rfc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Τα dlink δε τα χρησιμοποιω τωρα πια και δεν εχω αποψη, στο dgn2200 ναι εχει θεματακι με θερμοκρασιες, οχι κατι τρομερο ομως, πολλα που εχω δει αναβουν πιο πολυ απο τα dgn (π.χ. sagem, tomson) και εχω χασει και ενα (καμενο) απο οσα εχω χρησιμοποιησει. Στα netgear να σου πω την αληθεια εγκαθιστω τωρα πια αν τυχει πιο καλες σειρες (σειρα 3). Αυτα που γουσταρω αρκετα το τελευταιο καιρο χωρις καθολου προβληματα ειναι τα zyxel καθως και απο παντα τα draytek. Σε αυτα τα χρηματα παντως καλυτερο απο το 2200 δε νομιχω να βρεις εκτος απο κανα ξεπουλημα ευκαιριας και τετοια. Προ καιρου ειχα παρει απο eshop zyxel hn100 νομιζω το μοντελο.... με 32 ευρω. Σουπερ ευκαιρια ηταν για μενα.
sotospkn429 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καταλαβα, μια χαρα ,ναι τωρα εχει περιπου στα 75 ευρω.Δηλαδη εσυ πιο μου προτεινεις να παρω μοντελο.γυρω στα 50 ευρω. Ή ενα φθηνο καλο μοντεμ-ρουτερ και ενα repeater. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2013 από sotospkn429
rfc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Κανενα φιλε, διοτι το πιθανοτερο ειναι να με βριζεις μεθαυριο, επειδη σε ολα αυτα κατι δε θα σου παιζει καλα που ειναι πιθανο να το χρειαζεσε (οχι απαραιτητα ομως). Μαζεψε κανα φραγκο παραπανω και παρε draytek ή zyxel ή netgear σειρα 3..... με αυτη τη σειρα. Οσων αφορα το ασυρματο, κατι που σε μενα πιανει καλα, σε σενα μπορει να μη πιανει. Εγω διπλα μου εχω 45.000 ασυρματα και εχω κανει παντος ειδους πατεντες για να μη με σκεπαζουν και να παιζω καλα... και παιζω και σε διωροφο κιολας. Η/Μ ακτινοβολιες, τοιχοι, ρευματα.... 1000 δυο ειναι που παιζουν ρολο, ειδικα στα ασυρματα.... Σε φθηνα και αξιοπρεπη ειναι αυτο το 2200 και καποια linksys αλλα αν με αυτα σου καθοντε αποσυνδεσεις.... παλι θα με βριζεις..... οποτε θα σου ελεγα αν μπορεις να κανεις καποιες δοκιμες πριν αγορασεις. Αυτα και συγνωμη που δε σε βοηθησα οσο θα ηθελες.
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Τα νετφαστερ της Hol εχουν wds και μπορουν να συνδεθουν μεταξυ τους ασυρματα, αν γινετε η ζευξη μεταξυ τους λογω αποστασης, αλλα η ταχυτητα σου δε θα ειναι και η καλυτερη να ξερεις. Αν μπορεις να συδεσεις το ενα με το αλλο με καλωδιο και να το κανεις ΑΡ, ειναι οτι καλυτερο. απλα σε καποια ρουτερ το wds δεν παιζει με wpa.πχ thomson:( Ειχα ρωτησει στο Public και μου προτειναν αυτο http://www.skroutz.gr/s/2527668/D-Link-DSL-2750B.html και μετα κοιταγα και για router αυτο μου προτειναται το http://www.skroutz.gr/s/313403/NetGear-DGN2200.html αλλα γι'αυτο ειχε διαφορα σχολια στο plasio που το κοιταξα για να δω τι λενε ισχυει οτι ποιανει θερμοκρασιες αν δεν ειναι στην βαση του;και ενα που βρηκα http://www.skroutz.gr/s/2527668/D-Link-DSL-2750B.html . γενικως πολλα ρουτερ ανεβαζουν θερμοκρασιες χωρις να σημαινει οτι θα καουν.πχ τα thomson ειναι λιγο ζεστα αν τα βαλεις οριζοντια αλλα αν τα βαλεις καθετα επειδη ο κατω χωρος δεν βρισκε στο επιπλο αλλα ειναι ορθια τοτε ειναι πολυ πιο δροσερα.καλο ειναι βεβαια οσο μπορεις το ρουτερ να το εχεις με πιο χαμηλη θερμοκρασια χωρς να σημαινει οτι θα καει αμα ζεστενεται.βεβαια στο παρελθον υπηρχαν και μοντελα που καιγοντας αποθερμοκρασια. siemens cl 110,crypto f320,f330.ta dlink ειναι γενικα καλα ρουτερακια επισης. Τα dlink δε τα χρησιμοποιω τωρα πια και δεν εχω αποψη, στο dgn2200 ναι εχει θεματακι με θερμοκρασιες, οχι κατι τρομερο ομως, πολλα που εχω δει αναβουν πιο πολυ απο τα dgn (π.χ. sagem, tomson) και εχω χασει και ενα (καμενο) απο οσα εχω χρησιμοποιησει. Στα netgear να σου πω την αληθεια εγκαθιστω τωρα πια αν τυχει πιο καλες σειρες (σειρα 3). Αυτα που γουσταρω αρκετα το τελευταιο καιρο χωρις καθολου προβληματα ειναι τα zyxel καθως και απο παντα τα draytek. Σε αυτα τα χρηματα παντως καλυτερο απο το 2200 δε νομιχω να βρεις εκτος απο κανα ξεπουλημα ευκαιριας και τετοια. Προ καιρου ειχα παρει απο eshop zyxel hn100 νομιζω το μοντελο.... με 32 ευρω. Σουπερ ευκαιρια ηταν για μενα. τα zyxel απλα στην φτηνα μοντελα εχω δει τα ακυρα προβληματα.ναι τωρα στα 50 ευρω ειναι πραγματι δυσκολο να βρεις κατι καλο.zyxel πανε παραπανω.draytek ποολυ παραπανω.Netgear 3000 series επισης παραπανω Καταλαβα, μια χαρα ,ναι τωρα εχει περιπου στα 75 ευρω.Δηλαδη εσυ πιο μου προτεινεις να παρω μοντελο.γυρω στα 50 ευρω. Ή ενα φθηνο καλο μοντεμ-ρουτερ και ενα repeater. στα 50 μονο το netgear βγαινει.ολα τα αλλα σχεδον το ξεπερνανε.αντε και καποια d link.τωρα το να βαλεις Repeater μπορει να σου λυσει αρκετα προβληματα που ακομα και με νεο ρουτερ να εχεις.δηλαδη και το νεο ρουτερ δεν σημαινει οτι θα παιζει 100 μετρα μακρια οποτε και το repeater θα ειναι αναγκαιο.απο την αλλη αμα εχεις ενα ρουτερ που ηδη παιζει μπορεις να παρεις ενα απλο Repeater Κανενα φιλε, διοτι το πιθανοτερο ειναι να με βριζεις μεθαυριο, επειδη σε ολα αυτα κατι δε θα σου παιζει καλα που ειναι πιθανο να το χρειαζεσε (οχι απαραιτητα ομως). Μαζεψε κανα φραγκο παραπανω και παρε draytek ή zyxel ή netgear σειρα 3..... με αυτη τη σειρα. Οσων αφορα το ασυρματο, κατι που σε μενα πιανει καλα, σε σενα μπορει να μη πιανει. Εγω διπλα μου εχω 45.000 ασυρματα και εχω κανει παντος ειδους πατεντες για να μη με σκεπαζουν και να παιζω καλα... και παιζω και σε διωροφο κιολας. Η/Μ ακτινοβολιες, τοιχοι, ρευματα.... 1000 δυο ειναι που παιζουν ρολο, ειδικα στα ασυρματα.... Σε φθηνα και αξιοπρεπη ειναι αυτο το 2200 και καποια linksys αλλα αν με αυτα σου καθοντε αποσυνδεσεις.... παλι θα με βριζεις..... οποτε θα σου ελεγα αν μπορεις να κανεις καποιες δοκιμες πριν αγορασεις. Αυτα και συγνωμη που δε σε βοηθησα οσο θα ηθελες. τα linksys γενικα ενω εχουν πολλα καλα πραγματακια πανω εν τουτοις το θεμα αποσυνδεσεις ειναι μεγαλο.θυμαμαι και το wag200.ανειχες καλη γραμμη σκοτωνε σαν ρουτερ αν εχεις χαλια πχ με 40 attenuation την εκατσες την βαρκα.
rfc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Απλα ο φιλος θα πρεπει να συμβιβαστει λιγο και με την αισθητικη του χωρου του και να περασει ενα καλωδιο καπου που να βολευει στην εμβελεια ολο το σπιτι του και να εγκαταστησει ενα ΑΡ και θα κανει τη δουλεια του τελεια. Και ενα παλιο wifi modem-router αν εχει, κανει τη δουλεια του και τσαμπα. Αυτο προτεινω εγω σε ασθενες σημα στην περιπτωση του φιλου.
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 επισης στο public δεν ξερω για ποιο λογο του ειπαν να παρει αλλο adsl router.επειδη το νεο ρουτερ μπορει να ειναι N δεν σημαινει οτι θα καλυψει διωροφο σπιτι. αν παιζει μια χαρα το ηδη υπαρχον ρουτερ τοτε η θα πρεπει α.να παρει σε repeater που μπορει να εχει απωλειες. β.να βαλει access point αλλα διαμεσω powerline που βεβαια δεν μπορει να του πει καποιος αν θα εχει θεμα με το Powerline η οχι και γ.να περασει καλωδιο που ειναι η σιγουρη λυση και χωρις απωλεια στην ταχυτητα. το να παρει νεο ρουτερ απλα θα βοηθησει απο λιγο εως καθολου εκτος αν θελεινα το αλλαξει επειδη εχει και αλλα θεματα.
sotospkn429 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Νεο ρουτερ σκετο ρουτερ να το συνδεσω απο το μοντεμ στο πρωτο και να τραβηξω καλωδιο(ftp ή utp καλυτερα πανω στο 2ο γιατι δεν θα ειναι καλα; ή με το γ. εννοεις αυτο που ειπα παραπανω;
rfc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Access point θες για αυτη τη δουλεια. Και το ρουτερ θα σου παιξει αλλα θα το πληρωσεις ψιλο διπλασιο, χωρις να χρειαζεται να λειτουργεις το routing του ρουτερ.
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 επισης στο public δεν ξερω για ποιο λογο του ειπαν να παρει αλλο adsl router.επειδη το νεο ρουτερ μπορει να ειναι N δεν σημαινει οτι θα καλυψει διωροφο σπιτι. αν παιζει μια χαρα το ηδη υπαρχον ρουτερ τοτε η θα πρεπει α.να παρει σε repeater που μπορει να εχει απωλειες. β.να βαλει access point αλλα διαμεσω powerline που βεβαια δεν μπορει να του πει καποιος αν θα εχει θεμα με το Powerline η οχι και γ.να περασει καλωδιο που ειναι η σιγουρη λυση και χωρις απωλεια στην ταχυτητα. το να παρει νεο ρουτερ απλα θα βοηθησει απο λιγο εως καθολου εκτος αν θελεινα το αλλαξει επειδη εχει και αλλα θεματα. Νεο ρουτερ σκετο ρουτερ να το συνδεσω απο το μοντεμ στο πρωτο και να τραβηξω καλωδιο(ftp ή utp καλυτερα πανω στο 2ο γιατι δεν θα ειναι καλα; ή με το γ. εννοεις αυτο που ειπα παραπανω; αναλυω αυτα που εγραψα.εφοσον ενα adsl router δεν καλυπτει ολο το σπιτι ακομα και αν παρεις μονο του ενα καινουριο adsl router δεν σημαινει οτι θα εχεις καλυτερο σημα.οποτε οι λυσεις ειναι οι παρακατω. α.εφοσον εχεις adsl router μπορεις να παρεις ενα repeater που θα πιανει το σημα και θα το αναμεταδιδει.ευκολη λυση γιατι δεν χρειαζεται να περασεις καλωδιο αλλα μπορεις να χανεις σε ταχυτητα. β.αν εχεις ενα δευτερο adsl router ενωνεις το πρωτο με τοδευτερο με καλωδιο και το δευτερο adsl router το κανεις access point. γ.αν δεν εχεις δευτερο adsl router η παιρνεις adsl router η παιρνεις access pointκαι κανεις παλι το ιδιο.το access point ειναι πιο φτηνο αλλα το adsl router ανα πασα στιγμη παθει κατι το πρωτο adsl router εχεις κατι καβατζα. δ.λυση ειναι να παρεις παλι ενα adsl router η access point αλλα αντι να τα ενωσεις μεταξυ τους με ethernet τα ενωνεις διαμεσω powerline.αυτο σημαινει εξτρα κοστος και δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα παιξει. Access point θες για αυτη τη δουλεια. Και το ρουτερ θα σου παιξει αλλα θα το πληρωσεις ψιλο διπλασιο, χωρις να χρειαζεται να λειτουργεις το routing του ρουτερ. απλα σου μενει καβατζα αμα παρεις δευτερο adsl router εκτος αν σκοπευει καποιος να παει σε vdsl. Νεο ρουτερ σκετο ρουτερ να το συνδεσω απο το μοντεμ στο πρωτο και να τραβηξω καλωδιο(ftp ή utp καλυτερα πανω στο 2ο γιατι δεν θα ειναι καλα; ή με το γ. εννοεις αυτο που ειπα παραπανω; το καλυτερο ειναι με καλωδιο.μαλλον δεν το καταλαβες σωστα αυτο που ειπα η δεν το εγραψα εγω σωστα.ναι το γ που εχω γραψει εγω χωριζεται σε 2 κομματια .το ενα ειναι αυτο που λες εσυ με καλωδιο.αυτο που εχω γραψει να παρεις καινουριο ρουτερ να το εξηγησω καλυτερα γιατι δεν το ειπα καλα.αυτο που σου ειπε το Public οτι κοινως πετα το παλιο adsl router και παρε ενα πιο καινουριο ειναι η χειροτερη λυση.γιατι και το καινουριο δεν σημαινει οτι θα πιανει μεχρι τον πανω οροφο.απλα εννοουσα οτι αμα βαλεις μονο ενα adsl router Καινουριο και οχι 2 που θα ενωθουν μεταξυ τους οτι δεν θα βοηθησει.
sotospkn429 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Καταλαβα τι λες και σ'ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες.Σημερα δοκιμασα ενα tp-link 8960 ενος φιλου αλλα δεν ειχε καμοια διαφορα,απλα ειχε λιγο καλυτερο σημα αυτο που λες δηλαδη.Καινουργιο ρουτερ μονο ρουτερ σαν αυτο του public, πχ το σχεφτηκα μετα για να φτιαξω ενα ξεχωριστο δικτυο στον 2ον οροφο με καλωδιο γιατι ειναι ξεχωριστο σπιτι σαν ξεχωριστη συνδεση (ή δεν ισχυει αυτο που λεω;αυτο δεν κανει το ρουτερ και το aaccess point απλως μεγαλωνει την εμβελεια του ηδη υπαρχον; )
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Καταλαβα τι λες και σ'ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες.Σημερα δοκιμασα ενα tp-link 8960 ενος φιλου αλλα δεν ειχε καμοια διαφορα,απλα ειχε λιγο καλυτερο σημα αυτο που λες δηλαδη.Καινουργιο ρουτερ μονο ρουτερ σαν αυτο του public, πχ το σχεφτηκα μετα για να φτιαξω ενα ξεχωριστο δικτυο στον 2ον οροφο με καλωδιο γιατι ειναι ξεχωριστο σπιτι σαν ξεχωριστη συνδεση (ή δεν ισχυει αυτο που λεω;αυτο δεν κανει το ρουτερ και το aaccess point απλως μεγαλωνει την εμβελεια του ηδη υπαρχον; ) ναι αμα παρεις ενα σκετο ρουτερ μπορεις να το συνδεσεις με καλωδιο και να το βαλεις στον δευτερο οροφο και να εχεις κανονικα ιντερνετ και εκει.η συνδεση μια θα ειναι απλα θα εχεις 2 ασυρματα .ειτε ρουτερ βαλεις ειτε adsl router ειτε access point και τα 3 μπορουν να κανουν την δουλεια που θες.απλα αν εχεις ηδη ενα παλιο adsl router μπορεις να το κανεις αυτο με μια δυο αλλαγες να παιξει σαν access point.η αν εχει κανας φιλος σου κανενα που δεν το θελει.
sotospkn429 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Εχω ενα παλιο ρουτερ αλλα τελευταια μου εκανε αποσυνδεσεις και ειχα βαλει αλλο για την συνδεση παλι της hol πιο παλιο και ειναι μια χαρα.Αυτο για τα λεφτα του καλα ειναι http://www.skroutz.gr/s/2231594/D-Link-DIR-605L-Cloud-Router-N300.html ή μου προτεινετε κατι αλλο; για σκετο ρουτερ;
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Εχω ενα παλιο ρουτερ αλλα τελευταια μου εκανε αποσυνδεσεις και ειχα βαλει αλλο για την συνδεση παλι της hol πιο παλιο και ειναι μια χαρα.Αυτο για τα λεφτα του καλα ειναι http://www.skroutz.gr/s/2231594/D-Link-DIR-605L-Cloud-Router-N300.html ή μου προτεινετε κατι αλλο; για σκετο ρουτερ; dlink ειναι δεν ειναι ασχημη μαρκα.και netgear θα βρεις αλλα πιο ακριβα.γιατι δεν παιρνεις ενα adsl router να τα εχεις ολα σε ενα και παιρνεις σκετο ρουτερ?
sotospkn429 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Βασικα ειχα ρωτησει και μου ειχαν καλυτερα σκετο ρουτερ καλυτερα γιατι με μοντεμ-ρουτερ μπορει να εχω προβληματα τωρα τι ειδους ακριβως δεν ξερω.
rfc Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Βασικα ειχα ρωτησει και μου ειχαν καλυτερα σκετο ρουτερ καλυτερα γιατι με μοντεμ-ρουτερ μπορει να εχω προβληματα τωρα τι ειδους ακριβως δεν ξερω. Ποιον ειχες ρωτησει? Μηπως καποιον πωλητη που ηθελε να σου πασαρει κανα ρουτερ που τουχε ξεμεινει? Δε θαχεις κανενα προβλημα ειτε το ενα, ειτε το αλλο, ειτε το παραλλο (ΑΡ) και να βαλεις φιλεμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα