Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το hard disk division της IBM θες να πεις?

【Hitachi】 H-8564 Magnetic Disk Drive

Completion date June 1967

Memory capacity per unit 7.25Mbyte

Memory capacity per spindle 7.25Mbyte BPI 1,100BPI TPI 100TPI

Surface recording density 0.11Mbit/square inch

Disk size/quantity 14-inch/6 disks

Head type/number per actuator Heavyweight inductive/10 Average access time 75ms

Disk rotation speed 2,400rpm

Data transfer speed 156Kbyte/s

μπορεί να κράτησαν την σειρά της IBM, αλλά άσχετοι δεν ήταν.

σύμφωνα με το wikipedia η wd στα 80's έκανε μπάσιμο στα μέσα αποθήκευσης γιατί μέχρι τότε πουλάγανε κομπιουτεράκια :P

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είπα ότι δεν έβγαζε δίσκους πιο πριν, απλά η σειρά Ultrastar αν δεν κάνω λάθος ήταν brand name της IBM...

Δημοσ.

............Ό,τι πρέπει για blade server .......

Τι σημαίνει αυτό? Εννοώ πως ακριβώς αξιοποιείται από έναν server αυτός ο δίσκος? με τέτοια τιμή (που πιστεύω θα είναι υψηλή) δεν θα μπορούσε κάποιος να έχει καλύτερα αποτελέσματα με συνδυασμό ssd/7200 rpm δίσκους και με λιγότερο κόστος?

Δημοσ.

με SSD εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, σκέφτομαι τον "αέρα" που είχα πάρει από τους raptor και velociraptor και γελάω :-(

btw όταν λες καλή τιμή εννοείς κάτω από 400 euro? :P

το hard disk division της IBM θες να πεις?

ναι αλλα οι ssd μικρες χωρητικοτητες πολυ μικροτερη διαρκεια ζωης και πολυ πιο ακριβοι.οποτε δεν εχει καν νοημα η συγκριση ..γιατι ο ενας ειναι enterprise και τον βαζζεις και σε κανα server  ενω τον ssd οχι σε server αλλα ουτε για Microserver δεν ειναι.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι αλλα οι ssd μικρες χωρητικοτητες πολυ μικροτερη διαρκεια ζωης και πολυ πιο ακριβοι.οποτε δεν εχει καν νοημα η συγκριση ..γιατι ο ενας ειναι enterprise και τον βαζζεις και σε κανα server  ενω τον ssd οχι σε server αλλα ουτε για Microserver δεν ειναι.

προφανώς μίλαγα για οικιακή χρήση, εξάλλου το quote που έκανα έγραφε laptop...

καλά μην ορκίζεσαι ότι δεν μπαίνουν σε servers οι SSDs, υπάρχουν enterprise grade με SLC, αρκεί να υπενθυμίσω ότι ο νέος server του insomnia παίζει με SSDs σύμφωνα με τον HAL :P

επίσης ρίξε μια ματιά σε servers της Oracle/Sun και δες πάνω τι συνδιασμό δίσκων έχουν...

Δημοσ.

προφανώς μίλαγα για οικιακή χρήση, εξάλλου το quote που έκανα έγραφε laptop...

καλά μην ορκίζεσαι ότι δεν μπαίνουν σε servers οι SSDs, υπάρχουν enterprise grade με SLC, αρκεί να υπενθυμίσω ότι ο νέος server του insomnia παίζει με SSDs σύμφωνα με τον HAL :P

επίσης ρίξε μια ματιά σε servers της Oracle/Sun και δες πάνω τι συνδιασμό δίσκων έχουν...

σιγουρα καποια στιγμη θα μπουν και σε servers αλλα εχουμε αρκετο μελλον ακομα για σοβαρους ssd σε νορμαλ giga και σε νορμαλ τιμες.ως τοτε long live sas.η πχ δεν συζηταω για backup servers.εκει ουτε σε 5 χρονια δεν θα δουμε ssd Πανω ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ

• Super Moderators
Δημοσ.

όπως είπα, κοίτα τους servers της Oracle να δεις τι nand (ssd) έχουν πάνω και ποια είναι η χρήση τους...

Δημοσ.

Χελώνα αφού δεν είναι στις 15κ τί να φτουρήσει  :P εγώ θέλω ταχύτητα απογείωσης και όχι ντέ γαιδαράκο ντέ  :lol:  

Δημοσ.

Το θέμα δεν ειναι η χοριτικοτητα την έχουμε με τους απλούς δίσκους ούτε η ταχύτητα την έχουνε με τους ssd, αλλα η χρυσή τομή μετάξι των 2, συνδυασμός που γίνεται με τα ultra book 24 Giga msata (ultra buff)+ 500Giga απλός μηχανικός. Με το καταληλο software κανει παπάδες, ψάξετε το ισχειει και για desktop με ssd + απλό sata. Παρένθεση αυτά που λέω για καθημερινή χρήση απλού χρήστη.

Δημοσ.

όπως είπα, κοίτα τους servers της Oracle να δεις τι nand (ssd) έχουν πάνω και ποια είναι η χρήση τους...

αμα ειναι για να φτιαξω 10 terra Πχ storage να  δωσω 100.000 ευρω για να ειναι ssd προφανως δενεχει νοημα.οκ σε καποιους server που στηνουν καποιοι που δεν τους νοιαζει χωρητικοτητα και βαζουν απλα ενα terra Πανω σε δισκους μια χαρα αφου πολλοι servers παιζουν με 2 δισκους η σε blades.αλλα για storage Κτλ οκ μην πουλησει καποιος και σπιτι για να τους αγορασει.ως τοτε long live sas ειδικα οι 15k.το παν ειναι και η τιμη και για την ωρα η σχεση Mb/τιμη ειναι finger in the....tt

tis oracle δεν εχω δει ακομα αλλα εκει εξω In the real world ακομα δεν εχω δει με ssd.και πιστευω οτι θα αργησει ο αλλος να σκασει τρελα λεφτα για ssd.οχι οτι οι sas ειναι φτηνοι αλλα οκ παιρνεις sas και μπορει και να ξεχασεις ποτε χαλασε ο τελευταιος.σιγουρα σκοτωνουν οι ταχυτητες τους αλλα αμα δεν φτασουν σε μια νορμαλ τιμη και σε μια χωρητικοτητα τοτε εχουμε θεμα.και οκ να θες εναν για boot Λες οκ εναι νορμαλ τιμες .οποτε κατι δισκοι σαν τον Hitachi μου ακουγεται σαν μια πολυ ωραια ειδηση.μακαρι να εφτιαχναν και sata στις 15k και οχι μονο sas που ειναι ακριβοι και θες και controller.

Δημοσ.

Κρίμα που εξαγοράστηκε η Hitachi.

Μακράν οι καλύτεροι δισκοι κατά την άποψη μου.

Τώρα με την wd από πίσω δεν ξέρεις τι θα σου ρθει

Δημοσ.

death-star-1.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι οι WD ποτε δεν ειχα προβλημα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...