epir21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Ειδα όλες τις απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ και θα τις δώ μετα για να φτιάξω μια ολοκληρομένη λύση. Γιατί λέτε τον καθηγητή λαμόγιο? χαχαχα Τι ειναι η atoi() δηλαδή;
Erevis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Είναι συνάρτηση που υπάρχει στη C και μετατρέπει αλφαριθμητικό σε ακέραιο. Όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, μάλλον σας έβαλε αυτή την ονομασία για να σας τσακώσει σε περίπτωση που googlaρετε τη λύση.
migf1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 ... Γιατί λέτε τον καθηγητή λαμόγιο? χαχαχα Τι ειναι η atoi() δηλαδή; Μετατρέπει ένα ascii-string ψηφίων στον αντίστοιχο ακέραιο αριθμό. Π.χ... int i = atoi("12345"); Σε μερικές υλοποιήσεις της περνάς και την επιθυμητή βάση σαν 2ο όρισμα. EDIT: Μια είναι η υλοποίηση, μιας και είναι στάνταρ η συνάρτηση (την μπέρδεψα με την itoi() )
παπι Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Γιατί λέτε τον καθηγητή λαμόγιο? χαχαχα Τι ειναι η atoi() δηλαδή; Εχει να κανει με την ονομασια που επικρατει στην c/c++ πχ cout -> console output cin console input fstream file stream ifstream input file stream etc. το itoa ειναι integer to ascii
migf1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Είναι συνάρτηση που υπάρχει στη C και μετατρέπει αλφαριθμητικό σε ακέραιο. Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως υπάρχει ήδη στην C++ (στην C δεν υπάρχει σίγουρα ως στάνταρ συνάρτηση) EDIT: Καλά, ότι να 'ναι γράφω Σαφώς και υπάρχει στην C (και στην C++)... την μπέρδεψα με την itoa()... sorry about that! Όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, μάλλον σας έβαλε αυτή την ονομασία για να σας τσακώσει σε περίπτωση που googlaρετε τη λύση. Τον... άθλιο :lol:
epir21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 hahaha τι μαθαίνει κανείς, έξυπνο δεν μπορώ να πω μάλλον για αυτο τελείωσε την σχολή με 9.5+ (δεν θυμάμαι ακριβώς). Εγω πιστεύω σαν λύση δεν θα ήθελε κάτι έτοιμο απο την βιβλιοθήκη της c++ γι αυτό και έκανα αυτή την λύση. Πίστεύετε οτι μπορέι να ήθελε και μια λύση σαν του Erevis,η οποία δουλέυει καλυτερα αλλα ειναι συνάρτηση με 1-2 σειρές κώδικα χαχα Θα μου πείτε αφου δουλεύει,ποιο ειναι το πρόβλημα; αλλα...
migf1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 hahaha τι μαθαίνει κανείς, έξυπνο δεν μπορώ να πω μάλλον για αυτο τελείωσε την σχολή με 9.5+ (δεν θυμάμαι ακριβώς). Εγω πιστεύω σαν λύση δεν θα ήθελε κάτι έτοιμο απο την βιβλιοθήκη της c++ γι αυτό και έκανα αυτή την λύση. Πίστεύετε οτι μπορέι να ήθελε και μια λύση σαν του Erevis,η οποία δουλέυει καλυτερα αλλα ειναι συνάρτηση με 1-2 σειρές κώδικα χαχα Θα μου πείτε αφου δουλεύει,ποιο ειναι το πρόβλημα; αλλα... Υποθέτω έχει πει στην τάξη πως την θέλει. Συνήθως τις θέλουν με όποιες γνώσεις έχουν διδάξει μέχρι εκείνη την στιγμή που βάζουν τις ασκήσεις.
Erevis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Κοίτα το θέμα είναι σε ποιό context γίνεται το μάθημα. Είναι εισαγωγή στον προγραμματισμό? Τότε λογικά θα θέλει να υλοποιήσεις την συνάρτησή σου αλγοριθμικά. Είναι εισαγωγή στην αντικειμενοστρέφεια/C++? Τότε καλό θα ήταν να το κάνεις με τη μια γραμμή.
epir21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Οπως ειπα και στην αρχή ειναι θέμα εξετάσεων και οχι άσκηση. Το μάθημα ειναι οντοκεντρικος προγραμματισμος || (C++), και κάνουμε ουσιαστικά τα κλασικά (Κληρονομηκότητα,Πολυμορφισμό) και αλλα πολλά αλλα πιστεύω αυτό ειναι το ζουμι του μαθήματος.
Erevis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικά τότε θα το έκανα όπως σου έδειξα στο 1ο μου ποστ αλλά με τον 2ο τρόπο. Και θα εξηγούσα κιόλας για ποιό λόγο (ότι γλιτώνω ένα copy construction) που είναι πολύ σημαντικό για την αποδοτικότητα των προγραμμάτων στη C++.
migf1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Οπότε θες το The C++ way (τη 1 γραμμή δηλαδή).
epir21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Οκ είσασταν κατατοπιστικότατοι. Σας ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα