XPHSTOS_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο καλό router εως 60-70€ (αν κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα για το πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το δίκτυο, θα χαρώ να την ακούσω) Η σύνδεση μου είναι PSTN και από συσκευές θα σηκώνει 2 συσκευές ενσύρματα και 2 συσκευές ασύρματα. Μεταξύ των 2 ενσύρματων συσκευών γίνονται πολύ συχνά μεγάλα copy / paste και γίνεται η κύρια χρήση του internet (download / upload / gaming κτλ) Οι υπόλοιπες 2 συσκευές απλό σερφάρισμα με πιο βαριά λειτουργία να έχουν το youtube. Είχα ένα Thomson 585 το οποίο μας άφησε χρόνους και τώρα είμαι με ένα Linksys WAG354G το οποίο το λειτουργεί απλά... Σαν πρώτη λύση για να ελαφρύνω το router, λέω να αγοράσω ένα gigabit switch έτσι ώστε οι 2 ενσύρματες συσκευές μου κατα τα μεγάλα copies να μη φορτώνουν το Router άδικα και επιπλέον να κερδίσω και σε ταχύτητα. (Και οι 2 συσκευές μου υποστηρίζουν την ταχύτητα) Με ενδιαφέρει η καλή εμβέλεια... Με ενδιαφέρει να έχει mac filtering στο wireless security Ότι έξτρα, καλοδεχούμενο... Με ένα ψάξιμο που έκανα είδα τα εξής: Cisco RV110W | Netgear DNG2200 | TP-Link WR2543ND | D-LINK DIR-657 Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 εφοσον μεταφερεις αρχεια με καλωδιο η πας σε gigabit adsl router πχ καποια Netgear 3700 τα οποια ειναιπιο ακριβα απο αυτο που εβαλες σαν target η πας σε gigabit switch.τωρα σαν ρουτερ μπορεις σε πολυ φτηνο το vigor 2700vg το οποιο ειναι 802.11g και 100 ares ethernet η μετα αν θες wifi n πας σε vigor 2710ne που ειναι πιο ακριβο η σε κανα netgear dgn2200 που βγαινει εκει κοντα που θες.μετα εχει και netgear 3500 κτλ αλλαπαλι ξεπερνας τα λεφτα που εχεις δωσει.καποιοι θα προτεινουν και d link.tp link σαν τελευταια λυση.το cisco ειναι ρουτερ οχι adsl router.μαλλον θες adsl router και ας γραφεις πανω πανω ρουτερ.γιατι αν λες οτι ειχες thomson η οτι εχεις τωρα wag354g τοτε θες adsl router. οποτε αυτα που εβαλες τα μισα δεν κανουν.και το d link ειναι router. to netgear ειναι adsl router ενω και το Tp link ειναι ρουτερ.
SPANK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Αν μπορείς να πάρεις το draytek 2710 παρτο χωρίς δεύτερη σκέψη αλλιώς 2700vg για εμένα
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 αν σκοπευεις βεβαια συντομα να πας σε vdsl παρε κατι φτηνο τωρα η κρατα του Isp να κανεις δουλεια και μετα παιρνεις κανα vigor για vdsl.
XPHSTOS_ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά το Netgear dgn2200 θα πάρω μαζί με 1000άρι switchάκι, μακάρι να μπορούσα να μείνω με του παρόχου... αλλά ότι είχα / έχω υπολειτουργεί... το Thomson τα έφτυσε... κανονικά... Επίσης την πρόσεξα στην βλακεία που έκανα με τα router , τα βρήκα μέσω skroutz και τα έβαζε όλα, αλλά βλακεία μου δεν πρόσεξα ότι ήταν μόνο router... Ψιλοβλακεία που δίνω λεφτά για ακριβό (σχετικά) router αλλά δεν ξέρω πότε θα υπάρχει vdsl στην περιοχή μου, οπότε... Το linksys αντέχει δεν αντέχει... μου κάνει πολλά restart, κλειδώνει στα 9-10 ενώ τουλάχιστον με το Thomson όσο λειτουργούσε (πριν καμια εβδομάδα) κλείδωνα στα 12 και τώρα το κουλό που κάνει το Linksys είναι ότι ανεβάζει στο "ξεκάρφωτο" το Downstream Margin σε αστρονομικά νούμερα db... Ενώ κανονικά παίζω στα 6db.
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά το Netgear dgn2200 θα πάρω μαζί με 1000άρι switchάκι, μακάρι να μπορούσα να μείνω με του παρόχου... αλλά ότι είχα / έχω υπολειτουργεί... το Thomson τα έφτυσε... κανονικά... Επίσης την πρόσεξα στην βλακεία που έκανα με τα router , τα βρήκα μέσω skroutz και τα έβαζε όλα, αλλά βλακεία μου δεν πρόσεξα ότι ήταν μόνο router... Ψιλοβλακεία που δίνω λεφτά για ακριβό (σχετικά) router αλλά δεν ξέρω πότε θα υπάρχει vdsl στην περιοχή μου, οπότε... Το linksys αντέχει δεν αντέχει... μου κάνει πολλά restart, κλειδώνει στα 9-10 ενώ τουλάχιστον με το Thomson όσο λειτουργούσε (πριν καμια εβδομάδα) κλείδωνα στα 12 και τώρα το κουλό που κάνει το Linksys είναι ότι ανεβάζει στο "ξεκάρφωτο" το Downstream Margin σε αστρονομικά νούμερα db... Ενώ κανονικά παίζω στα 6db. μια χαρα επιλογη το dgn2200.αν θες πιο φτηνο το dgn1000 μετα.ναι καποια ηταν ρουτερ αντι για adsl router.ενταξει δεν ειναι τρελλα λεφτα το 2200.υπαρχουν πολυ ακριβοτερα.για το Linksys Μονο κανα firmware αν και αυτο με το margin ειναι γενικοτερο θεμα των linksys>δεν ανεβαινει το margin.το αντιθετο.απο 6 παει μεχρι 1 και μετα αντι να βγαλει 0 που δεν υπαρχει απλα διχνει ενα τεραστιο νουμερο και συνηθως εκει χανει και συγχρονισμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα