Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.

Διάβασα με προσοχή τις ρυθμίσεις εδώ αλλά συνεχίζω να έχω το εξής πρόβλημα.

Έχω ένα router ΖΤΕ και σύνδεση με conn-x στον πάνω όροφο. Σήμα 14mbps.

Συνδέω στον κάτω όροφο ένα TP-LINK WA701ND ως universal repeater και μου δίνει σήμα 8 mbps.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Έχω ένα home cinema και το συνδέω μέσω ethernet με το TP-LINK. Το home cinema σετάρεται αυτόματα και παίρνει μια δυναμική IP και παίζει μια χαρά youtube κλπ.... Επίσης ασύρματα με το TP-LINK συνδέονται κάτω και κινητό και laptop.

Το επόμενο πρωί και ενώ δεν έχει γίνει καμία αποσύνδεση του router, το TP-LINK δίνει σήμα οριακό και προσπαθώντας να συνδεθώ με το κινητό ανοιγοκλείνει η σύνδεση και συνδέεται τελικά με πολύ χαμηλή ταχύτητα... μπορεί και 0.1 mbps!

Αν επανεκινήσω το TP-LINK το πρόβλημα τις περισσότερες φορές διορθώνεται και επανέρχεται γρήγορη ταχύτητα.

Τι μπορεί να φταίει; Έχετε κάποια ιδέα;

Μήπως η σύνδεση μεσω lan και η απόδοση δυναμικής IP στο homecinema επηρεάζει τις ρυθμίσεις του repeater; Μήπως να σετάρω το homecinema με κάποια σταθερή IP; Δίνει αυτή τη δυνατότητα η συσκευή.

Το ψάχνω μέρες και δεν μπορώ να βρω άκρη με τίποτε...

Αν μπορείτε, πέστε μου καμιά ιδέα να δοκιμάσω.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

2 πραγματα που προτεινω και ειναι ευκολο να γινουν

- Αλλαξε το καναλι στο οποιο εκπεμπει το ρουτερ για να μην εχεις παρεμβολες απο γειτονικα ρουτερ.

- Βαλε και τα 2 σε καποιο σημειο που να εχουν καλυτερο σημα, δηλαδη οσο ψηλα γινεται, μακρια απο τοιχους, πατωματα κλπ.

Σημειωση.

14Mbps ειναι η συνδεση που εχει η γραμμη σου με το dlasm του isp, απο ενα μεγιστο 24Mbps πχ.

8Mbps ειναι η συνδεση που εχει το repeater με το ρουτερ σου, απο ενα μεγιστο 54Mbps, μιας και το ρουτερ εινια τυπου g (λογικα). Αη ηταν τυπου n θα ειχες μεγιστο 150Mbps. Και στις 2 περιπτωσεις υποθετοντας οτι δεν ειχες εμποδια κλπ αναμεσα τους.

Δημοσ.

a.θα δοκιμαζα τα παρακατω.

α.αλλο firmware στο tp link 701nd γιατι εχουν αναφερθει δυστυχως διαφορα με αυτο (στα version 1)

β.δοκιμη αλλο καναλι και αλλο τυπο κλειδωματος.

γ.δεν νομιζω οτι φταιει η δυναμικη ip αλλα ναι καπως θα παιρνει και καρφωτα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Έκανα update στο firmware χθες, όντως υπήρχε νεότερο...

Το πρωί είχε κρατήσει ο repeater τη σύνδεση και τον έβλεπαν αμέσως οι ασύρματες συσκευές, αλλά συμβαίνει το εξής κουλό!

Η ταχύτητα μετά το firmware update έχει πέσει αισθητά.

Εκεί που έδινε σήμα ως universal repeater 7-8 mbps τώρα δίνει 3-4 το πολύ..

Δεν ξέρω τι μπορεί πλέον να φταίει για την χαμηλή ταχύτητα αναμετάδοσης...

Το μόνο που έχει απομείνει είναι να παίξω με τα κανάλια του...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Έκανα update στο firmware χθες, όντως υπήρχε νεότερο...

Το πρωί είχε κρατήσει ο repeater τη σύνδεση και τον έβλεπαν αμέσως οι ασύρματες συσκευές, αλλά συμβαίνει το εξής κουλό!

Η ταχύτητα μετά το firmware update έχει πέσει αισθητά.

Εκεί που έδινε σήμα ως universal repeater 7-8 mbps τώρα δίνει 3-4 το πολύ..

Δεν ξέρω τι μπορεί πλέον να φταίει για την χαμηλή ταχύτητα αναμετάδοσης...

Το μόνο που έχει απομείνει είναι να παίξω με τα κανάλια του...

δοκιμασε αλλο καναλικαι δοκιμασε πχ σκετο wpa η σκετο wpa2 μπας και αλλαξει κατι.τα v2 αποτι εχω καταλαβει παιζουν πιο καλα απο τα v1.τουλαχιστον εστω και πιο αργα παιζεις πιο σταθερα και δεν χρειαζεται να κανεις reboot Κτλ για να παιξει

τωρα αν εχουν πειραξει κατι στον κωδικα για να γινει πιο σταθερο με αποτελεσμα να μειωθει η ταχυτητα δεν μπορουμε να ξερουμε.

Δημοσ.

φίλε poulinos ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Τελικά υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με τις IP που παίρνουν οι διάφορες συσκευές.

Επίσης ακόμη δεν έχω επιβεβαιώσει ότι σε Mode universal repeater, μπορώ να δίνω internet και στο homecinema με ethernet καλώδιο  και στο laptop ασύρματα. Μπορεί να γίνεται κάποιο conflict με τις IP.

Αυτό το παρατήρησα χθες. Συγκεκριμένα το homecimena είχε συνδεθεί με LAN με το TP-LINK και έπαιζε internet radio, αλλά μόλις άνοιγα και το wifi στο κινητό και πήγαινε να πάρει IP, σταματούσε και κολλούσε το radio στο homecinema.

Άρα κάτι παίζει με τις συσκευές.

Μίλησα και με την TP-LINK και μου έστειλαν ένα τελευταίο firmware που δεν βοήθησε καθόλου.

Σκέφτομαι να κάτω την πατέντα που διάβασα σε άλλο θέμα μπας και παίξουν όλα μαζί. Το router μου είναι 192.168.1.1

"Πάμε στις ρυθμίσεις DHCP επιλέγουμε να είναι disable και αλλάζουμε την δεύτερη ΙΡ end σε 192.168.1.254.Κάνουμε save--reboot".

Ασχολούμαι με αυτή την ιστορία 10 μέρες και ακόμη δεν έχω βρει άκρη.

Το κορυφαίο θα είναι να μην υποστηρίζεται από τη συσκευή αυτό που προσπαθώ. Δηλαδή να δίνω σήμα μέσω ethernet καλωδίου στο home cinema και παράλληλα wifi σε κινητό και laptop.

ΥΓ. Πριν λίγο μου απάντησαν από την TP-LINK ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με παράλληλη σύνδεση LAN και wifi, οπότε είναι θέμα κάποιας ρύθμισης....

Δημοσ.

αφου ειναι κλειστος ο dhcp και να βαλεις την ip end se 192.168.1.254 δεν θα αλλαξει κατι:P

Καποια στιγμη που ειχα δει κατι tp link ηταν ενα 730 re και ενα 801 nd.το 730 νομιζω επαιζε σαν universal repeater αλλα το 801 που επαιζε με καλωδιο δεν ηταν universal repeater.ηταν σε αλλη επιλογη.κατι σε κατι client αν θυμαμαι καλα.εχει κολλησει το μυαλο μου γιατι ηταν και ενα 730 και ενα 801 μαζι στον ιδιο χωρο.βεβεαια σε client δεν ξερω αν εδινε ασυρματα η οχι η αν το ειχαν χρησιμοποιησει σαν ασυρματα.παντως κανονικα σαν universal repeater θα πρεπε να παιξει.αν φοβασε Ip τοτε πολυ απλα δωσε καρφωτα ip και στις 2 συσκευες αν και δυσκολο να φταιει αυτο διοτι πολυ απλα dhcp κανει το ρουτερ.κατι το βασικο.το tp link θα το βαλεις ναι μεν στο ιδιο δικτυο ip με το adsl router σου αλλα αρκετα μακρια και καλο θα ειναι να ειναι εκτος ευρος dhcp.αν το κανονικο σου ρουτερ πχ ειναι 192.168.0.1 τοτε το tp link θαμπει 192.168.0.254 .μην το βαλεις 192.168.1.254 και μετα λες τι γινεται .

Δημοσ.

poulinos πήγα το μεσημέρι στο πλαίσιο και πήρα αυτό http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Netgear-WN2000RPT-Wireless-Range-Extender--Bridge-N-300Mbps-WN2000RPT-100PES.htm

και καθάρισα φίλε. Παίζει αέρα με το home cinema και ό,τι ασύρματο κυκλοφορεί κάτω!

Έχει 4 lan για συσκευές. Και από setup το κάνει και παιδί δημοτικού.

Με την TP-LINK δεν βρήκα άκρη, σήκωσαν τα χέρια ψηλά στο support.

Πιστεύω ότι δεν υποστήριζε παράλληλη σύνδεση LAN+wifi γι' αυτό κρέμαγε συνεχώς.

Ευχαριστώ πολύ παίδες για τη βοήθεια. Να είστε καλά.

Δημοσ.

poulinos πήγα το μεσημέρι στο πλαίσιο και πήρα αυτό http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Netgear-WN2000RPT-Wireless-Range-Extender--Bridge-N-300Mbps-WN2000RPT-100PES.htm

και καθάρισα φίλε. Παίζει αέρα με το home cinema και ό,τι ασύρματο κυκλοφορεί κάτω!

Έχει 4 lan για συσκευές. Και από setup το κάνει και παιδί δημοτικού.

Με την TP-LINK δεν βρήκα άκρη, σήκωσαν τα χέρια ψηλά στο support.

Πιστεύω ότι δεν υποστήριζε παράλληλη σύνδεση LAN+wifi γι' αυτό κρέμαγε συνεχώς.

Ευχαριστώ πολύ παίδες για τη βοήθεια. Να είστε καλά.

τa netgear ειναι κλασεις ανωτερα απο τα tp link αλλα βεβαια και αρκετη διαφορα στην τιμη οπως θα καταλαβες.στα φτηνα μοντελα οκ η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη αλλα σε πιο ακριβα ειναι μεγαλη.αφου ειχες την οικονομικη δυνατοτητα καλα εκανες και πηρες το Netgear.απλα δες και για firmware update.επισης για το tp link καποιοι εχουν πει προβληματα με τα v1.παντως σε 3 tp link που εχει τυχει να σεταρω παιζουν κανονικα για την ωρα.δεν ηταν για μενα αλλα για αλλους.το ενα εδινε με καλωδιο σε ενα καταγραφικο αλλα δεν ξερω αν εδινε και ασυρματα τοτε(Νομιζω πως οχι γιατι ηταν client αμα θυμαμαι καλα) γιατι μετα αλλαξε η χρηση του και εγινε Universal repeater.και αφου ειχες κανει και firmware update κτλ ε ναι κατι αλλο δεν γινοταν.

Δημοσ.

poulinos μέχρι στιγμής πολύ καλό. Συνδέονται όλα και δουλεύουν ρολόι. Πάνω έχω 13mbps κάτω 8-9...

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε μου.

Δημοσ.

poulinos μέχρι στιγμής πολύ καλό. Συνδέονται όλα και δουλεύουν ρολόι. Πάνω έχω 13mbps κάτω 8-9...

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε μου.

μια χαρα.απλα οπως ειπα δες και για firmware update μηπως εχει βγει.

Δημοσ.

poulinos μάλλον είναι φρέσκο κομμάτι, γιατί είχε περασμένο το τελευταίο firmware του 2012, οπότε δεν χρειάστηκε αναβάθμιση.

Απόδοση πάντως πολύ καλή. Παίρνει το σήμα στα 2mbps και το ενισχύει μέχρι 9... Αποσυνδέσεις 0!

YΓ. Τελικά Poulinos ίσως για αυτή τη δουλειά που ήθελα χρειάζεται extender/bridge και όχι access point σε Mode repeater.

Στο NETGEAR αναφέρει ρητά ότι παίζει παράλληλα και ως bridge και ως extender.

Σε αυτό δεν ξέρω αν θα γίνεται για κάποιον που ψάχνει κάτι πιο οικονομικό.

Δημοσ.

poulinos μάλλον είναι φρέσκο κομμάτι, γιατί είχε περασμένο το τελευταίο firmware του 2012, οπότε δεν χρειάστηκε αναβάθμιση.

Απόδοση πάντως πολύ καλή. Παίρνει το σήμα στα 2mbps και το ενισχύει μέχρι 9... Αποσυνδέσεις 0!

YΓ. Τελικά Poulinos ίσως για αυτή τη δουλειά που ήθελα χρειάζεται extender/bridge και όχι access point σε Mode repeater.

Στο NETGEAR αναφέρει ρητά ότι παίζει παράλληλα και ως bridge και ως extender.

Σε αυτό δεν ξέρω αν θα γίνεται για κάποιον που ψάχνει κάτι πιο οικονομικό.

απλα το ειπα τυπικα για το firmware.τωρα για το tp link το 730 830 υποτιθεται οτι παιζουν σαν extenders και αυτα.στην πραξη ειχα δει να παιρνουν ασυρματα και να δινουν ασυρματα αλλα δεν το ειχα δοκιμασει αν δινει με καλωδιο.αντιθετα το 801 το ειχαν για να δινει με καλωδιο σε ενα καταγραφικο αλλα δεν ξερω αν επαιρναν και ασυρματα.αυτα που εγραψα πιο πανω.υποτιθεται οτι η tp link σου ειπε οτι παιζει και το 701.δεν τα εχω κανει παραπανω δοκιμη για να πω κατι.και δεν θυμαμαι και απεξω τα modes που παιζει το καθενα.αν καποιος διαβασει τα Manual θα δει τις διαφορες.το 730 θυμαμαι νομιζω οτι δνε ειχε επιλογη access point καταρχην.anyway.επειδη η διαφορα δεν ειναι κατι το τρελλο το Netgear σιγουρα ειναι καλυτερο για καποιον που δεν εχει θεμα να δωσει παραπανω.τωρα αν για καποιον τα 50 ειναι πολλα αντιθετα με κατι 25 -30 του Tp link εκει παει στο tp link Που για τα λεφτα του και αυτο ειναι ενα τιμιο router/repeater κτλ.και τα air live πολυ καλα αλλα ακομα πιο ακριβα.τουλαχιστον τα tp link δεν ειναι crypto kai airties.και ακριβα και για πεταμα.

Δημοσ.

Μια ερώτηση παιδιά.Πως μπορώ να μάθω αν η ποιότητα του wireless σήματος έχει σχέση και με το κατέβασμα ενός αρχείου από το Internet και αν χρειάζομαι repeater;

Στο διάγραμμα που έχει και τα άλλα δίκτυα που υπάρχουν στον αέρα τα 2 δικά μου (ένα από sony vaio (g protocol) προς το pirelli της cyta και ένα από το airport express (προηγούμενο μοντέλο το οποίο συνδέεται ενσύρματα στο pirelli) προς ένα macbook pro (n protocol)) πρέπει να είναι πάνω από τα άλλα σε ισχύ;

Ρωτάω γιατί τις τελευταίες μέρες που αναγκάστηκα να χαμηλώσω το ύψος στο οποίο τοποθετώ το airport express σα να έχει πέσει η ταχύτητα του downloading(το airport express βέβαια αναφέρει τη σύνδεση ως excellent).

Ορίστε και μια εικόνα (τα δύο πράσινα CYTA8D43 και Apple Network1 είναι τα δικά μου) :

1e5t20.jpg

Και άλλη μία εικόνα με όλα τα δίκτυα του αέρα της περιοχής!

1e4cb8.jpg

Και ένα ωραίο βιντεάκι σε 720p με μουσικό χαλί από κάτω!

Δημοσ.

α.για να δεις αν εχει πεσει η ταχυτητα πχ σε ενα λαπτοπ απλα πας με το λαπτοπ διπλα.αν ειναι το ιδιο τοτε οκ.αν εχεις λιγοτερο τοτε μπορει να φταιει το σημα.επισης κανεις και δοκιμη με ξεκλειδωτο το δικτυο οπως και αλλο καναλι για να δεις μηπως μπορεις να παρεις κατι καλυτερο.το ιδανικο ειναι να παρεις ΠΕΡΙΠΟΥ την ιδια ταχυτητα που παιρνεις με το καλωδιο.αμα δεν την παρεις βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι η αποσταση παντα γιατι μπορει να μην την πετυχαινεις ουτε διπλα.μπορει να φταιει το καναλι το κλειδωμα οι drivers της καρτας ,καποιο firewall,το firmware του ρουτερ,το κλειδωμα του ρουτερ κτλ

επισης το ρουτερ οσο πιο ψηλα τοσο πιο καλα οσο πιο μακρια απο εμποδια παλι πιο καλα και οσο γινεται σε αλλο καναλι απο τα αλλα δικτυα η εστω απο αυτα που ειναι κοντα

kai den βαζουμε καναλι 12 και 13.δεν τα πιανουν ολες οι καρτες.1 μεχρι 11 παντα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...