Hal9000 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Με την επίσημη κυκλοφορία του Surface Pro να πλησιάζει, πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές σήμερα κάνουν αναφορά για τον πραγματικό ελεύθερο χώρο στα μοντέλα των 64 και 128GB που θα έχουν διαθέσιμο οι υποψήφιοι αγοραστές από τις 9 Φεβρουαρίου.Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια τη Microsoft, το μοντέλο των 128GB θα έχει διαθέσιμο χώρο 83GB ενώ το μοντέλο των 64GB θα διαθέτει μόλις 23GB ελεύθερο χώρο μετά την εκκίνηση. Ο λόγος για το μειωμένο ελεύθερο χώρο και των 2 μοντέλων φαίνεται να είναι το πρώτα το μέγεθος των Windows αλλά και ένα κομμάτι 8GB το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έκτακτη επαναφορά του λειτουργικού συστήματος. Επιπλέον το Surface Pro έρχεται με αρκετό προεγκατεστημένο λογισμικό όπως μια δοκιμαστική έκδοση του Office 365 Home Premium και άλλες μικρότερες εφαρμογές. Η Microsoft πάντως αναφέρει ότι το partition των 8GB μπορεί να διαγραφεί και η ανάκτηση να γίνει από USB stick το οποίο θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί από πριν ενώ υπενθυμίζει ότι το Surface Pro είναι εξοπλισμένο με θύρες USB 3.0 και microSD οι οποίες επεκτείνουν σημαντικά τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο θέμα είχε δημιουργηθεί και με το πρώτο tablet της Microsoft, το Surface RT το οποίο στην έκδοση 32GB είχε διαθέσιμο χώρο 16GB με την έκδοση των 64GB να διαθέτει 46GB ελεύθερα.
arxangelos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Αρα με μια 32 η 64GB microSD την κανεις την δουλεια σου...
21century Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Τζίφος η υπόθεση για το πανάκριβο μηχανάκι.., 1
unforgiven Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Απίστευτο! Πρωτοφανές σκάνδαλο! Πού ακούστηκε λειτουργικό υπολογιστή να πιάνει χώρο στον σκληρό δίσκο; Ξεκολλάτε. Υπολογιστής είναι. Ούτε παιχνιδομηχανή, ούτε ταμπλέτα, ούτε κινητό τηλέφωνο. Με 20 ευρώ έχετε άλλα 32 gb. Αν θέλετε να έχετε κάθε μέρα μαζί σας 2tb ταινιών και μουσικής, μήπως αποκλειστείτε σε τροπικό νησί, τότε θα δυσκολευτείτε. Σε ταξίδι πάρτε μαζί έναν φορητό σκληρό αν χρειάζεστε. Δεν είναι ipad... 12
lepaterious Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Παραπλανητικος ο τιτλος παντως και εφοσον μπορεις να διαγραψεις ολα αυτα που αναφερθηκε μαζι με αλλα που θα εχει μεσα,συν το οτι με 64 γιγα δεν πας πουθενα σε tablet-pc
Mojoman Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Από τις πιο περιττές πληροφορίες... Μα καλά... Γιατί εκπλήσσονται κάποιοι; Άγνοια, υποκρισία ή απλό trolling; Εφόσον είναι κανονικός υπολογιστής με λειτουργικό, καλά κάνει και έχει λιγότερο χώρο.. Όποιος θέλει βάζει microSD με 64 GB και δεν τον νοιάζει καθόλου....Όποιος θέλει βάζει και 1ΤΒ εξωτερικό δίσκο μια και έχει USB.. Εγώ πήγα και έδωσα 700 και πήρα Android Samsung Galaxy Note II και μου λένε ότι δε μπορώ να βάλω apps στη MicroSD κάρτα που πήρα και 32άρα. Μόνο content μπορώ να βάλω... Μπά..... Και πού το έλεγαν αυτό;;;... Άρα ΠΑΝΤΑ θα έχω περιορισμό στο τι βάζω.. Καλά, για το iPad δε μιλάω... Κλαίω.. Για κάθε νέο App πρέπει να σβήνω από μια ταινία... Μια χαρά, λοιπόν, το Surface.. Άντε να έρθει και στην Ελλάδα να δουμε και τιποτα διαφορετικό...
Skylined Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 23 γίγα + 8 γίγα + 64 γίγα εξωτερική κάρτα = 95 γίγα Εγώ πήγα και έδωσα 700 και πήρα Android Samsung Galaxy Note II και μου λένε ότι δε μπορώ να βάλω apps στη MicroSD κάρτα που πήρα και 32άρα. Μόνο content μπορώ να βάλω... Μπά..... Και πού το έλεγαν αυτό;;;... Άρα ΠΑΝΤΑ θα έχω περιορισμό στο τι βάζω.. Γίνεται, αλλά είναι αλήθεια ότι η εσωτερική μνήμη χωράει τόσες πολλές εφαρμογές ώστε η λέξη "περιορισμός" ακούγεται λίγο παράξενα. Επί τη ευκαιρία γράφαμε το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή.
marios_geo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Αν και συμφωνώ με τουθς προλαλήσαντες (υπολογιστής είναι, όχι tablet), δεν παυει να με εκπλήσει ότι χρειάζεται 40 gb αρχικό χώρο. Μπορούμε να έχουμε μια λίστα με τις προεγκαταστημένες εφαρμογές;
Hetfield Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Ναι ρε, μπραβο. Απο τα 64gb μονο τα 23 ειναι διαθεσιμα, αντε 31 αν διαγραψεις το backup. 33 gb λειτουργικο, ΓΕΛΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. (στον υπολογιστη μου παντως δεν πιανει τοσο εξωφρενικο χωρο, τι να πω) 1
keysmith Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Πολύ κακό για το ΤΙΠΟΤΑ. Στην τελική όποιος θέλει βάζει κάρτες (σαν data partition). Αν δεν του φτάνει μια 32gb ας έχει και δεύτερη και να την αλλάζει. Αν δεν του φτάνει ας έχει και φλάσάκια 128gb να βάλει στην usb3. Αν πάλι δεν του φτάνει ας έχει και έναν εξωτερικό 2.5'' με 2Τ να έχει όλες τις ταινίες του κόσμου μαζί του. Νομίζω το παρακάναμε με την ανεπαρκή χωρητικότητα. Το βλέπω και στα androids που όσο και να έχουν σε μνήμη τα κινητά πάντα θα υπάρχουν χρήστες που θα κλαίγονται. Ταμπλετ είναι όχι (κανονικός) η/υ..Οι εφαρμογές είναι και καλά μικρότερες (δεν πρέπει να είναι σαν desktop), άρα τα 28gb είναι more than enought.. Αν ανταγονίζεται το android και στο android τα κινητά με 2GB χώρο είναι σούπερ το ίδιο πρέπει να είναι και τα windows tablets. Εγώ στο κινητό μου έχω 160mb+2gb sd και βολεύομαι (1 χρόνο και δεν γέμισες) και έχω ότι χρειάζομαι σε tablet. Για τα άλλα έχω PC, laptop, BR, ext 1tb hdd, ext 500gb hdd κτλ κτλ.. Τώρα γιατί το λειτουργικό μιας ταμπλέτας θέλει τόσο χώρο είναι ένα θεματάκι αλλά θεωρητικού ενδιαφέροντος, δεν απαξιώνει την αξία του αν είναι καλό στους τομείς που πρέπει..
chek2fire Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Απλά Epic Fail! που αγγίζει τα όρια της διαφημιστικής παραπλάνησης. Νομίζω στην Αμερική δεν θα αργήσουν οι μηνύσεις.
Haldol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 EPIC FAIL Καρτούλες SD; Μα, δεν έχουν ούτε το 1/10 της ταχύτητας της "ενσωματωμένης" μνήμης! Ακόμα και οι γρηγορότερες SD κάρτες είναι απίστευτα αργές για τέτοια χρήση! "Πιάνει χώρο το λειτουργικό"; Ναι, σαφώς... μόλις * 36,6 GB! Να υπολογίσουμε πως βγαίνει αυτό το νουμεράκι; Ως γνωστόν, τα 64 GB είναι στην πραγματικότητα 64 GiB. Δηλαδή 64000000000 bytes. Τα οποία στην πραγματικότητα είναι 59,6 GB εάν τα μετατρέψουμε. Μείον τα 23 GB που... μένουν ελεύθερα, η MS δεσμεύει για το λειτουργικό "μόλις" 36,6 GB!
norms Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει παίρνει SD αλλά είναι αστείο να βγάζεις τόσο ακριβό tablet με 23GB ελεύθερη μνήμη. Ας μην έβγαζαν 64αρι ή ας μην το ονόμαζαν 64αρι. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι κακή δημοσιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα