Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι οι (s)mod είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν γίνεται να βρίσκονται 24/7 στο insomnia, αλλά όταν κάνουμε αναφορά προκειμένου να τους βοηθήσουμε, αλλά τις αγνοούν κι αυτές, τότε κάτι δεν δουλεύει καλά, δεν νομίζεις;

Μιλάω μόνο εκ μέρους μου, δεν ξέρω πως λειτουργούν οι mods μεμονωμένα ή/και εν γένει, αλλά η δική μου αντίληψη των κανόνων δεν είναι αλύγιστη. Όπως και στην IRL νομοθεσία, όπου άλλο είναι να σφάξεις κάποιον επειδή είσαι τρελός, άλλο επειδή είσαι σε άμυνα, άλλο επειδή είσαι σε πόλεμο και άλλο επειδή θες να τον κλέψεις, έτσι και εδώ οι περιπτώσεις posts ή χρηστών που εμπίπτουν σε παραβίαση κάποιου κανονισμού, δεν είναι ίδιες μεταξύ τους. Ένας τύπος που γράφτηκε σήμερα, ξέθαψε τόπικ 2 ετών και παραθέτει όλως τυχαίως λινκ υπηρεσίας/προϊόντος που "του έλυσε τα χέρια" θα φάει permaban. 30 χρήστες που προτείνουν μπυραρίες στο θέμα της μπύρας, θα φάνε like. Οι διαφορές τυπικά είναι ανύπαρκτες, ουσιαστικά όμως ευνόητες.

Αντίστοιχα, ένα post στις απεργίες που δηλώνει τη διαφωνία του με τις κυβερνητικές γραμμές κινείται εντός ορίων, αλλά το αποκάτω που θα πει "ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ_ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ" είναι φανερά εκτός. Αντίστοιχα, άλλο να πω εγώ στη Μαρία (που σε αντίθεση με σένα, μια μπύρα μαζί ίσως και να την έχουμε πιει)  "ρε μαλάκα" και άλλο να το πει ο άσχετος στον άσχετο. Αυτά είναι στοιχειώδεις κοινωνικοί θεσμοί που περνάνε και σε ηλεκτρονικές κοινότητες και δείχνουν ότι τα όρια και οι κανόνες, στην πλειοψηφία τους, είναι ενδεικτικά/οί.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχεις φάει ακόμα ban ενώ παραβιάζεις τον κανονισμό περί σχολιασμού των διαχειριστικών δράσεων. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου πως μπορείς να διακρίνεις πότε κάτι είναι δόκιμο μέσα στο context της συζήτησης, ως παράδειγμα κτλ και πότε κατόπιν επιμονής γίνεται το κύριο θέμα που θες να συζητήσεις, συνέχισε.

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εκτός από του Alexzzz που μας κάρφωσε πισώπλατα...;ρ

Οφ τοπικ:

Ο Φλεβάρης δεν ειναι μακριά! Οι παντιέρες σιδερώνονται...  :lol: 

• Like 2
Δημοσ.

Μιλάω μόνο εκ μέρους μου, δεν ξέρω πως λειτουργούν οι mods μεμονωμένα ή/και εν γένει, αλλά η δική μου αντίληψη των κανόνων δεν είναι αλύγιστη. Όπως και στην IRL νομοθεσία, όπου άλλο είναι να σφάξεις κάποιον επειδή είσαι τρελός, άλλο επειδή είσαι σε άμυνα, άλλο επειδή είσαι σε πόλεμο και άλλο επειδή θες να τον κλέψεις, έτσι και εδώ οι περιπτώσεις posts ή χρηστών που εμπίπτουν σε παραβίαση κάποιου κανονισμού, δεν είναι ίδιες μεταξύ τους. Ένας τύπος που γράφτηκε σήμερα, ξέθαψε τόπικ 2 ετών και παραθέτει όλως τυχαίως λινκ υπηρεσίας/προϊόντος που "του έλυσε τα χέρια" θα φάει permaban. 30 χρήστες που προτείνουν μπυραρίες στο θέμα της μπύρας, θα φάνε like. Οι διαφορές τυπικά είναι ανύπαρκτες, ουσιαστικά όμως ευνόητες.

Αντίστοιχα, ένα post στις απεργίες που δηλώνει τη διαφωνία του με τις κυβερνητικές γραμμές κινείται εντός ορίων, αλλά το αποκάτω που θα πει "ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ_ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ" είναι φανερά εκτός. Αντίστοιχα, άλλο να πω εγώ στη Μαρία (που σε αντίθεση με σένα, μια μπύρα μαζί ίσως και να την έχουμε πιει)  "ρε μαλάκα" και άλλο να το πει ο άσχετος στον άσχετο. Αυτά είναι στοιχειώδεις κοινωνικοί θεσμοί που περνάνε και σε ηλεκτρονικές κοινότητες και δείχνουν ότι τα όρια και οι κανόνες, στην πλειοψηφία τους, είναι ενδεικτικά/οί.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχεις φάει ακόμα ban ενώ παραβιάζεις τον κανονισμό περί σχολιασμού των διαχειριστικών δράσεων. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου πως μπορείς να διακρίνεις πότε κάτι είναι δόκιμο μέσα στο context της συζήτησης, ως παράδειγμα κτλ και πότε κατόπιν επιμονής γίνεται το κύριο θέμα που θες να συζητήσεις, συνέχισε.

Τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει;

Δημοσ.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχεις φάει ακόμα ban ενώ παραβιάζεις τον κανονισμό περί σχολιασμού των διαχειριστικών δράσεων.

Σε όλα τα υπόλοιπα είμαι σύμφωνος. Σε αυτό εδώ μόνο θέλω να προσθέσω κάτι. Έτσι όπως εγώ θα φάω ban λόγω σχολιασμού των διαχειριστικών δράσεων, έτσι να φάνε ban και οι υπόλοιποι που επίσης σχολιάζουν πράξεις συντονιστών. Εάν γίνει αυτό με βρίσκεις σύμφωνο, εάν όχι και φάω μόνο εγώ ban τότε όχι. Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω μιας και δεν είμαι και πολύ καλός στην διατύπωση των απόψεών μου, αλλά πιστεύω ότι ήμουν αρκετά ξεκάθαρος.

Δημοσ.

Καλά, κανείς δε θα φάει ban (as of 16:29), ήταν ένα από τα παραδείγματα.

Βέβαια και όλοι να τρώγανε, εσύ θα έτρωγες παραπάνω. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, ΠΕ ΚΑΙ ΠΕ ΔΕΚΑΠΕ.

Δημοσ.

Καλά, κανείς δε θα φάει ban (as of 16:29), ήταν ένα από τα παραδείγματα.

Βέβαια και όλοι να τρώγανε, εσύ θα έτρωγες παραπάνω. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, ΠΕ ΚΑΙ ΠΕ ΔΕΚΑΠΕ.

Αχ, κι εγώ σε αγαπώ!

• Super Moderators
Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι οι (s)mod είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν γίνεται να βρίσκονται 24/7 στο insomnia

αυτό αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα :P

Δημοσ.

να διευκρινίσω αυτό που είπα για την κλίκα.

Δε το εννοουσα με τη καλή έννοια.

Απλά, Σα ξεχωριστή ομάδα λειτουργούν με αλλά κριτήρια και συνεννοούνται διαφορετικά από ότι οι υπόλοιποι.

Δημοσ.

Σε όλα τα υπόλοιπα είμαι σύμφωνος. Σε αυτό εδώ μόνο θέλω να προσθέσω κάτι. Έτσι όπως εγώ θα φάω ban λόγω σχολιασμού των διαχειριστικών δράσεων, έτσι να φάνε ban και οι υπόλοιποι που επίσης σχολιάζουν πράξεις συντονιστών. Εάν γίνει αυτό με βρίσκεις σύμφωνο, εάν όχι και φάω μόνο εγώ ban τότε όχι. Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω μιας και δεν είμαι και πολύ καλός στην διατύπωση των απόψεών μου, αλλά πιστεύω ότι ήμουν αρκετά ξεκάθαρος.

Σου λέει ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή μπλα μπλα μπλα, και συ πάλι προσπαθείς να το προσαρμόσεις στη λογική στρατού. Δε γυάλισες τις μπότες σου random φαντάρε; Δύο μέρες κράτηση.
  • Like 3
Δημοσ.

Οταν κατι συγκεντρωνει πολυ κοσμο (καμποσες χιλιαδες), αναμενομενα χανει το παρειστικο υφος που υπηρχε οταν ο κοσμος ηταν τριψηφιος αριθμος και αναγεται σε κατι πιο χαοτικο, τοσο σε θεμα αριθμων, οσο και σε θεμα συμπεριφορων, ομοιογενειας κλπ. Ασε που παντοτε σε αυτο το φορουμ υπηρχαν επικες διαμαχες, τσακωμοι κλπ (intel-amd, nvidia ati, apple-android κλπ κλπ), δηλαδη εδω και καμια 6ετια που το παρακολουθω συστηματικα, δεν θυμαμαι πολλες εποχες που να ηταν τοοοοσο καλυτερο αποτι σημερα σε επιπεδο συμπεριφορων. Επισης θεωρω και καπως μοιρολατρικο να νοσταλγουμε το υποτιθεμενο αριστο παλιο ινσομνια οταν υπαρχουν φορουμς-επιλογες που βρισκονται αυτη τη στιγμη στο σταδιο που ηταν καποτε το ινσομνια, δηλαδη με λιγοτερο κοσμο και περισσοτερη ομοιογενεια, παρειστικο υφος, μεγαλυτερες ηλικιες (καπου πηρε το ματι μου αυτο το επιχειρημα αυτο οποτε το αναφερω) κλπ.

Τελος, εγω, και μογγολο εχω υπαρξει και εχω τρολαρει και με εχουν τρολαρει και memes εχω βαλει-ενα μαλιστα το εβαλα και πριν 2-3 μερες και εχω τσακωθει και εχω σπαμαρει και εχω ειρωνευτει και εχω παραβιασει τα policies του forum και καμποσα ban εχω φαει και και και και και. Το λεω γιατι αφ'ενος η συμμετοχη μου στο τοπικ αυτο με αποψη δεν ειναι για να κανω δηθενικες παρατηρησεις για πραγματα που δηθενικα με χαλανε ενω τα κανω κι εγω ο ιδιος (οπως συνεβη απο καποια μελη στις πισω σελιδες που με στομφο και overdose ΕΠΙΠΕΔΟΥ κρινουν συμπεριφορες που σε αλλα τοπικ απλως τις υιοθετουν) και αφ'εταιρου γιατι θελω να προλαβω ορισμενους απο το να πουν και σε εμενα "καλα ρε, μιλας κι εσυ?" οπως ειπωθηκε σε αλλους.

Δημοσ.

Προσωπικά μπαίνω τόσο καιρό 3 χρονια σχεδόν νομίζω , στο Insmomnia , επειδή τότε βρ'ηκα τον "παράδεισό" μου .

Και τι εννοώ

Το Ινσόμνια , ήταν και είναι ενα forum , το μοναδικό για εμένα που με κάλυπτε και με κάνει να περνάω καλά .

Το μονο φορουμ που εχει ποικιλλη θεματολογία , πέραν του χαρακτηρα της . Δηλ ειναι κατα βαση τεχνολογικο , αλλα στο Μπλα Μπλα θα μιλησεις και για σκακι , θα ανεβάσεις κανα ανεκδοτο , θα πεις καμια τρολλιά , θα ρωτησεις για το ξύρισμα , θα ρωτήσεις για τις απεργίες ,  θα ρωτήσεις πού θα βρείς ροζ μεντεσέδες , που θα βρεις γραμματόσημα κλπ κλπ 

Επίσης είναι απο τα λίγα forum , τουλάχιστον απο αυτά που έμπαινα τότε , που δεν ετρωγες μπάν και δεν σου έσβηναν μηνύματα στα οποία είχες "κακές λέξεις" , πχ μαλάκας , αρχίδια κλπ στα όρια του επιτρεπτού .

Επίσης υπάρχει καλαμπούρι στα πλαίσια της "παρέας" , πράγμα πολυ καλό και ευχάριστο .

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των άλλων άκρων . Της απαξίωσης , της καταστροφής θεμάτων , των ηλιθίων που έχουν άποψη για όλα τα θέματα , των μπαχαλάκηδων κλπ κλπ 

Το θέμα είναι να τηρούνται οι ισσοροπίες .

Και τώρα περνάω καλά , αυτο που με στεναχωρεί ωστόσο είναι το γεγονός οτι εχουν αρχίσει να μειώνονται τα ενδιαφέροντα θέματα στο μπλα μπλα , να αυξανονται τα ανούσια θέματα και γενικά να υπάρχει μια βαρεμάρα και μια αποχη (νομιζω δηλαδη) , προφανως γιατι πλέον , ενω παλαιότερα αν ανοιγοταν θέμα με τίτλο " πως θα φτιάξω τζίβες ;; " , προφανώς και θα υπηρχαν ατομα που θα συμβουλέψουν , θα εκφρασουν απορίες κλπ , ενω τώρα θα πεταχτουν διάφοροι που θα λένε περι βρωμιάς , περι αναρχισμού κλπ και θα το καταστρέψουν .

Αποτέλεσμα , να γραφουν ολοι ibtl , και εν τέλει να κλειδώνεται .

Το κελιδι , να τηρουνται οι ισσοροπίες , και οι ασχετοι με αποψη σε ολα τα θεματα να μην χωνονται .

FR0E3aF.gif

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ παιδιά, πολλά τρόλλ μαζευτήκανε στο φόρουμ, κάτι πρέπει να γίνει!

Και η λογική μην τα ταϊζεται δεν στέκει, γιατί το καλό τρόλλ πάντα θα βρίσκει το φαί του...

Δημοσ.

Εμείς οι σοβαροί χρήστες, αν είμαστε σοβαροί είναι εύκολο να μην δίνουμε τροφή στα trollothreads.
Το κάνουμε όμως ή μήπως συμμετέχουμε κι εμείς τελικά?

Δημοσ.

Μην παιδεύεστε τόσο μωρέ. Άμα ένα τρολλ ανοίξει σοβαροφανές θέμα, μπορεί η συζήτηση να γίνει κανονικά αγνοώντας τον σκοπό του TS/troll.

Στην πορεία, αν φανεί ότι τρολλάρει ασύστολα, θα μας αφήσει, αλλά η συζήτηση θα έχει ήδη πάρει το δρόμο της μεταξύ των σοβαρών πόστερζ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...