Προς το περιεχόμενο

Warcraft (Η ταινία)

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν googlάρεις θα δεις ότι το Lord of the Rings είναι 1ο στην κατηγορία single volume (ναι θεωρείται 1 βιβλίο) των best sellers παγκοσμίως με 150m πωλήσεις(2007) κι ότι πριν τις ταινίες είχαν πουληθεί πάνω από 100m αντίτυπα... :P

ε μα. σε λιγο θα μας πουν οτι το LOTR το διαβαζανε μονο σπασικλες που παιζανε DnD.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Θυμάμαι χαρακτηριστικά αναφορά του Ross στην 4η season του Friends (1997-1998 aired) ότι τους το έδιναν για διάβασμα + εργασία (αν δεν κάνω λάθος) στο σχολείο στην Αμερική, φαντάσου... :P

Η ταινία ήταν απλά μέτρια ακόμη και για τους fans. Το συνειδητοποιείς από τις αντιδράσεις τους μέσα στον κινηματογράφο όταν οι σκηνές που τους ενθουσίασαν περισσότερο ήταν 2 και μάλιστα αστείες ( murloc και polymorph )

αυτο ειναι πλανη. το τι εγινε στο δικο σου σινεμα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα το πως θεωρουν την ταιναι οι φανς κατα μεσο ορο.

στην πρεμιερα που πηγα χειροκροτησανε 3 φορες κατα την διαρκεια της ταινιας. αυτο να μην μπει αυτο στο δειγμα;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά αναφορά του Ross στην 4η season του Friends (1997-1998 aired) ότι τους το έδιναν για διάβασμα + εργασία (αν δεν κάνω λάθος) στο σχολείο στην Αμερική, φαντάσου... :P

φανταζομαι και στην Αγγλια θα διδασκεται σε καποια σχολεια, οπως γινεται εδω με τα επη του Oμηρου.

Αν googlάρεις θα δεις ότι το Lord of the Rings είναι 1ο στην κατηγορία single volume (ναι θεωρείται 1 βιβλίο) των best sellers παγκοσμίως με 150m πωλήσεις(2007) κι ότι πριν τις ταινίες είχαν πουληθεί πάνω από 100m αντίτυπα... :P

Το 'ξερα ότι κάποιος θα πει κάτι πάνω σε αυτό! :D Μα δεν είπα ποτέ ότι δεν είχε τεράστιους αριθμούς. Πόσους νέους fans όμως προσέλκυσε και μάλιστα αμέσως; Επίσης εκατομμύριους. Πολλοί απ' αυτούς διάβασαν όλα τα βιβλία του Tolkien μετά τις ταινίες (ανάμεσά τους κι εγώ), άλλοι όχι αλλά παραμένουν fans των ταινιών.

Κανείς δεν είπε ότι τα διαβάσανε μόνο nerds. Το έργο του Tolkien είναι κάτι πολύ παραπάνω απ' αυτό. Όμως οι καλές ταινίες ήταν προσιτές σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Κάτι που το Warcraft δυστυχώς απέτυχε να κάνει.

• Like 2

Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με τον Norone92 , το Warcraft εχει ενα τεράστιο brand name το οποίο αν το χρησιμοποιούσαν σωστά θα έκαναν και μια πολύ καλύτερη ταινία και θα παρακινούσαν τον κόσμο να ''ψαχτεί'' περισσότερο είτε με τα βιβλία είτε με το παιχνίδι. Αντιθέτως , με αυτή την μέτρια προς καλή ταινία που έκαναν ήταν λογικό να λάβουν αυτή την χλιαρή αντίδραση απο φαν και μη. Άλλωστε , πόλλες φορές και ειδικά σε μια τόσο εμπορική ταινία όπως αυτή , οι αριθμοί μιλάνε απο μόνοι τους. Ιστορικό χαμήλο σε εισιτηρία στην Αμερική.

Η ταινια τοσα αξιζε τοσα πηρε. Αν θελανε παραπανω εσοδα ας δειχναν παρα πανω effort. Εδω τους ιδιους τους ηθοποιους δεν μπορεσαν να πεισουν να δειξουν ενα ενδιαφερον

Το 'ξερα ότι κάποιος θα πει κάτι πάνω σε αυτό! :D Μα δεν είπα ποτέ ότι δεν είχε τεράστιους αριθμούς. Πόσους νέους fans όμως προσέλκυσε και μάλιστα αμέσως; Επίσης εκατομμύριους. Πολλοί απ' αυτούς διάβασαν όλα τα βιβλία του Tolkien μετά τις ταινίες (ανάμεσά τους κι εγώ), άλλοι όχι αλλά παραμένουν fans των ταινιών.

Κανείς δεν είπε ότι τα διαβάσανε μόνο nerds. Το έργο του Tolkien είναι κάτι πολύ παραπάνω απ' αυτό. Όμως οι καλές ταινίες ήταν προσιτές σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Κάτι που το Warcraft δυστυχώς απέτυχε να κάνει.

το Warcraft δεν απετυχε να προσελκυσει τον κοσμο επειδη δεν ηταν καλη ταινια. αυτο δεν ειναι επιχειρημα για τους εξης λογους:

οτιδηποτε fantasy ταινια βγηκε βασισμενη σε γνωστα βιβλια μετα το LOTR, δεν πηγαν καλα παρολο που ειχαν καλυτερες κριτικες. εξαιρεση το Harry Potter, στο οποιο ειρωνικα οι δυο πρωτες ταινιες ειναι μετριες εως κακες.

ακομη και τα Hobbit που υποιτθεται δεν αρεσε σε κανεναν, εγιναν mega hits.

σκουπιδια σαν το Bayformers βγαζουν δις.

η γενικη ανταποκριση του κοσμου για το WC ηταν θετικη, η ταινια αρεσε στους περισσοτερους φανς και μη φανς. 

Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με τον Norone92 , το Warcraft εχει ενα τεράστιο brand name το οποίο αν το χρησιμοποιούσαν σωστά θα έκαναν και μια πολύ καλύτερη ταινία και θα παρακινούσαν τον κόσμο να ''ψαχτεί'' περισσότερο είτε με τα βιβλία είτε με το παιχνίδι. Αντιθέτως , με αυτή την μέτρια προς καλή ταινία που έκαναν ήταν λογικό να λάβουν αυτή την χλιαρή αντίδραση απο φαν και μη. Άλλωστε , πόλλες φορές και ειδικά σε μια τόσο εμπορική ταινία όπως αυτή , οι αριθμοί μιλάνε απο μόνοι τους. Ιστορικό χαμήλο σε εισιτηρία στην Αμερική.

αναφερεσαι σε χλιαρη αντιδραση. εχεις καποια επιχειρηματα για να το στηριξεις αυτο; διοτι σε εμενα η εικονα που εχω απο τους φανς και μη φανς ειναι πιο θετικη.

το Warcraft δεν απετυχε να προσελκυσει τον κοσμο επειδη δεν ηταν καλη ταινια. αυτο δεν ειναι επιχειρημα για τους εξης λογους:

οτιδηποτε fantasy ταινια βγηκε βασισμενη σε γνωστα βιβλια μετα το LOTR, δεν πηγαν καλα παρολο που ειχαν καλυτερες κριτικες. εξαιρεση το Harry Potter, στο οποιο ειρωνικα οι δυο πρωτες ταινιες ειναι μετριες εως κακες.

ακομη και τα Hobbit που υποιτθεται δεν αρεσε σε κανεναν, εγιναν mega hits.

σκουπιδια σαν το Bayformers βγαζουν δις.

η γενικη ανταποκριση του κοσμου για το WC ηταν θετικη, η ταινια αρεσε στους περισσοτερους φανς και μη φανς. 

αναφερεσαι σε χλιαρη αντιδραση. εχεις καποια επιχειρηματα για να το στηριξεις αυτο; διοτι σε εμενα η εικονα που εχω απο τους φανς και μη φανς ειναι πιο θετικη.

Άλλο το να άρεσε απλά (δεν είπε κανείς το αντίθετο) και άλλο το να σε κάνει να πας για 2η+ προβολή ή να ψαχτείς πολύ περισσότερο με το lore, να αγοράσεις αντίστοιχα products, να γίνεις σιγά σιγά fan με λίγα λόγια. Αν αυτό βλέπεις να γίνεται με όσους είχαν πρώτη επαφή, I rest my case...

Τα Transformers έβγαλαν δις αλλά είναι ταινίες που έχουν φάει full κράξιμο και έχουν ήδη ξεχαστεί. Τα Harry Potter σαν παιδικές ταινίες ήταν μεγάλη επιτυχία και οι επόμενες βασίστηκαν στο nostalgia, συν στο γεγονός ότι καλυτερέψανε. Τα Hobbit για τον ίδιο λόγο που είχαν επιτυχία τα Star Wars prequels, όλα αργότερα φάγανε πολύ hate. Οι συγκρίσεις είναι τελείως ανούσιες και καλό είναι να σταματήσουν, μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και διαφορετικές ταινίες και η καθεμιά παίζει με διαφορετικούς παράγοντες.

Η ταινία άρεσε, αλλά όσοι δεν ήταν fans δε θα τη θυμούνται στο μέλλον αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Πώς το συμπεραίνω εγώ ή κάποιος άλλος; Forums, comments, φίλοι, γνωστοί, αριθμοί, στην πρεμιέρα δεν είδα πολλούς να ενθουσιάζονται, στη 2η μου προβολή η αίθουσα ήταν άδεια. Ξέρω, θα πεις ότι παντού βλέπεις το αντίθετο, ήσουν αποφασισμένος να πεις τα πάντα είτε είναι αλήθεια είτε όχι πριν βγει η ταινία. Δεν ξέρω πώς γίνεται να είναι ΟΛΟΙ αυτοί που διαβάζω κατευθυνόμενοι από τους κακούς κριτικούς, πάντως σίγουρα τα μάτια μου δεν κάνουν πουλάκια.

• Like 1

ταχεις μπλεξει λιγο. εδω μιλαμε γιατι δεν πηγε ο μεσος θεατης να δει την ταινια. ο λογος που αναφερθηκε ειναι οτι δεν ειναι καλη ταινια. αλλα αν η ποιοτητα ειναι το κριτηριο επιλογης του κοινου, αυτο αντιφασκει με του οτι τα Bayformers γινονται mega hits.

το αν ξεχνουνται οι ταινιες δεν εχει να κανει με το θεμα αυτο. το γεγονος παραμενει οτι καθε επομενη ταινια ειναι πιο εμπορικη απο την προηγουμενη. και το Bayformers franchise ειναι μονο ενα παραδειγμα απο δεκαδες αλλες ταινιες μετριες εως κακες που γινονται επιτυχιες.

απο την αλλη εχουμε παραδειγματα ταινιων με διθυραμβικους επαινους απο κριτικους και κοινο, οπως το Fury Road, που με το ζορι εβγαλε τα λεφτα της.

αρα αυτο το επιχειρημα της ποιοτητας δεν πολυστεκει.

ναι, οσο αφορα την ερωτηση σου, ναι το εχω δει, εχει δει πολλα μηνυματα στα social απο non fans που τους αρεσε η ταινια και ο κοσμος της, καποιοι απο αυτοι ενδιαφερθηκαν για το Lore ενω αλλοι ανυπομονουν για την συνεχεια της ιστοριας.

και στο κατω της γραφης, ο μεσος θεατης δεν θα κατσει να παιξει παιχνιδια ξαφνικα εξαιτιας μιας ταινιας. το ζητουμενο ειναι να ευχαριστηθηκε την ταινια, να περασε καλα και απο κει και υστερα να ξαναερθει για το σηκουελ της αν βγει.

το αν δεν την θυμουνται, κοιτα να δεις πλακα:

1. τα ιδια ακουγα για το Titanic, μαλιστα ειχα και μια φιλονικια με καποιον εδω πριν καιρο, οτι ολοι την ξεχασανε, οτι δεν εμεινε στην συνειδηση του κοσμου και της ποπ κουλτουρας.

ξαναβγαινει η ταινια στα θεατρα ως 3D. βγαζει αλλα 300m, ενα απο τα μεγαλυτερα BO για θεατρικες επανακυκλοφοριες. το προσθετο κερδος εινα τοσο μεγαλο ωστε ακομη και το TFA αποτυγχανει να σπασει το συνολικο BO ρεκορ της ταινια, και να μεινει στην τριτη θεση.

αρα μαλλον καποιοι την θυμοντουσαν ακομη την ταινια.  :rolleyes:

2.αρχισε το ιδιο βιολι για το Avatar. απο ολους, sites και geeks. την ξεχασανε ολοι, κανεις δεν ενδιαφερεται για τα σηκουελς, δεν ειναι μερος της ποπ κουλτουρας, δεν ειχε merchandise, δεν πουλησε toys, δεν πανε στα cosplays/Ηalloween ντυμενοι Navi, ktl

κατι μου λεει οτι ολοι αυτοι μου αμφισβητουν το πρωτοτυπο, θα διαψευστουν ξανα. εξαλλου, το να τους διαψευδει συνεχεια τους nosayers, ειναι πλεον επαγγελμα για τον King.  :-D

που θελω να καταληξω; αν δεν βγει σηκουελ για το WC, μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε αν πρωτη ταινια αρεσε αρκετα στον κοσμο ωστε να πανε να δουνε και την δευτερη. 

Τι συζητατε τωρα ξεχαστηκε δεν ξεχαστηκε η τανια κτλ κτλ κτλ.... To TFA ήταν καλο τι να κανουμε τωρα??? Το Warcraft ηταν μετριο απλα μαθηματικα.... Το ενα βγηκε εβγαλε τρελα φραγκα... Το αλλο δεν εβγαλε.... Και τα 2 εχουν λαο και τα 2 εχουν προιστορια αντε και το star wars εχει μεγαλυτερη παρολαυτα δεν φταιει αυτο επειδη το 2ο πατωσε!!!

