tofi86 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Έχω ένα παλιό σύστημα με τα εξής χαρακτηριστικά: AMD 3500+ (2.2GHz) M/B socket 939 RAM 2GB GPU Sapphire x800 XL (pci-e x16) Επειδή το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών έχει αρχίσει και κάνει ένα θόρυβο λες και θα απογειωθεί αεροπλάνο και μ'έχει σπάσει τα νεύρα λέω να πάρω μια καινούρια... Με μια πρόχειρη ματιά βρήκα αυτή: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30601&cat=5&sub=137&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Με βάση το σύστημά μου είναι καλή η επιλογή μου; Θα μου προτείνατε να πάρω κάποια καλύτερη ή ότι και να βάλω θα είναι το ίδιο επειδή το σύστημα είναι παλιό; Ευχαριστώ
XMorsX Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Το συστημα σου ειναι παλιο όπως λες και εσυ, τι χρηση κανεις και σε ικανοποιει?
tofi86 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Κυρίως internet... και κάνα παιχνιδάκι να περνάει η ώρα... Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου... και το καλύτερο pc να είχα σπίτι μου δε θα ήθελα αυτό να το παροπλίσω... μιας και μπορεί να φανεί χρήσιμος και σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.
XMorsX Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μην το παροπλισεις τοτε. Αλλα δε νομιζω οτι επιδέχεται αναβαθμιση. Οποτε ναι μπορεις απλως να βαλεις την φθηνοτερη καρτα που βρισκεις, χωρις να περιμενεις σοβαρες βελτιωσεις βεβαια. Επειδη λες πως σε ενδιαφερει κανενα παιχνιδακι μπορεις να προτιμησεις και αυτην την καρτα: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29895&cat=5 η οποια θα σου επιτρεψει ακριβως αυτο, αν δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις.
John-lamia Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 τα χρήματα που θα δώσεις να πάρει ψυκτρα για την Χ800 Πέρνεις μια κάρτα γραφικών η οποία θα είναι και ποιο δυνατή και θα σου δώσει ώθηση στο ίντερνετ όσο αναφορά το gp-cpu & video accelerating.
Robertox25 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26486&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=2http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25050&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=2ισως κατι καλυτερο να μην αξιζε....γιατι δεν κοιτας καμμια μεταχειρισμενη? καπου πετυχε το ματι μου και μια 8800gts...μια 5670....μια 4850...μια 4890... βεβαια προσεξε και λιγο το τροφοδοτικο σου γιατι οι παλιες τραβανε ρευμα... μεχρι 40 αντε 50 στις αγγελιες βρισκεις μαργαριταρακια...
tofi86 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Κάπου διάβασα ότι μπορεί να έχω προβλήματα αν βάλω pci-e 2.1 στη mobo μου που έχει απλή pci-e... Το τροφοδοτικό μου αν και 500άρι δε θα ήθελα να το ζορίσω με μια παλιά κάρτα γραφικών η οποία όπως και να'χει μπορεί και να μου χαλάσει σε μερικούς μήνες... Η πιο καλή και συγχρόνως φθηνή λύση που βρήκα είναι αυτή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30603&cat=5&sub=137&pmanuf=undefined&sort=3&step=1 Είναι pci-e 2.0 και έχει και 128 bit memory interface...
Millennium Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Που διάβασες αυτο για το pci της μητρικής? Δε χαλάνε έτσι απλά οι μεταχειρισμένες αν και το καινούριο είναι άλλο πράγμα φυσικά.
tofi86 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Σε ξένα φόρουμ διάβασα 2-3 περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τους δούλεψε η 2.1 σε pci-e 1.0 Βέβαια απ'ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα είναι ότι όλα τα pci είναι συμβατά μεταξύ τους, απλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις είτε λόγο μητρικής είτε λόγο της κάρτας γραφικών. Δηλαδή, ακόμα και μια pci-e 3.0 μπορεί να δουλέψει σε pci-e 1.0, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν δουλεύουν. Οπότε σκέφτηκα να πάω σε pci-e 2.0 που είναι το πιο κοντινό στο 1.0 Έτσι κι αλλιώς το pc δεν είναι για ζόρισμα και δεν κυνηγάω επιδόσεις οι οποίες δεν έχουν και διαφορά μεταξύ των gt630 και 6670. Για τα μεταχειρισμένα κι εγώ δεν είμαι κατά και έχω αγοράσει πράγματα από της αγγελίες του φόρουμ, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν αίσθηση του τι θα πει μεταχειρισμένο και ζητάει ότι θέλει ο καθένας. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αξίζει το deal αλλά είναι λίγες... Οπότε στην δική μου περίπτωση προτιμώ κάτι καινούριο παρά κάτι μεταχειρισμένο χωρίς εγγύηση το οποίο θα μου στοιχίσει στην καλύτερη ένα 20ρικο φθηνότερα...
John-lamia Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 πάρε μια κάρτα low profile και θα είσαι μια χαρά. ακόμα και μια δυνατή μεταχείριση να παρεισ θα είναι άχρηστη για το μικρό σύστημα σου. αν δε παίζεις παιχνίδια μια τέτοια πχ www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513589 είναι μια χαρά. και 30€ και καινούρια και υποστήριξη video accelerating. και δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα με την μητρική σου.
tofi86 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2013 Έχω παραγγείλει ήδη την gt630, απλά ανέπτυξα τον συλλογισμό μου παραπάνω σε σχέση με αυτά που μου είπατε για το λόγο ότι μπορεί και κάποιος άλλος να έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση με εμένα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα