Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα γραπτά των μαθητών μου αν κάνουν κάποιο λάθος το διαγράφω και από πάνω γράφω το σωστό. 

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο word? 

Δημοσ.

Επίλεξε τη λανθασμένη λέξη, πάτα Control+D, κάνε κλικ στο Διακριτή διαγραφή και πάτα ΟΚ (έχω το Word 2010). Έτσι η λέξη θα φαίνεται σαν να έχει διαγραφεί. Μπορείς να γράψεις τη σωστή δίπλα. Γίνεται να τη γράψεις και από πάνω, αλλά είναι πιο δύσκολο και θα χαλάσει την ομοιομορφία των γραμμών (μεγάλα κενά ανάμεσα).

• Like 1
Δημοσ.

Για τη διακριτή διαγραφή το ήξερα, θενξ πάντως. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει η λειτουργία να γράψεις τη λέξη πάνω από τη διαγραμμένη όπως γίνεται στην πραγματική ζωή.

Πώς θα μπορούσα να το ψάξω στο google άραγε;

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις με την εισαγωγή εξίσωσης. Δες το παρακάτω παράδειγμα, όπου έχω εισαγάγει σε εξίσωση έναν πίνακα 2x1 και έχω γράψεις τις δύο λέξεις στα κελιά του.

post-42026-0-65816300-1359649210_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Στο Word 2010/2007: Καρτέλα Εισαγωγή > κλικ στο Εξίσωση.

Στη γραμμή εργαλείων που ανοίγει κλικ στο Πίνακας > κλικ στο Κενός Πίνακας 2x1.

Γράφουμε τις λέξεις στα δύο κελιά, εφαρμόζουμε Διακριτή διαγραφή στην κάτω λέξη, «βγαίνουμε» από την εξίσωση, έτοιμοι.

Στο Word 2003/2002 κάνουμε την ίδια διαδικασία με το Equation Editor.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να γράφεις τις σωστές λέξεις δίπλα από τις λάθος, αλλά όλες με κόκκινο χρώμα.

Αφού τελειώσεις με την ορθογραφία, πάτα τον κέρσορα στην αρχή του κειμένου.

Μετά πάτα CTRL + Η

πάτα κάτω κάτω, μορφοποίηση/ γραμματοσειρα/ χρώμα γραμματοσειράς/ Πάτα το κόκκινο χρώμα/ και μετά οκ

Μετά πάτα το TAB μορφοποίηση /γραμματοσειρά/ εκθέτης/ οκ

Με αυτόν τον τρόπο, και αν κάνεις ακριβώς ότι σου γράφω,αυτόματα θα αλλάξουν όλες οι κόκκινες λέξεις και θα γίνουν εκθέτες όλες μαζί.

Ουσιαστικά με αυτό για να καταλάβεις, τι γίνεται;

Γίνεται αλλαγή της μορφοποίησης.Δηλαδή, όπου βρίσκει κόκκινη λέξη, την κρατάει ναι μεν κόκκινη, αλλά την κάνει και εκθέτη

post-186254-0-22037200-1361696575_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάνε απλά μια «παρακολούθηση αλλαγών» (track changes) και μην κουράζεσαι με πατέντες. Μόλις διαγραφείς μια λέξη θα σου την αφήνει εκεί (απλά με μια γραμμή περασμένη πάνω της) και δίπλα ακριβώς θα έχει με άλλο χρώμα όποια γράψεις εσύ.

Δημοσ.

Κάνε απλά μια «παρακολούθηση αλλαγών» (track changes) και μην κουράζεσαι με πατέντες. Μόλις διαγραφείς μια λέξη θα σου την αφήνει εκεί (απλά με μια γραμμή περασμένη πάνω της) και δίπλα ακριβώς θα έχει με άλλο χρώμα όποια γράψεις εσύ.

Έλα ρε μπιλ γκέιτς.!!!!

Ευτυχώς που είσαι κι εσύ, γιατί εμείς είμαστε πατεντάκιδες.Μόνο που δεν έχεις τις μισές μου γνώσεις στο word.

Δε σε πιράζει ε;

Εσύ προχώρα.Το μυαλό σου νάναι στην αλλαζονία και όχι στο να βοηθήσεις.

Μπες τώρα και σε λεπτομέρειες, και εξήγησε βήμα βήμα στο φίλο μας τι θες να πεις, ώστε πραγματικά να βοηθήσεις

Δημοσ.

Πρώτον, το υφάκι κομμένο και την ειρωνία για εκεί που σε παίρνει.

Δεύτερον, δεν αναφέρθηκα (μόνο) στο δικό σου μήνυμα αλλά δεν είδα κανέναν άλλο να θίγεται, οπότε να το κοιτάξεις αυτό.

Τρίτον, δεν είσαι σε θέση να έχεις την παραμικρή ιδέα τί ξέρω να κάνω εγώ στο Word, και κυρίως τί από αυτά επιλέγω να κάνω ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, δεν μπορώ να σου το χαλάσω.

Τέταρτο και κυριότερο, αν εσύ θέλεις να πας Αθήνα - Πάτρα μέσω Μόσχας, μπορείς να αλλάξεις και τον πηγαίο κώδικα του Word αν θέλεις για να σε βολεύει.

Η λύση του Accipio δείχνει πολύ περισσότερες γνώσεις και, ειδικά μετά την αντίδρασή σου, κάνει τη δική σου λύση να φαίνεται νηπιακή.  Κρίμα που είναι κάπως πολύπλοκη και επίσης δεν κάνει στον TS. Εάν ο τελευταίος έχει πρόβλημα με τη συμβουλή μου, πολύ ευχαρίστως να επανέλθω.  Μέχρι τότε, cheerio και καλή χώνεψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον, το υφάκι κομμένο και την ειρωνία για εκεί που σε παίρνει.

Δεύτερον, δεν αναφέρθηκα (μόνο) στο δικό σου μήνυμα αλλά δεν είδα κανέναν άλλο να θίγεται, οπότε να το κοιτάξεις αυτό.

Τρίτον, δεν είσαι σε θέση να έχεις την παραμικρή ιδέα τί ξέρω να κάνω εγώ στο Word, και κυρίως τί από αυτά επιλέγω να κάνω ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, δεν μπορώ να σου το χαλάσω.

Τέταρτο και κυριότερο, αν εσύ θέλεις να πας Αθήνα - Πάτρα μέσω Μόσχας, μπορείς να αλλάξεις και τον πηγαίο κώδικα του Word αν θέλεις για να σε βολεύει.

Η λύση του Accipio δείχνει πολύ περισσότερες γνώσεις και, ειδικά μετά την αντίδρασή σου, κάνει τη δική σου λύση να φαίνεται νηπιακή.  Κρίμα που είναι κάπως πολύπλοκη και επίσης δεν κάνει στον TS. Εάν ο τελευταίος έχει πρόβλημα με τη συμβουλή μου, πολύ ευχαρίστως να επανέλθω.  Μέχρι τότε, cheerio και καλή χώνεψη.

Επεξ/σία από kyriakh
Δημοσ.

Ωραία η πρόταση σου Κυριακή αλλά ειλικρινά, εκείνη την απάντηση στον arxaggelo τι σου ήρθε και την έγραψες; Πρότεινες μια λύση, πρότεινε κι εκείνος μία όπως και άλλοι προηγουμένως. Προς τι η επίθεση; Μια "συγνώμη" θα σε τιμούσε σαν άνθρωπο. 

Ευχαριστώ πάντως για τη "λύση", απ' όσες προτάθηκαν είναι η πιο εύκολη να εφαρμοστεί. Του αρχάγγελου δε με βολεύει γιατί μετά το κείμενο θα εκτυπωθεί μόνο σε μαύρο χρώμα, ενώ του accipio είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

Ευχαριστώ όλους που διέθεσαν χρόνο, ήταν πολύ σημαντικό να βρω κάτι αφού διορθώνω κάπου στις 30-40 εκθέσεις τη βδομάδα... 

Δημοσ.

Ωραία η πρόταση σου Κυριακή αλλά ειλικρινά, εκείνη την απάντηση στον arxaggelo τι σου ήρθε και την έγραψες; Πρότεινες μια λύση, πρότεινε κι εκείνος μία όπως και άλλοι προηγουμένως. Προς τι η επίθεση; Μια "συγνώμη" θα σε τιμούσε σαν άνθρωπο. 

Ευχαριστώ πάντως για τη "λύση", απ' όσες προτάθηκαν είναι η πιο εύκολη να εφαρμοστεί. Του αρχάγγελου δε με βολεύει γιατί μετά το κείμενο θα εκτυπωθεί μόνο σε μαύρο χρώμα, ενώ του accipio είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

Ευχαριστώ όλους που διέθεσαν χρόνο, ήταν πολύ σημαντικό να βρω κάτι αφού διορθώνω κάπου στις 30-40 εκθέσεις τη βδομάδα... 

Κι εγώ το μετάνιωσα μετα να σου πω την αλήθεια.Θα τη σβήσω, αλλά μου τη δίνει η ειρωνεία με ευκολία.Θα τη σβήσω.Και

ΣΥΓΝΩΜΗ ERXAGGELE

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...