Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας!! Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω. Ενα παιχνιδι σαν το party town στο fb ποσο δυσκολο ειναι να το φτιαξεις??

Σύντομη απάντηση:

Εξαρτάται από το τι γνώσεις,τι κεφάλαιο, και πόσο χρόνο έχεις να διαθέσεις. Όχι μόνο για αυτό,για οτιδήποτε παιχνίδι.Καταρχάς ξέρεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού,ή να ζωγραφίζεις sprites όπως αυτά του παιχνιδιού ?

Μεγάλη απάντηση:

Είναι σαν να ρωτάς "είναι εύκολο να φτιάξω μια χημική ένωση σαν αυτή που έφτιαξαν σε ένα εργαστήρι?"

Η απάντηση σε αυτή την θεωριτική ερώτηση θα ήταν: "Άμα ξέρεις χημεία... και άρα που θα βρεις τις πρώτες ύλες και πως θα τις ενώσεις,και ποιες αντιδράσεις θα προκύψουν... Και έχεις και εργαστήρι δικό σου..."

Πιο συγκεκριμένα στη δική σου ερώτηση: "Ξέρεις πως φτιάχνουν ένα software ? Τι είναι τα libraries και οι classes, οι εντολές κτλπ ? Ξέρεις πως να φτιάξεις τα γραφικά του παιχνιδιού,πιθανών σε κάποιο πρόγραμμα όπως το Gimp ή το Photoshop ? Ξέρεις πως να φτιάξεις τα ηχητικά εφέ και τη μουσική,η να βρεις κάποιον να τα φτιάξει για εσένα,και άμα τα έχεις πως θα τα κάνεις να παίζουν όταν πρέπει,σε τι volume κτλπ ? Τέλος ξέρεις τι διαδικασίες χρειάζονται και άρα απαραίτητο κεφάλαιο για να το εκμεταλλευτείς εμπορικά ?"

• Like 1
Δημοσ.

Στην σχολη μ εχω κανει καποιες γλωσσες οπως python k fortan αλλα δν ξερω κατα ποσο βοηθαει.Χρονο εχω πολυ γτ ακομα σπουδαζω. Αλλα τα spites δν ξερω καν τι ειναι!! :/

Δημοσ.

Sprite είναι μια δισδιάστατη εικόνα που υπάρχει στο παιχνίδι. Το ανθρωπάκι δηλαδή που βλέπεις,είναι ένα sprite. Το φρουτάκι άλλο sprite,κτλπ.

Τώρα από γλώσσες θα σε συμβούλευα σε c++ και c# να κινηθείς,αλλά άμα ξέρεις τα βασικά (να φτιάχνεις dlls,να δουλεύεις με compilers κτλπ) είναι μια αρχή.

Κατά πάσα πιθανότητα πάντως θα χρειαστεί να συνεργαστείς με άλλους ανθρώπους. Μπορείς είτε να βρεις ανθρώπους που να έχουν το ίδιο πάθος και να το κάνουν επειδή το θέλουν,ή να τους πληρώσεις για να δουλέψουν για εσένα.

Δηλαδή άμα δεν έχεις εμπειρία από ζωγραφική σε προγράμματα όπως το photoshop,θα χρειαστείς κάποιον για να φτιάξει τα γραφικά. Να κάτσει να ζωγραφίσει όλα τα στοιχεία που θα εμφανίζονται στο παιχνίδι.

Επείσης θα χρεαιστεί και ένα άτομο ακόμα τουλάχιστον για να φτιάξει τον ήχο,να σου δώσει τα ηχητικά εφέ,μουσικά κομμάτια για να παίζουν...

Τέλος άμα έχεις σκοπό να το εκμεταλλευτείς εμπορικά,θα πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες γραφειοκρατικές κινήσεις,να γίνεις είτε ελευθέρος επαγγελματίας είτε να ανοίξεις επιχείριση,πληρώνοντας χαρτόσημα,άδειες,βιβλίο εφορίας,ίσως και λογιστή,δικηγόρο κτλπ.

Τι καλό σπουδάζεις επί της ευκαιρείας ? :)

• Like 1
Δημοσ.

Βλεπω οτι ξερεις πολλα γι'αυτο το θεμα!!Ψησου για μια συνεργασια μαζι μου!! αχαχαχαχαχα!! Σ'ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σου!!!

Ε εντάξει όχι και πολλά...  :lol:

Ξεκίνησα 3 φορές να δουλεύω σε παιχνίδια μόνος μου,και κάθε φορά γινόταν το ίδιο πράγμα:

Ενώ δούλευα κάτι για κάποιο καιρό και ξεκίναγα με πολύ ενθουσιασμό,μετά από ένα διάστημα καταλάβαινα ότι το project που ήθελα να κάνω ήταν πολύ μεγάλο για να το κάνω μόνος μου,και άρα αποφάσιζα να ξεκινήσω να φτιάχνω κάτι μικρότερο.

Στην αρχή είχα ξεκινήσει να φτιάχνω 3d Action Adventure. 

post-200738-0-98132000-1392856904_thumb.png

Τελικά κατάλαβα ότι τελείως μόνος μου μάλλον δεν θα κατάφερνα να φτιάξω ποτέ τίποτα τελικά,και έτσι είπα να ψάξω μπας και βρω κάποιο άνθρωπο να έχει το ίδιο γούστο αλλά μάταιος κόπος.  :(

Και έτσι την άφησα την ιδέα σε μια άκρη του μυαλού μου μέχρι είτε να κερδίσω το λαχείο ή να βρω ανθρώπους που να γουστάρουν να ασχοληθούν.

Τώρα όσων αφορά τη συνεργασία,ας το συζητήσουμε λίγο παραπάνω το θέμα.

Να δούμε τι θέλει να πετύχει ο καθένας,με ποιο τρόπο μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας,αν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως ομάδα... Σαν πρώτη ιδέα μέσα είμαι.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα ξεκίνησα και εγώ.Δυστηχώς είμαι 28 και δουλεύω όποτε ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.ξεκίνησα με c# και xna (0 γνώσεις προγραμματισμού). αν θέλετε να κάνουμε μια ομάδα και οι γνώστες να βοηθούν τους άσχετους με σκοπό δημιουργία ενός game είμαι μέσα.

• Like 3
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αρκετά καλή είναι και η Python...

https://www.youtube.com/watch?v=O1X9BIMz03c

Για όλα τα 'παιδιά'... μία παραλλαγή του ASTEROIDS Game (οι παλιοί θα το θυμούνται) που έφτιαξα σε Python σαν πτυχιακή εργασία για το Rice University. 

Παρακαλώ αφήστε τα σχόλιά σας στο youtube. Αν θέλετε μπορείτε να το 'κατεβάσετε' για windows, (Το link υπάρχει στο youtube. Απλά εκτελείτε το RiceWars32.exe και κάνει εγκατάσταση. Μετά 'τρέχετε' το RiceWars.exe).

Ελπίζω να αρέσει στους gamers!  ;-)

Δημοσ.

Eπειδη ειμαι ενα βημα απο της Πανελληνιες, κι επειδη μ'αρσεουν τα παιχνιδια..θα ηθελα να ασχοληθω και με αυτα στο μελλον! Λοιπον θα ηθελα να κανω κατι ερωτησεις..Ποια σχολη/σχολες ειναι καταλληλη/λες για να βγεις προγραμματιστης?

Πριν 1,5 χρονο ειχα ασχοληθει με JavaScript (μονος μου, διαφορα απ'το ιντερνετ) και με C (παλι μονος μου).Μην φανταστειτε οτι εμαθα και αρκετα..μια ιδεα που λενε. Μου αρεσει ως θεμα ο προγραμματισμος! Μετα ειδα διαφορα γυρω απο τον προγραμματισμο (κωδικας, animation, 3D models κλπ) και ψηθηκα αγρια...Εχω ασχοληθει με διαφορα game engines (που χρειαζονται και δεν χρειαζονται κωδικα).

Δημιουργια παιχνιδιων  =/= Ελλαδα

Ευχαριστω..Μια απαντηση θελω στην παραπανω ερωτηση...

Δημοσ.

Eπειδη ειμαι ενα βημα απο της Πανελληνιες, κι επειδη μ'αρσεουν τα παιχνιδια..θα ηθελα να ασχοληθω και με αυτα στο μελλον! Λοιπον θα ηθελα να κανω κατι ερωτησεις..Ποια σχολη/σχολες ειναι καταλληλη/λες για να βγεις προγραμματιστης?

Πριν 1,5 χρονο ειχα ασχοληθει με JavaScript (μονος μου, διαφορα απ'το ιντερνετ) και με C (παλι μονος μου).Μην φανταστειτε οτι εμαθα και αρκετα..μια ιδεα που λενε. Μου αρεσει ως θεμα ο προγραμματισμος! Μετα ειδα διαφορα γυρω απο τον προγραμματισμο (κωδικας, animation, 3D models κλπ) και ψηθηκα αγρια...Εχω ασχοληθει με διαφορα game engines (που χρειαζονται και δεν χρειαζονται κωδικα).

Δημιουργια παιχνιδιων  =/= Ελλαδα

Ευχαριστω..Μια απαντηση θελω στην παραπανω ερωτηση...

Σε πρωτη φσση υπαρχουν 7 πανεπιστημιακες σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα (οι 4 ειναι στην αθηνα). Στις σχολες ηλεκτρολογων μηχανικων & μηχανικων υπολογιστων οπως και στην ηλεκτρονικων μηχανικων & μηχανικων υπολογιστων υπαρχουν πολλα μαθηματα σχετικα με υπολογιστες. Απ ολες τις παραπανω μπορεις να βγεις προγραμματιστης. 

Nomes και christinastella ψήνομαι και γω να συμμετάσχω σε ενα τέτοιο project (αυτη τη στιγμη οι γνώσεις μου στον προγραμματισμο περιορίζεται σε μερική γνωση της c)

Δημοσ.

Σε πρωτη φσση υπαρχουν 7 πανεπιστημιακες σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα (οι 4 ειναι στην αθηνα). Στις σχολες ηλεκτρολογων μηχανικων & μηχανικων υπολογιστων οπως και στην ηλεκτρονικων μηχανικων & μηχανικων υπολογιστων υπαρχουν πολλα μαθηματα σχετικα με υπολογιστες. Απ ολες τις παραπανω μπορεις να βγεις προγραμματιστης. 

Nomes και christinastella ψήνομαι και γω να συμμετάσχω σε ενα τέτοιο project (αυτη τη στιγμη οι γνώσεις μου στον προγραμματισμο περιορίζεται σε μερική γνωση της c)

Εμενα, μου ειπαν οτι αν θελω κατι τετοιο, θα ηταν προτιμοτερο η "Επιστημης Υπολογιστων", στην Κρητη..Αν βγω προγραμματιστης μπορω να ασχοληθω με παιχνιδια, εφαρμογες κλπ, ετσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...