Προς το περιεχόμενο

mac mini ή imac?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σε ολους!

Εδω και καιρο ο υπολογιστης μου(windows xp) τα εχει παιξει και 8ελω να αγορασω εναν mac για να δω την μερια των macindosh!Αυτο που με προβληματιζει ειναι τι mac να παρω. Εχω εμπειρια απο windows xp   αλλα δεν εχω τρεξει καθολου τα windows7,8  και δεν ξερς αν αυτο θα με επηρεασει.Οι χρυσεισ που θελω να κανω ειναι serf on the internet,music,videos hd,movies editing,photoshop,προγραματισμος  και λιγο gaming(αν και εχω ps3).Το ενδιαφερον μου το εχς στρεψει πρωσ τα μοντελα mac mini(2012) & imac(2012) καθως εχω δεχτει κρητικες απο φιλουσ μου για το καθε μοντελο.Αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια απο αυτα τα 2 , θα ηθελα να μοθ πει την γνωμη του(ολες οι γνωμες δεχτες).Επιπλεο, δεν ξερω απο που θα το προμυθευτω.Εχω ακουσει για το amazon το οποιο εχει καλυτερες τιμες σε σχεση με αυτες που υπαρχουν εδω(ισχυει αυτο?) αλλα δεν το εμπιστευομαι τοσο.Μπορειτε να μου πειτε καποιεσ χρησιμεσ πληροφοριες γι' αυτο?

επιπλεον ερωτησεις

1) πιο απο τα 2 ειναι το καλυτερο και αξιζει να παρω και γιατι?(συντομη απαντηση)

2)απο που να το προμηθευτο

3)ισχυει οτι οι mac ειναι γρηγοροι σαν αστραπη,αθορυβοι και χωρισ κολιματα?

ευχαριστω για τον χρονο σας!

ΥΓ. τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 1500.

Δημοσ.

Τα mac είναι άλλης φιλοσοφίας υπολογιστές.

To λειτουργικό τους παραμένει λίγο πιο ελαφρύ από τα Win αλλά πλέον δεν νοείται υπολογιστής χωρίς SSD και το 2013.Πόσο μάλλον με 5400 δίσκο.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν πρέπει να το δοκιμάσεις να δεις αν σου ταιριάζει. και με αυτά τα χρήματα για να έχεις αξιοπρεπή specs κ ssd πας σε Mac Mini που έχει και καλή μεταπώληση. Αργότερα αποφασίζεις αν θα πάρεις μεγαλύτερο η και ενα Pc που θα σου εχει λείψει..

Όπου το βρεις πιο φτηνό το χτυπάς κ δεν ξεχνάς να κάνεις επέκταση εγγύησης. Υπολόγισε πληκτρολόγιο και mouse που πουλιούνται ξεχωριστά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Πως βρίσκεις την αγορά του mac mini(2012)? Να το προμηθευτω από εδώ(plaisio) η από το εξωτερικό(amazon)

Έχω windows pc και τρέχει τα windowsxp

Πόσο μάλλον με 5400 δίσκο.

τι εννοεις?
Δημοσ.

5.400  Στροφές δίσκου.

Αλλά ας ξεκινήσουμε απο κάπου εγω νομίζω οτι αυτός σε υπερκαλύπτει σε πρώτη φάση .. > http://www.isquare.gr/store/2-3ghz-mac-mini.html ως χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα όπου βρεις καλύτερη τιμή. Πριν όμως το αποφασίσεις μπες και διάβασε εσύ ο ίδιος τι σου προσφέρει,την αναβαθμισημοτητα του,κριτικές απο όσους το έχουν .. να χτίσεις δική σου άποψη .π.χ για το fusion drive.. ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά έχω ήδη ψάξει παρά πολύ και ξέρω τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου αλλά όπως γραφω παραπάνω, θέλω να μάθω πληροφορίες από την εμπειρία κάποιου που έχει στα χέρια του αυτά τα μοντέλα η ένα από τα 2.

Κάτι άλλο.Αυτό το mac mini (http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/etoimoi-ypologistes/Apple-Nettop-Apple-Mac-Mini-MD388GR-A-MD388GR-A.htm) είναι ίδιο με αυτό (http://www.amazon.com/Apple-MD388LL-Desktop-NEWEST-VERSION/dp/B007477COO/ref=sr_il_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1359482764&sr=1-2&keywords=mac+mini)?

Έχουν εντελώς διαφορετική τιμή!

Δημοσ.

1. Ναι, πρόκειται για το ίδιο μοντέλο όμως μην σε παρασύρει η τιμή αφού επιβαρύνεται με μεταφορικά + ΦΠΑ 23% + φόρους + έξοδα εκτελωνισμού οπότε μπορεί να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Θα συνιστούσα να προμηθευτείς το  μηχάνημα από την αγορά μας ή έστω από κάποιον Άγγλο dealer.

2. Πρόσφατα αγόρασα αυτό το mini και το αναβάθμισα με 128GB SSD 830 της Samsung και με 16GB RAM της Crucial. Προέκυψε ένα φανταστικό μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Σου προτινω mac mini μιας και που θα σου βγει πιο φθηνό και το βρισκεις ευκολοτερα στο amazon με by far καλυτερες τιμες απο Ελλαδα . Μαλιστα ειναι 2 -3 συγκεκριμενoi ( παντα για amazon .co.uk ) μιλαμε που τα φερνουν απο Αμερικη και οι τιμες τους ειναι σχεδον Αμερικης . Δεν πληρωνεις φορους απο Αγγλικά ουτε τιποτα (και στο mac mini ελάχιστα μεταφορικα αν έχει) . Εχω καιρο να τσεκαρω amazon αλλα θυμαμε οι imac ειχαν καπου 80 pounds μεταφορικά. 
2) Μην πάρεις fusiondrive της apple . Ειναι κοροιδια . 
Οπως ειπε και ο φιλος απο πανω βαζεις αργότερα 16gb ram και ssd της επιλογης σου.
3) Ναι και με 5400 ο δισκος θα ειναι η μερα με την νυχτα στην αποκριση του συστηματος . Osx βλεπεις .
Γιαυτο παρτό ετσι χωρις ssd μαθε το , να το χαρεις , και οταν νιώσεις πως θελεις κατι παραπανω βαζεις και ssd να δεις και αλλη διαφορα .
4) Applecare επιλογη σου. Να σου πω οτι εχω εναν iMac 2007 και ένα air 2010 . O iMac ειναι μια χαρα , το air το 2011 καηκε η mobo και που την αλλαξαν αφού ηταν εντoς εγγυησης . 
5)Ναι απο windows θα δεις τρομερη διαφορα στο καθε τι . Και ποσο μαλιστα σε photoshop και σε προγραμματισμο ( υποθετω Xcode).
Gaming με HD4000 μην περιμενεις και πολλα γιατι θα απογοητευτείς . 
Αν θελεις amazon στειλε μου πμ γιατι πρεπει να τους ψάξω τους πωλητες , αν και ειναι γενικως γνωστοι στο φόρουμ(καπου τους εχω ξαναδεί)
6)φροντισε να παρεις το quad core ( και αν έχεις την επιλογή με i7 2.6 ) . Θα μετρησει αργοτερα .
7)Οταν αποφασισεις να βαλεις ssd μπορεις να κανεις και αυτο για να κρατησεις τον hdd 

http://www.ifixit.com/Guide/Installing+Mac+Mini+Late+2012+Dual+Hard+Drive+Kit/11713/1

8)Γενικα ρίξε μια ματια εδω , θα σου δωσει μια καλυτερη ιδεα 

http://www.ifixit.com/Device/Mac_Mini_Late_2012

Αυτα .

Επεξ/σία από ThanosA
  • Like 3
Δημοσ.

Αν θελεις amazon στειλε μου πμ γιατι πρεπει να τους ψάξω τους πωλητες , αν και ειναι γενικως γνωστοι στο φόρουμ(καπου τους εχω ξαναδεί)

δεν καταλαβα τι εννοεις με το παραπανω....

καταταλα σε ευχαριστω με βοηθησαν πολυ οι πληροφοριες σου !

Μην πάρεις fusiondrive της apple . Ειναι κοροιδια.

το fusiondrive δεν ειναι ενσοματομενο μεσα στο mac mini?

Δημοσ.

Οι επιλογες ειναι αυτες.

•  1TB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
  •  1TB Fusion Drive [Add $250.00]
  •  256GB Solid State Drive [Add $300.00]

Η στάνταρ εκδοση εχει απλο Hdd . Στην ουσια ο Fusion ειναι υβριδικός και απλα με διαφoσα software tweaks αναλογα με το τι χρησιμοποεις περισσοτερο παει στον ssd και αυτα που χρησιμοποιεις λιγοτερο στο hdd .Ολα αυτα βεβαια με κοστος στην ταχύτητα ή οποια δεν ειναι η ιδια με εναν dedicated ssd καθως και το κοστος αγορα .

Παραπανω ειπα οτι και αλλα παιδια απο δω έχουν προμηθευτει απο τους εν λογω πωλητες  οποτε πολυ πιθανον να ξερουν αν ρωτησεις για τιμες αμερικης απο amazon αγγλιας .

Χαιρομαι που βοηθησα !

P.s φιλος μου αγορασε απο το amazon macbook pro και ολα comple γιαυτο εγκρινω .

Δημοσ.

http://www.amazon.co.uk/gp/aag/main?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=A1F83G8C2ARO7P&orderID=&seller=A1LZQUN1PHSG54

http://myworld.ebay.com/electronic-king-inc/&_trksid=p3984.m1439.l2754

Αυτοι οι δυο ηταν . Τσεκαρε τι εχουν τωρα και πως παν απο τιμες γιατι εγω πριν ενα χρονο ειχα ασχοληθει .

Αν λες για τελωνιο οχι . Απο amazon uk οτι πληρωσεις αυτο ειναι . Δεν θα προκυψει κατι επιπλεον .

Δημοσ.
Απο amazon uk οτι πληρωσεις αυτο ειναι . Δεν θα προκυψει κατι επιπλεον .

Δηλαδή θα πλήρωσω μόνο την συσκευή? Μεταφορικά έξοδα δεν υπάρχουν?

κάτι άλλο, στο site του mac mini apo to amazon έχει μια προσφορά με το mac mini+ magic mouse+apple keyboard.,.ισχύει?

Δημοσ.

Η στάνταρ εκδοση εχει απλο Hdd . Στην ουσια ο Fusion ειναι υβριδικός και απλα με διαφoσα software tweaks αναλογα με το τι χρησιμοποεις περισσοτερο παει στον ssd και αυτα που χρησιμοποιεις λιγοτερο στο hdd .Ολα αυτα βεβαια με κοστος στην ταχύτητα ή οποια δεν ειναι η ιδια με εναν dedicated ssd καθως και το κοστος αγορα .

Δεν είναι ένας υβριδικός δίσκος (σε στυλ Seagate Momentum XT). Είναι 2 ξεχωριστοί σκληροί δίσκοι, ένας SSD και ένας κανονικός. Το Mac OS X όμως τους βλέπει σαν να ήταν ένας δίσκος. Αρχικά όλα τα αρχεία αποθηκεύονται στο γρήγορο SSD δίσκο και όταν αυτός γεμίσει, τα αρχεία που χρησιμοποιείς πιο σπάνια μεταφέρονται αυτόματα στον κανονικό (πιο αργό) δίσκο.

Η ταχύτητα στην πράξη είναι πολύ κοντά σε έναν κανονικό σκέτο SSD και έχεις και το πλεονέκτημα της μεγάλης χωρητικότητας.

Η τιμή του είναι πολύ ακριβή (όπως όλες οι αναβαθμίσεις μνήμης/δίσκου αν τις αγοράσεις από την ίδια την Apple).

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου μπορείς να πάρεις το Mac Mini με τον απλό δίσκο, να αγοράσεις και να προσθέσεις μόνος σου έναν καλό και φθηνό SSD και να τους κάνεις "Fusion Drive" μόνος σου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...