Kilik ρε φιλε πραγματικα σε βλεπω να παλευεις για το Warcraft λες και ειναι το παιδι σου ακουγοντας το Σ'ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ απο Στανίση να πουμε. Χαλαρωσε λιγο...Ολοι θελαμε να ειναι καλο αλλα δεν ειναι.....Τα CGI ειναι κορυφη αλλα ΟΙ ΗΘΟΙΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πως να το κανουμε με το στανιο? Η κοπελα που παιζει την garona είναι σε φαση αντε να παρω τα λεφτα να φυγω...Και αναλογα πανε και οι λοιποι.... Την είδες 2 φορες την ταινια και εχεις κυρηξει ιερο πολεμο στο ονομα της (JIHAD). Δηλαδη οταν την παρεις σε Dvd θα γραψεις διατριβη?? Ακομα και τα 40 λεπτα να μπουν που κοψαν οι ηθοποιοι ειναι για τα σκυλια!! Μονο το story θα στρωσει!

Warcraft Akbar ;) ( Αν με πιανεις)

• Like 1

Θα την δω σήμερα. Ξέρω πως θα δω μια μέτρια προς καλή ταινία οπότε ούτε θα κλάψω που θα δώσω 3,5 ευρώ για να την δω και απλώς θα την απολαύσω με φίλους που λιώσαμε σε raids.

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησα βρίσκεται στην ίδια πρόταση που έκανες quote. Η ταινία κοινώς πάτωσε στην Αμερική. Μόνο στην Κίνα έκανε χαμό. Ακόμα και  παράδειγμα από εδώ μέσα να πάρεις είσαι ο μοναδικός ένθερμος υποστηριχτής της ταινίας. Κανείς δεν είπε ότι η ταινία δεν ήταν καλή , όλοι λένε ότι θα μπορούσε όμως να είναι πολύ καλύτερη. Ηθοποιούς δεν είχε , το lore άλλαξε σε μεγάλο βαθμό , και το feeling που έχω ( και για να μην βιαστείς να απαντήσεις , αυτό έρχεται και από τον κύκλο των φίλων μου εντός Ελλάδας όσο και από αυτούς με τους οποίους raidαρουμε μαζί εκτός Ελλάδας) όλοι αυτοί λένε πως ήταν απλά μια καλή ταινία και πως άτομα που δεν είχαν σχέση με το παιχνίδι δεν μπήκαν καν στον κόπο. Λοιπόν , όταν αποφασίζει μια εταιρία να δώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια για μια ταινία ΔΕΝ είναι δυνατό να στοχεύει μόνο στο κοινό του παιχνιδιού. Αν ήθελε μόνο αυτούς θα το έκανε μόνη της η Blizzard όπως και τα τρέιλερ των expansion και θα την έδειχνε στην Blizzcon. 

51 σελίδες για μια ταινία που ουσιαστικά άρεσε σε έναν και στους υπόλοιπους φάνηκε από μέτρια προς καλή μέχρι κακή νομίζω είναι ένα καλό στατιστικό :P

καλύτερο  σίγουρα από το να παραθέτει ο καθένας τί έγινε στην αίθουσά του και τί όχι (που μπορεί κάλλιστα να λέει ότινάναι :P )

επίσης όμως και το πιο βασικό, who cares for public opinion? :P

o μισός+ αμερικάνικος κινηματογράφος που θεωρείτε ''κλασσικός'' από τη γενική γνώμη, μπορεί σε μένα ή στο καθένα να  μην λέει τίποτα

Θα μου αλλάξει γνώμη επειδή η μάζα το θεωρεί γαμάτο ή η ταινία θα γίνει καλύτερη? και γτ να θέλω να πείσω ή να πεισθώ με το ζόρι για κάτι τέτοιο :P

κάποια αντικειμενικά στοιχεία της ταινίας όπως το οπτικό της μέρος δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν από κάποιον (αν και ακόμα και αυτά μπορούν να μην τον δελεάσουν, όπως πχ εμένα που προτιμώ real τοποθεσίες ή prosthetics στα ειδικά εφέ αλλά δεν αμφισβητώ ότι το οπτικό κομμάτι δουλεύτηκε πολύ καλά για αυτό που ήθελε να πετύχει η ταινία)... τα υπόλοιπα όμως, τα πιο ουσιαστικά που στην τελική επικαλούνται αποκλειστικά τη συναισθηματική νοημοσύνη του θεατή μπορούν κάλλιστα να μαζέψουν πολλές διφορούμενες απόψεις, όπως πχ η υποκριτική της ταινίας που ήταν, για μένα, για τα πανηγύρια ή το τετριμμένο και αδιάφορο story της...

too much fuzz πάντως για μια ''ταινία''-προιόν....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...