αυτα..αλλα δεν παθαινεις κατι να τα ακουσεις και εδω.... Καλη τυχη φιλε μου ΥΓ: ποτε δεν σου λενε να στριψεις καπου που δεν επιτρεπεται.Μπορει να σου πουν π.χ. "στριψε δεξια".Πρεπει να κρινει ο εξεταζομενος οδηγος σε ποιον δρομο δεξια πρεπει να στριψει...θα στριψει σε αυτον που επιτρεπεται..οχι στον πρωτο δρομο που θα βρει δεξια του..που μπορει να μην επιτρεπεται. Στριψε δεξια?Οκ...πας αργας..κοιτας δεξια...μολις δεις δρομο που επιτρεπει την στροφη δεξια...στριβεις δεξια... Δεν ειναι παραπλανηση..δεν σου λενε να στριψεις καπου που απαγορευεται...απλα εξεταζουν την κριτικη ικανοτητα του οδηγου εκεινη την στιγμη...
Χρηστος Δρουγγος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 επειδή κάτι τέτοιο το είχα ακούσει κι εγώ παλαιότερα... ότι και καλά κάποιον τον είπαν να στρίψει κάπου που απαγορεύοταν και κόπηκε, απ ότι έμαθα δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. (δεν είμαι και 100% σίγουρος) και λογικό ακούγεται. αν σκεφτείς ότι έτσι ο εξεταστής θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο και εμενα ενας φιλος μ που ειναι μπατσος μου ειπε οτι απαγορευεται αυτο α και ευχαριστω mphxths για τν απαντηση τωρα μπορεις να κανει μεχρι ενα λαθος μονο ξερετε αν μπορουν να με κοψουν αν ξεχασω πχ: να τσεκαρο τους καθρεφτες,η το καθισμα..
mphxths Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 ξερετε αν μπορουν να με κοψουν αν ξεχασω πχ: να τσεκαρο τους καθρεφτες,η το καθισμα.. ειναι στον εξεταστη.Τα κοιτανε αυτα..και κατα καιρους εχει ακουστει οτι εχουν κοψει ατομα για αυτους τους λογους.. Εσυ θα τα κανεις σαν να ειναι στην ρουτινα... μπαινεις...καθισμα...καθρεπτες..εσωτερικους και εξωτερικους...ζωνη...φλας....τσεκαρισμα δρομου απο τον καθρεπτη....φευγεις..... Απλη ρουτινα...κριμα να φας ακυρο απο τετοιες μαλακιες..
bestl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Στην θεωρία υπάρχει συγκεκριμένη ύλη και βιβλίο και θα πρέπει να κάνεις 21 ώρες μαθήματα σε σχολή οδηγών. Μπορείς να τα κατεβασεις Site: http://www.bestl.gr/books.html">απο εδώ Πρόσεξε μόνο γιατί το βιβλίο είναι παλιό και έχουν αλλάξει τα όρια ταχύτητας. (για επιβατηγά είναι : : αυτοκινητόδρομος 130km/h , ταχείας κυκλοφορίας 110 Km/h , Μη κατοικημένη περιοχή 90km/h , και κατοικημένη 50km/h ). Όταν δώσεις θεωρητικά (σε η/υ) στο υπουργείο επιτρέπεται μόνο ένα λάθος στις 30 ερωτήσεις) Στα πρακτικά είναι υποχρεωτικά με τον καινούργιο νόμο 25 μαθήματα σε σχολή οδηγών όπου θα μάθεις γενικότερα να οδηγάς , παρκάρισμα , γωνία κλπ. Στα πρακτικά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει , και δεν πρέπει να κάνεις . Site: http://bestl.gr/wordpress/?p=119">Δες εδώ Όλα αυτά είναι με τον καινούργιο νόμο που ισχύει απο 19/01/2013
bestl Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Επειδή έγινε αλλαγή στο site για τις πρακτικές εξετάσεις αυτοκινήτου πατήστε εδώ
ΓΙΑΝΟΣ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά... Ονομάζομαι Γιάννης και είχα σχολή οδηγών μέχρι πριν 3 χρόνια... Πριν λίγο καιρό δημιούργησα ένα βοηθήμα για όλους τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ακόμα και για αυτούς που πήραν το δίπλωμα αλλά πιστεύουν πως χρειάζονται ένα... φρεσκάρισμα.Από τις πιο "περίεργες" ερωτήσεις των σημάτων και τις τεχνικές οδήγησης βήμα-βήμα, μέχρι και την διαδικασία των εξετάσεων, πιστεύω πως αυτό το ebook θα βοηθήσει είτε λίγο ή πολύ, όλους τους νέους οδηγούς... το link στο οποίο μπορείτε να το βρείτε είναι το www.kobo.com/gr/en/ebook/BQEEPPcoVzilSzlQd7DeWw για οποιαδήποτε απορία βρείτε με και στο facebook ioannis petsalis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα