Hellwarrior Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα , Πριν 2 χρόνια είχα πάρει από το πλαίσιο μια κάρτα γραφικών 5850 ( εκείνη η προσφορά στα 130 Ε ) η κάρτα δούλευε καλά κάπου στον 1 χρόνο οπού παρουσίασε το εξής πρόβλημα το ανεμιστηράκι σε τυχαίες στιγμές ανεξαρτήτως load temp σταμάταγε να γυρίζει και έκανε θόρυβο χωρίς να μπορεί να ξαναξεκινήσει, την είχα πάει τότε στο πλαίσιο και μου είχανε πει ότι η κάρτα ήτανε μια χαρά και δεν είχε πρόβλημα..έκτοτε η κάρτα δοκιμάστηκε σε άλλα 2 pc και παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα ( 1 το νέο μου και άλλο 1 pc ενός φίλου), δεν θέλω να πω ότι στο πλαίσιο εν την έλεγξαν , κάθε άλλο, μάλλον το έκαναν απλά πιστεύω ότι ίσως να μην το παρουσίασε εκεί το πρόβλημα..οπότε ζητάω μήπως έχετε καμιά συμβουλή για το πως να το κάνω λιγότερο τυχαίο.Η κάρτα έχει πάει 3-4 φορές RMA και πάντα μου λένε ότι είναι εντάξει ...η κάρτα επίσης έχει δοκιμαστεί σε διαφορετικά driver αλλά πάντα τα ίδια windows 7...(ultimate-pro) το παρών pc gigabyte z68ap-d3 corsair cx 600 v2 i5 2500k 8gb corsair vengance ddr3 sapphire 7850 το παλιό pc asus p5ke-wifi ap core 2 quad Q6600 corsair cx 500 (1h version) 4gb kingston ram (1x2gb 2x1) του φίλου μου ακριβή σύνθεση δεν έχω αλλά τώρα τρέχει μια άλλη 5850 χωρίς πρόβλημα οπότε ζητώ τα φώτα σας αν έχετε καμία συμβουλή, όταν λέω από πάνω ανεξαρτήτως load/temp για να καταλάβετε μπορεί να μη το εμφανίσει όταν κάνω furmark αλλά όταν απλά είμαι στο facebook χωρίς τίποτα άλλο ανοιχτό
SpirtouLisS Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 1ον τα ανεμιστηρακια των καρτων και γενικοτερα συσκευες με μοτερ που δεχονται συνεχες φορτιο οπως πχ για την ψυξη του επεξεργαστη πολυ μεγαλη διαρκεια ζωης. πρακτικα απεριοριστη καθως ειναι brushless χωρις καρβουνακια δλδ. 2ον το δικο σου μοτερ ισως ειχε καποιο κατασκευαστικο σφαλμα ή εχει τραβηξει σκονη γενικως μεσα και θελει καθαρισμα η φτερωτη ή η βαση της που συνδεεται με το μοτερ να εχει τραβηξει κατι. Δεν ξερω ομως αν τη λυσεις και την καθαρισεις και αλλαξεις και παστες αν κινδυνευει η εγγυηση. Μη σε βαλω σε μπελαδες δε θα το θελα. δεν πιστευω να οφειλεται σε θεμα driver. Αυτο ομως δε μπορει να αποκλεισει να εχει καψει κατι αλλο η καρτα και να μην ευθυνεται αμεσα το μοτερ του ανεμιστηρα αλλα καποιο σχετικο κυκλωμα ή πυκνωτης να μην παταει καλα. Τελος παντως ψιλα γραμματα και πολυ το αναλυουμε. Ο λογος ισως που στο παθαινει με μεγαλυτερη πιθανοτητα οταν δε τρεχει ζορια η κορτα ειναι γιατι τοτε ισως ηρεμει ο ανεμιστηρας οποτε τον ευνοει στο να μπλοκαρει. Τωρα εφοσον το προβλημα δεν ειναι μονιμο το θεμα της εγγυησης ειναι πολυ περιεργο. αντε να δειξεις το προβλημα, που ακομα και αν το περιγραψεις στον τεχνικο θα σου πει ενταξει θα το κοιταξουμε...κτλ κτλ. οπως και εγινε δηλαδη στη περιπτωση σου.
Hellwarrior Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστω για το χρονο και τις πληροφοριες, υποθετω απλα ειμαι η ελληνικη εκδοση του bad luck brian οποτε.Κατι μου λεει οτι στο αμεσο μελλον θα την ανοιξω να την καθαρισω απο 1ο χερι κτλ .. και αμα δεν πιασει να παει στο τοπικο καδο γιατι εχω αγανακτησει με τα RMA κτλ..κριμα.Ευχαριστω και παλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα