Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω έναν σκληρό δίσκο Hitachi καινούργιο τον οποίο τον έχω φτιάξει σαν μήτρα και προσπάθησα να τον κλωνοποιήσω. Πριν ξεκινήσω την κλωνοποίηση, δυστυχώς δεν έλεγξα την υγεία του, αφού θεώρησα (κακώς μάλλον) ότι σαν ολοκαίνουργιος που ήταν, θα ήταν άριστος.

Την πρώτη προσπάθεια κλωνοποίησης την επιχείρησα με Ease Us to Do Backup και απέτυχε. Η δεύτερη είχε ξεπεράσει τις 2,5 ώρες ώσπου αναγκάστηκα να την ακυρώσω. Λέω θα φταίει το Ease Us to Do Backup. Το βγάζω και βάζω το Macrium Reflect, το οποίο επίσης απέτυχε να τον κλωνοποιήσει.

Έβαλα λοιπόν ένα HDSentinel και η διάγνωση ήταν δραματική. Ο Hitachi με υγεία 21% (77 bad sectors) και ο δεύτερος δίσκος που θα γινόταν κλώνος (άλλη μάρκα αλλά επίσης ολοκαίνουργιος) με υγεία 9%...

Απορίες που προκύπτουν:

1) Υπάρχει κάποια ιδέα για το πώς θα μπορέσω να φτιάξω έστω και έναν υγιή κλώνο; Δεν με ενδιαφέρει να πάρω backup των αρχείων αλλά να έχω το ήδη σεταρισμένο σύστημά μου κλωνοποιημένο.

2) Είναι δυνατόν ο δεύτερος δίσκος (υποψήφιος κλώνος) να "χάλασε" λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση η μήτρα μου; Ή να υποθέσω ότι και αυτός είχε πρόβλημα από την αρχή;

3) Οι δίσκοι καλύπτονται από την εγγύηση σε τέτοια θέματα; Αν όχι, να υποθέσω ότι δεν διορθώνεται η κατάστασή τους και κρίνονται αναξιόπιστοι πλέον;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Αρκετά δύσκολα(αλλά όχι απίθανα)να είναι και οι δύο χαλασμένοι,ποιο πιθανό να έχεις κάποιο o/c που επηρεάζει τον HDD controller  ή την μνήμη με αποτέλεσμα να βάζει προβλήματα στην εγγραφή ανάγνωση του δίσκου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...