Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια ταινια σε mkv και ειναι λιγο σκοτεινη και θελω να την ανοιξω λιγο...εβαλα την ταινια στο avidemux πηγα στα video filters στον φωτισμο και εκανα τον φωτισμο ετσι ακριβως οπως ηθελα...μετα εβαλα video output και audio output στο copy...και mkv muxer..και εκανα save την ταινια...τελειωσε η επεξεργασια χωρις προβλημα αλλα η ταινια παιζει κατι κλασματα του δευτερολεπτου λιγο πιο γρηγορα και εκτος απο αυτο σε μερικες σκηνες στην πορεια ο ηχος χανει τον συγχρονισμο του...το εχει παθει κανεις? οποιος ξερει τι να κανω να μου πει :)

Δημοσ.
Μπορείς να ανεβάσεις τη φωτεινότητα μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής την ώρα της αναπαραγωγής. Όλα έχουν κάπου brightness ή κάτι τέτοιο.

Μια ερώτηση, πως ανέβασες την φωτεινότητα στο demux με το video στο copy; Τα φίλτρα τα ενεργοποιεί μόνο αν επιλέξεις κωδικοποίηση.

Δημοσ.

micos το θεμα ειναι οτι την ταινια θελω να την δωσω στον αδερφο μου και θελω γενικα να ειναι ετσι η ταινια το ξερω οτι ο player εχει αυτην την ιδιοτητα και το εχω κανει...οσον αφορα το δευτερο ναι ξεχασα να το πω...δεν εφτιαξε η φωτεινοτητα...αλλα η ταινια επαιζε ετσι οπως ειπα και απο πανω...

Δημοσ.

Οπότε πρέπει να κάνεις επανακωδικοποήση όλη την ταινία. Αν είναι hd (τι είναι, 720p ή 1080p; ) βάλε κανά 5ωρο συν το ότι θα χάσεις και από την ποιότητα της εικόνας. Επίσης ανεβάζοντας την φωτεινότητα θα εμφανίζονται λεκέδες μαύρου χρώματος στις σκοτεινές σκηνές.

Δεν αξίζει φίλε. Πες στον αδερφό σου πως να ανεβάσει την φωτεινότητα και να τελειώσει το θέμα εκεί. Αυτά τα ριπ είναι ακριβώς όπως το αρχικό bd και η φωτεινότητα είναι όπως το αποφάσισε ο σκηνοθέτης.

Η αλλαγή της ταχύτητας μπορεί να οφείλεται στο ότι άλλαξαν για κάποιο λόγο τα fps της ταινίας ή έγινε resync με το remuxing..

Δημοσ.

720p ειναι η ταινια...αι καλαααα οπως το πες δεν αξιζει σιγα μην κατσω να κανω ολοκληρη επανακωδικοποιηση κανα 6ωρο για ολα αυτα...απλα θα ανεβασει οπως ειπες την φωτεινοτητα απτην tv η τον player στο pc και τελος...ευχαριστω για την βοηθεια :)

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα ψηφιακά βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά είναι ότι οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτά, ακόμα και αν αποσκοπεί στην βελτίωση τους, απαιτεί επανακωδικοποίηση στο σύνολο του αρχείου.

Μόνο το κόψιμο τους και η ένωση τους μπορείς να γίνει απευθείας χωρίς απώλειες και αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι τα δύο κομμάτια (στην ένωση) πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια όσον αφορά την ανάλυση και την μορφή τους.

Δημοσ.

καταλαβα τι εννοεις...κοψιμο εχω κανει με επιτυχια πιο παλια αν θυμασαι με το avidemux :P τωρα για την ενωση που λες..μπορει να το κανει το avidemux? (πχ απο μια καμερα που εχω πολλα βιντεακια σε mpeg και ιδια αναλυση) να ενωσω οποια θελω εγω..

Δημοσ.

Αν είναι από την ίδια κάμερα και με την ίδια ανάλυση ναι, μπορεί. Τα προσθέτεις ένα-ένα στο demux βάζεις copy-copy-mpg και σώζεις.

Αν είναι αριθμημένα σωστά στο όνομα αρχείου μπορείς να τα πετάξεις όλα μαζί μέσα στο demux, το ένα-ένα το είπα για να είσαι σίγουρος για την σειρά τους (αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο)

Δημοσ.

α μια χαρα οποτε κομπλε στο θεμα αυτο..να σε ρωτησω και κατι τελευταιο..εκανα softcode σε μια ταινια mp4 υποιτλους με το mkvmerge...αλλα το αποθηκευει σαν mkv..υπαρχει καποιο προβλημα? δεν θελει αρκετη ωρα για να μετατραπει το αρχειο απο μια μορφη σε μια αλλη? γιατι αποτι ξερουμε το mkvmerge το κανει σε κατι δευτερολεπτα (η ταινια παντως παιζει ρολοι)

Δημοσ.

Ξέρω για decode, encode, transcode, αλλά το softcode δεν ξέρω τι είναι.

Αυτό που έκανες είναι μια απλή αλλαγή format, τίποτε παραπάνω.

Δηλαδή κράτησες video και audio στην ίδια μορφή και άλλαξες μόνο το περιτύλιγμα (container). Εφ´ όσον παρέμεινες στα standard του mkv (avc video) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Και που κολλάει το softcoding στο video processing; :confused:
Το άρθρο αναφέρεται σε προγραμματισμό. Softcoding και hardcoding είναι τρόποι προγραμματισμού κώδικα. Στο 1ο χρησιμοποιείς εξωτερικές πηγές για να περάσεις τιμές σε ένα πρόγραμμα, όπως π.χ. μέσω configuration files και στον 2ο καρφώνεις τις τιμές μέσα στον κώδικα του προγράμματος.
Προφανώς ο 1ος τρόπος είναι πιο ευέλικτος γιατί μπορείς να αλλάξεις τις τιμές ή τις ρυθμίσεις ενός προγράμματος χωρίς να αναγκαστείς να κάνεις re-compile όλο το πρόγραμμα από την αρχή κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις π.χ. την ανάλυση της οθόνης σε ένα παιχνίδι..

Δημοσ.

α καταλαβα..τοτε γραψε λαθος δικο μου :) ενταξει το καλο ειναι οτι δεν υπαρχει θεμα με το mkvmerge...οτι απορια εχω ξαναενημερωνω γιατι δεν εχω καιρο που ασχολουμαι με τετοια θεματα και θελω να τα γνωριζω :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...