Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχετε φάει μια χαρά το παραμύθι του "δωρεάν" Android και κάνουν πάρτυ οι εταιρείες βγάζοντας τιτανοτεράστια κέρδη. Αν πάρουμε σαν παράδειγμα το SGS3, που διατέθηκε προς 699€ (!) όταν κυκλοφόρησε... και σκεφτούμε ότι η Samsung παράγει τα πάντα για τον εαυτό της (σε αντίθεση με άλλες εταιρείες- άρα έχει τρομερά πιο μεγάλο περιθώριο κέρδους)... βάλουμε και το... "δωρεάν" Android, θα ψαχνόμαστε να βρούμε από που προέκυψαν τα 699€!

Το Android μπορεί να δίνεται δωρεάν. Αλλά στους κατασκευαστές. Όχι σε εσάς! Εσείς μια χαρά το πληρώνετε. :)

Συμφωνο αλλα δεν ειναι αναγκη να παρεις το sgs3, εκει πας σε υποκατηγορια των android,

ξερεις τωρα, καινουργιο, διαφημιση, μπλιμπλι να σωροπαισει το μυαλο και το ματι για ειμαι καταναλωτης και πρεπει να εχω το τελευταιο μοντελο, αυτα ισχυουν παντου, και η τιμη εχει πεσει στα 470ε περιπου

Δημοσ.

Πες τα χρυσόστομε!

Η κάθε εταιρία πληρώνει προγραμματιστές για το android. Σε εσάς όμως θα το δώσουν τσάμπα... Yeah, right... Γυρίστε μόνο πλευρό μην πιαστείτε...

Όσο για τα android phones των 100-200 euro που είπε ο go.george να τα βράσω αν lagάρουν όλη την ώρα από το βαρύ android. Και ναι, μιλάω από 1ο χέρι, γιατί έχω το neo v (200 ευρώ).

Οπότε, λόγω του βαρύ android πάλι πρέπει να καταφύγεις σε λύσεις >300, όσο κάνουν δηλαδή και τα wp.

Το πρόβλημα μου με τα wp το είπα στο 1ο post. Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό λειτουργικό. Ευελπιστώ σε μια ενοποίηση pc-κινητού από τα blue.

Οι καταναλωτές δεν πληρώνουν το android, παίρνουν ένα πακέτο, κινητό + OS + εφαρμογές. Από κει και μετά, σίγουρα στο Google Play μπορείς να βρεις πολλές δωρεάν εφαρμογές για να κάνεις ό,τι θες να κάνεις. 

Αναφορικά με τις εκδόσεις, σε Xperia ray που είχα έκανα downgrade στο 2.3, στο οποίο είναι μια χαρά, αντί για να βάλο το "τελευταίο" και "βαρύ" (όπως λες πολύ σωστά) 4.0. Και σίγουρα υπάρχουν κινητά όπως το Sole που είναι πολύ καλό για τα €220 που κάνει και άλλα όπως το J που είναι άθλια υλοποιημένα.

Το θέμα είναι ότι το android δίνει επιλογές, για αυτό και χτύπησε σε 3 χρόνια το 68% της αγοράς παγκοσμίως. Ελπίζω να "βγουν" τα W8 και το BB10, για να έχουμε περισσότερες επιλογές... 

Δημοσ.

Οι καταναλωτές δεν πληρώνουν το android, παίρνουν ένα πακέτο, κινητό + OS + εφαρμογές.

Ακριβώς. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι με το Android "γλυτώνουν" χρήματα, κάτι που δεν ισχύει. Μπορεί το ίδιο να είναι δωρεάν, αλλά η δωρεάν διάθεση στους κατασκευαστές από τη Google δεν έχει καμία σχέση με το τελικό κόστος. "Θεωρητικά" θα έπρεπε να έχει κάποια σχέση, αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Οπότε, είτε αισχροκερδούν οι εταιρείες, ή απλά το κέρδος από τη δωρεάν διάθεσή του Android είναι ελάχιστο.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν πιάσεις τα high-end μοντέλα κάθε πλατφόρμας και συγκρίνεις το κόστος. Όλα παίζουν στα ίδια ±10%.

Δημοσ.

Ακριβώς. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι με το Android "γλυτώνουν" χρήματα, κάτι που δεν ισχύει. Μπορεί το ίδιο να είναι δωρεάν, αλλά η δωρεάν διάθεση στους κατασκευαστές από τη Google δεν έχει καμία σχέση με το τελικό κόστος. "Θεωρητικά" θα έπρεπε να έχει κάποια σχέση, αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Οπότε, είτε αισχροκερδούν οι εταιρείες, ή απλά το κέρδος από τη δωρεάν διάθεσή του Android είναι ελάχιστο.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν πιάσεις τα high-end μοντέλα κάθε πλατφόρμας και συγκρίνεις το κόστος. Όλα παίζουν στα ίδια ±10%.

Μάλιστα... Δηλαδή το iPhone 4 και s κυμάνθηκαν στο +/- 10% σε σχέση με τα 298 που έφτασε να κάνει στη χώρα μας το gnex

Και το 5αρι κάνει όσο περίπου το n4..

Είδες τι μαθαίνει κανείς στο ίντερνετ..

Δημοσ.

To android είναι πλήρως δωρεάν; Δεν πληρώνουν κάτι οι εταιρείες για το google play; H Microsoft και οι φίλοι τους πρέπει να πλημμυρίσουν την αγορά με συσκευές των 100-150 ευρώ και να ρίξει ότι χρήμα έχει στην προώθηση τους. Σϋμφωνοι δεν θα έχει άμεσο κέρδος. Αλλά θα κερδίσει σε μερίδιο αγοράς. Τώρα η Nokia έχει κέρδος με κάθε συσκευή που πουλάει αλλά πουλάει πολύ λίγες για να είναι βιώσιμο και ανταγωνιστικό το οικοσύστημα μακροπρόθεσμα.

Δημοσ.

Μάλιστα... Δηλαδή το iPhone 4 και s κυμάνθηκαν στο +/- 10% σε σχέση με τα 298 που έφτασε να κάνει στη χώρα μας το gnex

Και το 5αρι κάνει όσο περίπου το n4..

Είδες τι μαθαίνει κανείς στο ίντερνετ..

Ξέρεις πολύ καλά ότι στην Apple πληρώνεις ένα γερό "premium" στην τιμή λόγω του brand. Ή μήπως όντως το κόστος του iOS είναι τόσο μεγαλύτερο από του Android και η Apple δε βάζει καπέλο; Μη συγκρίνεις ότι να'ναι λοιπόν. Αλήθεια, γιατί δε μου συγκρίνεις καμία από τις WP συσκευές και αρκέστηκες στο iPhone; Επίσης, γιατί μου συγκρίνεις το N4 που είναι "πριμοδοτούμενο" από τη Google;

Δημοσ.

εσυ μιλησες για διαφορα 10% κι εγω σου εδωσα παραδειγμα που δεν ισχυει και μαλιστα για συσκευες της google που ειναι ο,τι πιο κοντα στο iphone (λογω υποστηριξης) υπαρχει στο iphone 

συγκρινω ο,τι να 'ναι λοιπον, ή απλα γενικολογεις

ακομα και 700 ευρω να εκανε το nexus 4 (και δεν υπηρχε αυτη η ελλειψη) μεχρι τον απριλη να εισαι βεβαιος οτι θα εκανε πολυ κατω απο 400

τα wp ειναι ανυπαρκτα, οποτε τι να πω για αυτα? ντροπη τους που τα πουλανε τοσο ακριβα

Δημοσ.

92% ειναι λιγο, για μενα ειναι μεγαλη η διαφορα του τι παιρνεις εναντι rim k ms. 

Το windows phone εγω το θεωρω χαζο λειτουργικο. οναι ειναι γρηγορο γιατι εμφανιζει απλα γραμματα αντι 3δ εικονιδια και εφε και αντι εικονες μονοχρωμα πλακακια λες κ το σχεδιασε παιδακι του νηπιαγωγιου. το ιδιο κ για τα windows 8 .Δεν ειναι μινιμαλισμος κ ντιζαινια. Το να βγαζεις τα καταπληκτικα ημιδιαφανη windows 7 για να μου βαλεις ενα χρωμα παραθυρο χωρις καν πλαισιο δεν ειναι εφε ειναι φτηνια.

Δημοσ.

<p>92% ειναι λιγο, για μενα ειναι μεγαλη η διαφορα του τι παιρνεις εναντι rim k ms. </p>

<p>Το windows phone εγω το θεωρω χαζο λειτουργικο. οναι ειναι γρηγορο γιατι εμφανιζει απλα γραμματα αντι 3δ εικονιδια και εφε και αντι εικονες μονοχρωμα πλακακια λες κ το σχεδιασε παιδακι του νηπιαγωγιου. το ιδιο κ για τα windows 8 .Δεν ειναι μινιμαλισμος κ ντιζαινια. Το να βγαζεις τα καταπληκτικα ημιδιαφανη windows 7 για να μου βαλεις ενα χρωμα παραθυρο χωρις καν πλαισιο δεν ειναι εφε ειναι φτηνια.</p>

Boring!!!

Sent from GT-I9300 using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

92% ειναι λιγο, για μενα ειναι μεγαλη η διαφορα του τι παιρνεις εναντι rim k ms. 

Το windows phone εγω το θεωρω χαζο λειτουργικο. οναι ειναι γρηγορο γιατι εμφανιζει απλα γραμματα αντι 3δ εικονιδια και εφε και αντι εικονες μονοχρωμα πλακακια λες κ το σχεδιασε παιδακι του νηπιαγωγιου. το ιδιο κ για τα windows 8 .Δεν ειναι μινιμαλισμος κ ντιζαινια. Το να βγαζεις τα καταπληκτικα ημιδιαφανη windows 7 για να μου βαλεις ενα χρωμα παραθυρο χωρις καν πλαισιο δεν ειναι εφε ειναι φτηνια.

Δεν είναι γρήγορο επειδή δεν έχει 3D κλπ μόνο.

Εκτός αν ξέρεις και τον κώδικα των 2 λειτουργικών και είναι ίδιοι, οπότε η γρηγοράδα των windows phone οφείλεται στα μειωμένα εφέ. Να σκεφτόμαστε και λίγο, πριν το ανοίξουμε το ρημάδι. ;)

Όσο για το metro, είναι πανέμορφο. Και live tiles rock!

Μπορείς να απολάυσεις τα νεκρά εικονίδια στο i-pad (για apple fanboy σε κόβω) ή στο android.

Δημοσ.

Μάλλον έχεις κάπως διαστρεβλωμένη εικόνα για τη φτήνια και το γούστο. Η λιτότητα και η αφαιρετικότητα είναι διαχρονικές αξίες της ομορφιάς και της αρμονίας ( το αν αρέσει σε μένα ή σε σένα, είναι άλλο θέμα ).

Για μένα, τα wp8 είναι πολύ κομψά και στιλάτα, το android είναι πιο χτυπητό στο μάτι αλλά και λίγο καγκούρικο ( αν μου επιτρέπεται η λέξη).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...