Προς το περιεχόμενο

RPG

Guerriero4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με αφορμή τις απαντήσεις των amra01 και epote, εγώ θα το ξαναπω αλλη μία φορά και ας το φάω το κεφάλι μου:

το RPG το όρισαν οι Ιάπωνες με παιχνίδια όπως τα Final Fantasy (όχι η πρώτη σειρά αλλά σίγουρα η καλύτερη). Αυτά είναι τα πραγματικά RPG, που χαρακτηρίζονται από το βάθος του σεναρίου και την εξέλιξη των πρωταγωνιστών ως χαρακτήρων και όχι μόνο ως ξερών στατιστικών...

Δημοσ.

Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουν τα μάτια μας και θα δουν τα αυτιά μας. Οι ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ να διεκδικούν τα πρωτεία και χειρότερα την ΙΣΤΟΡΙΑ των RPG. Όχι οτί δεν έχουν βγάλει κατα καιρούς αξιόλογα παίγνια (FF7 ) αλλά μέσα σε έναν ωκεανό απύθμενης κονσολίστικης σαβούρας. Η ιστορία των rpg έχει αρχίσει επίσημα απο τα πρώτα text-based σε home-pc και μάλιστα με κορυφαίους τίτλους για την εποχή. Επίσης το DM που αναφέρεται είναι το game που έθεσε νέα standards καθώς παρουσίαζε έναν λαβύρινθο- ψευτότρισδιάστατο κόσμο για πρώτη φορά. Τι άλλα παραδείγματα να αναφέρω, όταν εκείνοι ήταν βιετναμ (ατυχές μιλάμε για γιαπωνέζους) έβγαιναν might&magic,wizardry,bards tale,arena.... ΕΠΗ ΕΠΗ ΕΠΗ

Ομολογώ οτί δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός κριτής γιατί δεν έχω στο αίμα μου αυτό το ηλίθιο turn-based με super-duper-ultra ΟΥΑΟΥ κινήσεις συστημα μάχης ούτε με ελκύει η high-tech θεματολογία. Είμαι γραφικός αλλά είμαι και παραδοσιακός. Αυτά (άλλο ένα flare) :shock: :shock: :shock:

Δημοσ.

Το "Κιτρινιάρηδες" δεν κολλάει εννοιολογικά στο όπως λένε και οι φίλτατοι αμερικάνοι "fuckin'japs". Κάλλιστα και εγώ είμαι ασπρουλιάρης ή στρογγυλομάτης ή γκαϊτζίν ή όπως αλλιώς αποκαλούν τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Δεν το βλέπω το θέμα ρατσιστικά (άμα ήταν θα έπρεπε να βρίσω και τους αράπηδες :P :oops: :twisted: ).

epote δεν πιστεύω να το είπες αυτό για να τσιμπήσω :roll: (Αφού τσίμπησα τι μιλάω...)

Απλώς έχω τρελαθεί με τον σύγχρονο gamer που τώρα "ανακάλυψε τα RPG" με το FF7 και τα λοιπά, χωρίς να έχει δει ή να ξέρει προηγουμένως τι υπήρχε (όχι οτί ήταν υποχρεωμένος).

Δημοσ.

true... Dungeon master stin Amiga kai ta miala sta kagela..

Ti na po... Eye of the Beholder? Captive?? Tosa games uparxoun kai upirxan prin to final fantasy kai tis loipes istories..

Δημοσ.
Όχι οτί δεν έχουν βγάλει κατα καιρούς αξιόλογα παίγνια (FF7 ) αλλά μέσα σε έναν ωκεανό απύθμενης κονσολίστικης σαβούρας.

...Απλώς έχω τρελαθεί με τον σύγχρονο gamer που τώρα "ανακάλυψε τα RPG" με το FF7 και τα λοιπά' date=' χωρίς να έχει δει ή να ξέρει προηγουμένως τι υπήρχε (όχι οτί ήταν υποχρεωμένος).[/quote']

Ή εγώ διατρέχομαι από κάποιο σύνδρομο κατωτερότητας και μανία καταδίωξης, ή εσύ θεωρείς τον εαυτό σου "πάλιουρα" και τους υπόλοιπους, ας μην χαρακτηρίσω γατι με παίρνει η μπάλα.

Το "απύθμενης κονσολίστικης σαβούρας" δείχνει ότι δεν έχεις καταδεχτεί να ασχολήθεις με το αντικείμενο που εύκολα απαξιώνεις (ενώ προσωπικά δεν απαξίωσα τίποτα. Απλά έκανα διαχωρισμό δομής παιχνιδιών).

Και όσο για τον "σύγχρονο gamer που τώρα "ανακάλυψε τα RPG", σου ζητάει ταπεινά συγνώμη που τόλμησε να αντιπαρατεθεί με κάποιον τόσο έμπειρο όσο εσύ. Παρεπιπτόντως, έχεις σκεφτεί ποτέ πως πριν το FFVII κυκλοφορησαν άλλοι 6 τίτλοι της σειράς, οπότε κάποιοι ίσως να είχαν ανακαλύψει τα RPG νωρίτερα?

Συγνώμη και πάλι για την αυθάδειά μου...

Δημοσ.

Φίλε Marcos_Aurilius πιστεύεις οτί κάθησα και έγραψα όλες αυτές τις πιθανές μ@λ@κίες παραπάνω μόνο και μόνο για να το παίξω "παλιοσειρά" και "ξερόλας των rpg"?

Προφανώς και όχι γιατί αφενός δεν είμαι, και αφετέρου ποιο είναι το όφελος ?

Ομολογώ, όπως και αναφέρεις, οτί δεν είμαι γνώστης όλων των πολυπληθών κυκλοφοριών rpg από τους Ιάπωνες σε κονσόλες γιατί ποτέ δεν είχα την διάθεση να ασχοληθώ.

Δεν προσπαθώ επίσης να κρίνω παιχνίδια (αν και παραδέχομαι πως το FF7 είναι κορυφαίο αν και όχι του γούστου μου).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ RPG ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ HOME PC ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΝΣΟΛΕΣ.

Και επειδή τότε οι Ιάπωνες δεν πολυ-ασχολούνταν με το αντικείμενο τα πρώτα καλά rpg ήταν pen&paper based (D&D κυρίως) με στοιχεία από τον δυτικό πολιτισμό και με βάση αναφοράς την middle-earth του Tolkien.

Δεν κατακρίνω τις κονσόλες (δεν έχω και κανένα λόγο) απλώς η ιστορία έγραψε οτί ήρθαν ΜΕΤΑ άρα και τα ανατολίτικα rpg ήρθαν ΜΕΤΑ.

Όσο τώρα αφορά την "σπόντα" για τα προηγούμενα του 7 της σειράς FF η απάντηση μου είναι απλή:

Όχι δεν είχα ανακαλύψει (παίξει,δει κτλ.) κάποιο από τα προηγούμενα FF.

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ.

Αααααα και αν ένα 10% αυτού του forum έχει "ανακαλύψει" τα προηγούμενα FF (<7) τότε αυτοί ίσως θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα επιχειρήματα σου γιατί όσο διάβασα το reply σου (εκτός από μια παράξενη αμυντική στάση που έθεσες ο ίδιος στον εαυτό σου απέναντι μου αναίτια) δεν βρίκα κανένα.

Ζητάω συγνώμη αν σε πρόσβαλα ήταν σίγουρα ακούσιο.

Αναμένω μια πιο καλοπροαίρετη απάντησή σου.

Δημοσ.

Κοίτα ilos, μιας και δεν γνωρίζω σχεδόν κανένα προσωπικά (πλην ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων), δεν μπορώ να υποθέσω τίποτα για χαρακτήρες και νοοτροπίες, παρα μόνο μέσω των γραφομένων. Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξες να επιχειρηματολογήσεις στα δύο προηγούμενα posts σου, έβγαλαν κατ'εμε μια επίσης αναίτια επιθετικότητα.

Οπως είπα και παραπάνω σέβομαι τις απόψεις των άλλων, ακόμα κι αν είναι αντίθετες με την δική μου (καλή ώρα ;) ).

Και όσο για το ύφος μου, ναι είμαι ερειστικός μερικές φορές, επειδή περνάει "το μήνυμα" ευκολότερα.

...εκτός από μια παράξενη αμυντική στάση που έθεσες ο ίδιος στον εαυτό σου απέναντι μου αναίτια...

Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση :D

Καλοπροαίρετα αυτή τη φορά.

Δημοσ.

teino na simfoniso me ton ilios, ta rpg einai ditikh ypothesh...

telospanton rpg as in *role* playing games, giati as poume sto final fantasy den exeis kai polles dynatotites na anaptikseis xaraktira, einai prokathorismenos kai kinite mesa se istorikes grames proyfanmenes.

elaxistes ithikes parekliseis ktl. des to torment kai to baldurs gate. einai poly pio euelikta.

fysika ta FF einai ekseretika paixnidia, apla xrhshmopoioun thn idea ton RPG gia thn mixanikh ekseliksh ton xaraktiron gia na dhhgithoun (ekseretikes!) istories

pantos nomizo ilos kai oi dio prepei na paradextoume oti rpg aksiologa PLIN ton iaponikon se konsoles DEN yparxoun. den exoun thn anoixth arxitektonikh pou exei ena pc oste na einai "eleythera" mono to xobx me ton skliro disko efere to morrowind.

pantos kai psixologika teleios exo sindesei ta rpg me ypologistes kai to dungeons and dragons, otidhpote allo apla den einai RPG gia mena:P

(e kala kai ola ta panemorfa proionta ths white wolf-ante pote tha vgei kiallo vampire?!):D

Δημοσ.

Marcos_Aurilius :D

Έχεις δικιο τα προηγούμενα post μου δεν ήταν "ψύχραιμα" και κάπως υπερβολικά σε χαρακτηρισμούς.

Θέλω να πιστεύω οτί είμαστε και οι δύο άρρωστοι rpg-αδες απλώς με διαφορετικά γούστα που είναι απολύτως σεβαστά.

Σε αυτήν την κρίση καλοσύνης μου οφείλεται το γεγονός οτί έπιασα πρόσφατα το διαμάντι που λέγεται gothic 2 ....

Δημοσ.
Marcos_Aurilius :D

Έχεις δικιο τα προηγούμενα post μου δεν ήταν "ψύχραιμα" και κάπως υπερβολικά σε χαρακτηρισμούς.

Θέλω να πιστεύω οτί είμαστε και οι δύο άρρωστοι rpg-αδες απλώς με διαφορετικά γούστα που είναι απολύτως σεβαστά.

Σε αυτήν την κρίση καλοσύνης μου οφείλεται το γεγονός οτί έπιασα πρόσφατα το διαμάντι που λέγεται gothic 2 ....

Χαίρομαι that the peace is back again! Ναι, όπως φαίνεται είμαστε :D .

Και για να πούμε κάτι ποιο ουσιώδες, είχα δει τον μικρότερο αδερφό μου να παίζει το Gothic I και δεν το είχα αγγιξει, απογοητευμένος από την ψιλολιτή μηχανή γραφικών του και την χοντροάθλια :lol: κίνηση του χαρακτήρα. Στο ΙΙ έχουν βελτιωθεί καθόλου τα πράγματα? Απαιτείται γνώση του στορι του Ι? Thanks.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...