Προς το περιεχόμενο

Το Surface Pro των 64GB θα διαθέτει ελεύθερο χώρο μόλις 23GB


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οτι του λείπει γράφει ο καθένας.. Αλλος θέλει ultrabook να τρέχει autocad στο αεροπλάνο και νομίζει ότι του κάνει αυτό το tablet, αλλος θέλει desktop να κάνει video με pinacle studio και νομίζει ότι του κάνει αυτό το tablet απλά η sd είναι αργή (με 10mb/sec!)..

 

Συγνώμη αλλά πάμε καλά?  :wacko:

 

Tablet παίρνεται, δλδ λίγο Internet, κανα email κανα google maps, κανα παιχνιδάκι να περνά η ώρα και κανα pixlr-o-matic για κανα εφε σε καμια φωτογραφία από καμια κοπελίτσα του FB. Δεν σας φτάνουν 28gb μνήμης από τα 65? Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που θα έπρεπε να θέλετε έξτρα χώρο σε ένα TABLET (και όχι PC) είναι να έχετε έξτρα ταινίες και να έχεται ένα ραδιοφωνικό σταθμό σε mp3, και αυτό διορθώνεται με μερικές SD (class 10, 12€ τα 16fb). Που το πρόβλημα?? 

 

Μάθετε να αναγνωρίζεται τι είναι σήμερα το tablet και γιατί θα το αγοράζεται  Αν θέλετε video rendering (τι άλλο θα κούσουμε) νομίζω δεν θέλετε tablet αλλα κάτι σε pc/laptop/ultrabook.   :-(

 

Κάθε σύγκριση tablet με pc είναι σαν να λέτε γιατί το παπάκι της piagio 125cc δεν έχει αρκετά μεγάλη προπέλα να φτάνει τους 20 κόμβους στη θάλασσα. Δεν θέλετε παπάκι, θέλετε κότερο μην μπερδεύεστε..  :P

Ναι, αλλά γιατί να δώσεις 900 ευρώ για αυτές τις χρήσεις που τις κάνεις και με το Nexus της Google με 200 ευρώ; (να μην πιάσω κινεζιές των 120-150 ευρώ που αν ψάξεις καλά είναι εξίσου ποιοτικές).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι, αλλά γιατί να δώσεις 900 ευρώ για αυτές τις χρήσεις που τις κάνεις και με το Nexus της Google με 200 ευρώ; (να μην πιάσω κινεζιές των 120-150 ευρώ που αν ψάξεις καλά είναι εξίσου ποιοτικές).

Ακριβώς!!!

Αν το θές μόνο για tablet,είναι πεταμένα λεφτά!

Πρώτα είναι ultrabook και μετά tablet!

Μιλάμε πάντα,για τα pro με specs και τιμές ultrabook!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και PC. Μπορεί να συνδεθεί με πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία, σκληρούς, οθόνη για να κάνεις σοβαρές δουλειές. .

Αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες!

Αν δε φωτίζει ένα μήλο,από πίσω τι να τα κανείς όλα αυτα?!Είναι fail,πως να το κάνουμε!;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EPIC FAIL

 

Καρτούλες SD; Μα, δεν έχουν ούτε το 1/10 της ταχύτητας της "ενσωματωμένης" μνήμης! Ακόμα και οι γρηγορότερες SD κάρτες είναι απίστευτα αργές για τέτοια χρήση!

 

"Πιάνει χώρο το λειτουργικό"; Ναι, σαφώς... μόλις * 36,6 GB!

 

 

Να υπολογίσουμε πως βγαίνει αυτό το νουμεράκι; Ως γνωστόν, τα 64 GB είναι στην πραγματικότητα 64 GiB. Δηλαδή 64000000000 bytes. Τα οποία στην πραγματικότητα είναι 59,6 GB εάν τα μετατρέψουμε. Μείον τα 23 GB που... μένουν ελεύθερα, η MS δεσμεύει για το λειτουργικό "μόλις" 36,6 GB!

 

Class 10 microsd δεν πιανονται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα. Και οι Class 10 ακόμα αρκεί να μπορούν να διαβάσουν πάνω από 10 MB/s για να χαρακτηριστούν έτσι. Δηλαδή... τίποτα. Μόνον οι UHS κάρτες έχουν καλές ταχύτητες... οι οποίες βέβαια είναι σπανιότατες και πανάκριβες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Class 10 microsd δεν πιανονται

Καλα δίνεις σημασίας,σ'αυτα που λεει ο haldol???

Τόσα ξέρει,τόσα λέει!!!;)

 

 

haldol,μάντεψε που τρέχουν τα λογισμικά,αν μπορείς???:lol: :lol:

 

http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=GB#/watch?v=iaoMK4YfA4k

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα με τον μικρό εσωτερικό SSD (για την ακρίβεια με το bloatware), είναι ό,τι θα σου τον γεμίσουν και άλλοι. Υπάρχουν προγραμματιστές που ενώ εγκαθιστάς το πρόγραμμα τους στην SD χρησιμοποιούν χώρο και στον εσωτερικό δίσκο.

 

23Gbytes είναι λίγα. Μερικά μεγάλα προγράμματα να βάλεις, φωτογραφίες και μουσική έχεις τελειώσει. Πολλοί βλέπουν ταινίες σε HD με 8Gbytes.

Η Apple, γιατί έβγαλε το παρόμοιων προδιαγραφών Air 11";

Παρόμοιο είναι το Yoga 13 με 128 ή 256 GB SSD (κάτι παραπάνω ξέρουν στην Lenovo), αλλά και πάλι δεν είναι tablet. Tablet στο κιλό δεν βολεύει να το κρατάς. To Air είναι φορητός, δεν έχει αφή για να λειτουργήσει ως tablet, ούτε περιστρεφόμενη οθόνη (Yoga). Το παρόμοιο της Apple είναι το iPad με 60Gbytes ελεύθερα + πλήρη εξοπλισμό και όχι με 30Gbytes του επαγγελματικού Surface.

 

Ευτυχώς το surface pro έχει 3 USB και SD. Σ' αυτά τα usb θα μπούν: bluetooth, gps, 4g. Τελικά πρέπει να δώσεις 100-200€ για bluetooth, gps, 4g, SD στα 64Gbytes (class 10 φαντάζομαι, απευθύνεται σε επαγγελματίες).

 

Μιά που ανέφερες το Mac OS X, μπορείς να παρατηρήσεις ό,τι χρειάζεται 8Gbytes και 650Mbytes για Recovery ενώ στα surface pro μόνο για recovery χρησιμοποιούν 8Gbytes.

 

Αν θέλει κάποιος Photoshop στον δρόμο γιατί να μην προτιμήσει ένα φορητό στο 1 κιλό με λειτουργικό στα 8Gb; Θα έχει 30Gbytes παραπάνω χώρο για φωτογραφίες, για επεξεργασία video, για επεξεργασία ήχου, για CAD, για προγραμματισμό. Πόσοι είναι αυτοί που χρειάζονται τα παραπάνω στον δρόμο; Η εξαίρεση και μάλλον πλούσιοι.

 

Για όλα τα υπόλοιπα ένα iPad με 30-60Gbytes ελεύθερα αρκεί. Μόνο torrent δεν κατεβάζει. Αν θέλετε να κατεβάζετε torrent στον δρόμο πάρτε ένα android (αλλά έχουν άλλες ελλείψεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επικεντρωνόμαστε στο πρόβλημα ενώ μπορούμε να επικεντρωθούμε στη λύση. 23 συν 8 που μπορούν να απελευθερωθούν ΠΟΛΥ εύκολα, κάνουν 31. Διαβάστε την είδηση ξανά. Μειον τα bloatware των κατασκευαστών πάει.. Και η SD, έχει τις δικές τις χρήσεις, όσο "αργή" και αν είναι. Και όποιος θέλει χώρο παίρνει την έκδοση των 128, βάζει άλλα 64 και έχει και cloud. Τί συζητάμε τώρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον Clav:

Το 11ρι Air είναι άμεσα συγκρίσιμο με το Surface. Αν το ένα είναι επαρκές, είναι και το άλλο.

Το Surface έχει bluetooth. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μοιάζει το Surface Pro με το iPad, αλλά καταννοώ πως αν το θέλεις μόνο για σερφάρισμα και αν θεωρείς υποκατάστατο του Word ένα πρόγραμμα με τις δυνατότητες του Wordpad ή α προγράμματα με τα έτοιμα φίλτρα υποκατάστατα του Photoshop, τότε θα είσαι μια χαρά με το iPad. Δεν διαφωνώ. Έχω δύο και το ξέρω πως μέχρι εκεί είναι οκ. Αλλά όταν και για μια εκτύπωση ή τη μεταφορά ενός attachment σε usb stick χρειάζεσαι ευποογιστή, άστα...

Εγώ προσωπικά μάλλον δεν θα το περιμένω. Αντί για καινούριο laptop και iPad θα προτιμήσω ένα Ariv Smart Pc Pro...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο, έχει bluetooth, με μπέρδεψε η wikipedia. Δεν είχα βρει το link στην Microsoft

http://en.wikipedia.org/wiki/Surface_Pro

 

Το iPad μοιάζει με το surface pro επειδή έχουν παρόμοιο hardware και κυρίως προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες για τους περισσότερους. Ελάχιστοι χρησιμοποιούν τις δυνατότητες ακόμη και του Office 97. Οι περισσότεροι καλύπτονται από το Google Drive ή το Pages. Η πλειοψηφία δεν είναι γραφίστες, στοιχειοθετητές ή επαγγελματίες του video.

 

Για την εκτύπωση, εδώ λίστα εκτυπωτών

http://support.apple.com/kb/ht4356

 

Υπάρχει και το AirPort, που συνδέεται με εκτυπωτή, το router και με το στερεοφωνικό σου.

https://www.apple.com/airportexpress/

 

Εναλλακτικά μπορείς να μοιράσεις τον εκτυπωτή - δωρεάν - από τον υπολογιστή.

http://www.macbreaker.com/2012/02/how-to-enable-airprint-for-any-printer.html

 

Δεν έγραψα ότι έχει πρόγραμμα photoshop το iPad, το αντίθετο. Υποστηρίζω πως το Surface-pro χρειάζεται σε όσους θέλουν Photoshop και encoding (video / audio) στον δρόμο, δηλαδή στην μειοψηφία. Ξέρεις πολλούς να παίζουν στα δάχτυλα επεξεργασία κειμένου και επεξεργασία εικόνας και video;

 

Στην εποχή του διαδικτύου και του wifi δεν είναι έλλειψη το usb, αλλά αν θες να δουλεύεις με usb κανένα πρόβλημα, υπάρχουν επιλογές εκτός του iOS.

 

Το Ativ Smart PC pro δεν έχει έκδοση 64Gbytes, οπότε συμφωνείς πως τα 30GB του Surface pro είναι λίγα; Η Samsung χρεώνει 300€ (σε σχέση με το Surface pro) για τα περιφερειακά, τα 64Gbytes και την HD ανάλυση. Αυτή η τιμολογιακή πολιτική μου θυμίζει την Apple.

 

Καταλαβαίνω πως θες Windows και όχι Mac(i)OS. Δεν κατάλαβα το θέμα σου με το Air να είναι η οθόνη αφής και τα 200 γραμμάρια παραπάνω.

 

Εκτός και αν θεωρείς πως η πλειοψηφία θέλει video / audio editing, Photoshop και προγραμματισμό και ας έχει 30Gbytes ελεύθερα σε ακριβότερη τιμή με λιγότερο εξοπλισμό, αντί για 60Gbytes.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να τελειώνει αυτή η συζήτηση!

Οποίος χρειάζεται ένα MacBook air ή ένα άλλο ultrabook,τότε και το surface,είναι μές τις επιλογές του!

Οποίος πάρει το surface τελικά,δε χρειάζεται να δώσει αλλά λεφτά για tablet!

Τοσο απλά!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αντιστροφα:

 

Όποιος θελει μονο tablet μπορει να βρει εναλλακτικες στο 1/3 με 1/4 της αξιας του Pro.

Οποιος θελει σοβαρο μηχανημα δεν παει στο Pro.

Οποιος θελει λιγο απο ολα αλλα πουθενα σουπερ το Pro τον καλυπτει.

Οποιος εχει λεφτά κανει οτι θελει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...