Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ξενιζει λιγο ολο αυτο, ειδικα απο τον ιδιο τον insomiak.

Ο λογος ειναι οτι εμενα προσωπικα (για αυτο μαι με ξενιζει), ειναι οτι αποδεχομαι οτι μεγαλωνω, και παραλληλα ενσωματωνονται νεα παιδια τα οποια ισως να μην εχουν τις ιδιες σκεψεις με εμας,

Σιγουρα καποιες εξαρσεις σαν τα σημερινοχτεσινοπροχθεσινα, με το τι θα γινει τελικα με τη γκομενα που μας αφησε μετα απο 5,5 χρονια μεροκαματο να ειναι ασχημες, αλλα σε γενικες γραμμες, πιστευω οτι το μπλα μπλα αυτο ηταν και αυτο εξακολουθει να ειναι.

Σας ευχαριστω που με διαβασατε, αν καταφερα και τα εγραψα σωστα μετα απο ν+2 τσιπουρα

Πουρνάρα, πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω το θέμα, επειδή ακριβώς είμαι ο κωλόγερος που συνδέθηκε για πρώτη φορά το 1993 στο ιντερνετ και είναι στο ινσομνια από τότε που ο θηριοδαμαστής το έστριβε το μουστάκι. Δε με εξαιρώ από την κριτική, απλά επισημαίνω πως ρίχνουμε (1ο πρόσωπο, για τον χτούλου), συνέχεια το επίπεδο. Μπορεί να είναι αυτό που αναφέρει ο Λούσι, μπορεί να περνάω κλιμακτήριο, μπορεί να είναι η ίδια συζυγία που αυξάνει τους χωρισμούς, μπορεί να παραγίναμε πολλοί αυτοί που γράφουμε κι είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν κάτι να εκφράσουν... Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πω πως χαζέψαμε μαζί με τους νεώτερους. 

Πουρνάρα, σου απαντώ προσωπικά, επειδή είμαι ο ίδιος χρήστης που, για παράδειγμα, σε αυτό το Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/286907-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83/page-25">θέμα  ο καθένας από τους δυο μας, είχαμε γράψει σελίδες επί σελίδων προσπαθώντας να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας με επιχειχηρήματα (και μικρομπηχτές). Ναι διαφωνούσαμε, αλλά κανένας μας δε χρησιμοποίησε μία είκόνα ή ένα meme, αντιπαραθέσαμε επιχειρήματα (σημείωση: είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα θέματα που συνέβη το ίδιο, επειδή είσαι ξεροκέφαλος :-), αλλά δε νομίζω πως κανένας από τους δυο μας, δεν "ευχαριστήθηκε" τη συμμετοχή του στο θέμα. Να σημειώσουμε ότι στο παράδειγμα, συμμετείχαν άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα, βλέπε LLNEO ή liopyr  :), για να μην αναφερθούν οι προσωπικότητες του afentiko7 και teaser.

Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια, το επίπεδο του ινσομνια παραμένει υψηλότατο, αλλά είναι χειρότερο από το παρελθόν και δεν πιστεύω πως ευθύνεται η διαχείριση. Χωρίς να θέλω να τους προστατέψω, τα παιδιά από την αρχή έκαναν κατανοητό ότι είναι πρώτα χρήστες και μετά διαχειριστές. Κι εφόσον επιτρέπεται στον insomniaK να βωμολοχεί, δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος η πουτανίτσα ο λούσι ή ο σκύλος paredwse να μην το κάνουν. Οι χρήστες είμαστε το φόρουμ, εμείς γράφουμε, εμείς το κάναμε αυτό που είναι και είναι στο πληκτρολόγιο μας να το διατηρήσουμε. 

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρίξω κι εγώ τον οβολό μου. Παλιότερα έγραφα περισσότερο, αλλά με κούρασαν οι προσωπικές επιθέσεις. Συζήτηση μπορεί να γίνει όταν οι διαφωνούντες ξεκινάνε με τη λογική "διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά σε σέβομαι ως συνομιλητή και θα προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω για να σου αποδείξω ότι κάνεις λάθος". Επειδή αυτό δεν το έχουμε μάθει ως κοινωνία, συνήθως η προσέγγιση των χρηστών είναι "διαφωνώ με αυτό που λες, άρα είσαι βολεμένος/μαλάκας/άσχετος/πουλημένος/προδότης/κολλημένος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο". Έτσι κουβέντα δεν μπορεί να γίνει. Αυτό ενδεχομένως και να ίσχυε πάντοτε, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι οργισμένοι τα τελευταία χρόνια και επιτίθενται με ο παραμικρό. Έτσι, ακόμα και άτομα που έχουν κάτι να πουν είτε παρασύρονται και βρίζουν είτε το ρίχνουν στην τρελή γιατί δεν βλέπουν πιθανότητα συνεννόησης.

Μπορεί όμως κι εγώ απλά να μεγαλώνω και να αναπολώ τα παλιά. Συμφωνώ πάντως και με την άποψη ότι, όταν είσαι μέλος μιας μικρής ομάδας χρηστών, έχεις μεγαλύτερο σεβασμό απέναντί της.

• Like 15
Δημοσ.

Είναι μια εποχή οικονομικής κρίσης με πάρα πολλές κοινωνικές συνέπειες. Σε ένα φόρουμ που απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις (οι οποίες στην καθημερινότητα είναι περισσότερο συχνές απ ότι πριν), είναι φυσικό πλέον οι χρήστες να συζητάν μικρομαλακίες, διότι δεν είναι δυνατόν να είναι προβληματισμένοι όλη μέρα και μετά να μπαίνουν στο insomnia να προβληματίζονται. Δε λέω ότι η άρση της απαγόρευσης θα έκανε το forum καλύτερο, μάλλον περισσότερο trolling θα υπήρχε.

Εκτός αν υπήρχε μια trial περίοδος.

Βέβαια, οι παλιοί χρήστες νομίζω πως δε θα μπούνε ποτέ δυναμικά σε μια αμιγώς πολιτική συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

To προβλημα για μενα ειναι οτι μερικοι δεν ξερουν τι ειναι trolling και νομιζουν το να πουν μια χαζομαρα σε καποιον ειναι trolling.

• Like 8
Δημοσ.

Ενας απο τους λόγους που δεν πολυγράφω πλεον στο ινσομνια ειναι αυτο το ξεκατίνιασμα. Το με το ζορι να βγάλουμε ατάκα, αλλα  και το να αποδεικνύουμε οσες φορές μπορούμε πως το πουλάκι μας ειναι μεγαλύτερο απο των άλλων.

Δεν φταίει η διαχείριση σε αυτο, τι αλλο να κανει; Δεν μπορει να ειναι πανω απο τον καθενα μας και να μας βαζει σε μια "ταξη".

Υπάρχουν άτομα που, απο τον τρόπο γραφής και σκέψης, εκτιμώ πολυ μάλιστα. Αλλα δεν θα ειναι ψέμα να πω, πως εχω πεθυμήσει  κάποιους παλιούς χρήστες που ο διάλογος μαζι τους δεν περιείχε μάπες και πουτσες. (Χωρις να θελω να φανώ ελιτιστής ουτε στο ελάχιστο)

Απο την αλλη ισως να ειναι και αυτο που λεει ο Πουρναρας, οτι μεγαλώσαμε... Και εχουν αλλαξει οι οπτικές γωνιές που βλεπουμε τα πράγματα σε σχεση είτε με παλιότερα , ειτε με τα νεαρότερα παιδια. Που ξερεις ισως ο Ανηλικος να μεγάλωσε πλεον... 

• Like 1
Δημοσ.

ενταξει το μπλαμπλα μπαζει μερικες φορες αλλα γενικα καλα κραταει νομιζω.αυτο που με στεναχωρεί ειναι οτι ειμαστε τοσα χιλιαδες μελη αλλα στις καθαρα τεχνολογικες μεριες του φορουμ δεν βλεπω τη κίνηση που θα ηθελα.δεν θα ειχε πλακα για να γραψει καποιος στο μπλαμπλα να επρεπε να εχει υποχρεωτικα καποια ποστ απο τις αλλες μεριες του φορουμ(που ετσι και αλλιως αυτα πιανονται στο μετρητη)?τεσπα, τουλαχιστον οσο οι mods κανουν σωστα τη δουλεια ολα επανερχονται.και αν οντως θελουμε να τελειωσει το δηθεν χαβαλε τρολαρισμα ας πεσουν και μερικα μπαν παραπανω.καποιοι θα το πουνε χουντα αλλα ετσι θα στρωσουμε...γιατι μυαλο δεν βαζουμε.

Δημοσ.

Afaic το Μπλα-μπλα σε καθημερινή βάση (το offtopic βασικά που για μένα ήταν και η ψυχή του) τελείωσε όταν τα νοητικά ΑΜΕΑ και το attention whoring έγιναν καθημερινότητα και μετά απο λίγο νόρμα και πλειοψηφία.

Δεν έχει να κάνει με καμία διαχείριση. Έχει να κάνει με (όσο γοφιάρικο και αν ακούγεται) με την προσβασιμότητα. Ο ξαδερφός σας απο το χωριό που δεν ήξερε να ανοίξει την tv και σας έκανε add στο facebook? Αυτο.

• Like 11
Δημοσ.

Πότε θα καταλάβετε ότι τα 'Μπλα-Μπλα' των forum είναι για να χαλαρώνουν και λίγο οι χρήστες και να ξεχνιούνται απ'τη μιζέρια της καθημερινότητας; Και όταν κάποιος έχει την διάθεση για πιο σοβαρή συζήτηση πάει στο αντίστοιχο section του forum και συζητά εκεί ή ανοίγει κάποιο ανάλογο thread. Το 'Μπλα-Μπλα' είναι για μπλα-μπλα χαλαρό, φιλικό, διασκεδαστικό που ίσως να κάναμε και με την παρέα μας. Δεν το βρίσκω κακό αυτό. Εκεί που χαλάει το πράγμα imo είναι όταν συγκεκριμένοι χρήστες μαλακίζονται κυρίως με το να μειώνουν/βρίζουν πιο νέα μέλη και να χαλάνε την διάθεση.

Αφήστε το 'Μπλα-Μπλα' να είναι μπλα-μπλα!

Η σοβαροφάνεια παντού μας μάρανε :P

• Like 2
Δημοσ.

To προβλημα για μενα ειναι οτι μερικοι δεν ξερουν τι ειναι trolling και νομιζουν το να πουν μια χαζομαρα σε καποιον ειναι trolling.

back-in-the-days-trolling-meant-somethin

:P

• Like 5
Δημοσ.

Όταν το insomnia ΔΕΝ είχε mpla mpla offtopic radios psipsipsinia kokopsopsara ήταν ένα καταπληκτικό forum με ανθρώπους που σε βοήθαγαν σε κάθε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ερώτηση, ένα μέρος που και εμένα προσωπικά με έμαθε πολλά πράγματα και βοήθησα 1-2 και εγώ.

Από την στιγμή που μπήκαν (προφανώς με την επιδίωξη των ιδιοκτητών του και την στροφή του forum από pc/mac σε general technology/content) αυτά και έφεραν και τον αντίστοιχο κόσμο (δεν τον χαρακτηρίζω για να μην θίξω φύλα, ενασχολήσεις, κοινωνικές προτιμήσεις etc etc) το να μας ενοχλεί το trolling και παρακάτω να συζητάμε για μέγεθος εργαλείων (όχι δεν λέω για το dremel ...), για μασώνους και για το καινούργιο επεισόδιο γκοσσιπ γκουρλ είναι λίγο denial. Το Insomnia δυστυχώς δεν είναι ότι ήταν αλλά thats life. 

Atleast trolling is a art

Δημοσ.

Afaic το Μπλα-μπλα σε καθημερινή βάση (το offtopic βασικά που για μένα ήταν και η ψυχή του) τελείωσε όταν τα νοητικά ΑΜΕΑ και το attention whoring έγιναν καθημερινότητα και μετά απο λίγο νόρμα και πλειοψηφία.

Δεν έχει να κάνει με καμία διαχείριση. Έχει να κάνει με (όσο γοφιάρικο και αν ακούγεται) με την προσβασιμότητα. Ο ξαδερφός σας απο το χωριό που δεν ήξερε να ανοίξει την tv και σας έκανε add στο facebook? Αυτο.

i dont see afentiko7 and p3tran anywhere...

back-in-the-days-trolling-meant-somethin

:P

true story

Δημοσ.

Quoted for emphasis.

• Like 1
Δημοσ.

Πουρνάρα, πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω το θέμα, επειδή ακριβώς είμαι ο κωλόγερος που συνδέθηκε για πρώτη φορά το 1993 στο ιντερνετ και είναι στο ινσομνια από τότε που ο θηριοδαμαστής το έστριβε το μουστάκι. Δε με εξαιρώ από την κριτική, απλά επισημαίνω πως ρίχνουμε (1ο πρόσωπο, για τον χτούλου), συνέχεια το επίπεδο. Μπορεί να είναι αυτό που αναφέρει ο Λούσι, μπορεί να περνάω κλιμακτήριο, μπορεί να είναι η ίδια συζυγία που αυξάνει τους χωρισμούς, μπορεί να παραγίναμε πολλοί αυτοί που γράφουμε κι είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν κάτι να εκφράσουν... Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πω πως χαζέψαμε μαζί με τους νεώτερους. 

Πουρνάρα, σου απαντώ προσωπικά, επειδή είμαι ο ίδιος χρήστης που, για παράδειγμα, σε αυτό το Link.png Site: http://www.insomnia.gr/topic/286907-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83/page-25">θέμα  ο καθένας από τους δυο μας, είχαμε γράψει σελίδες επί σελίδων προσπαθώντας να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας με επιχειχηρήματα (και μικρομπηχτές). Ναι διαφωνούσαμε, αλλά κανένας μας δε χρησιμοποίησε μία είκόνα ή ένα meme, αντιπαραθέσαμε επιχειρήματα (σημείωση: είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα θέματα που συνέβη το ίδιο, επειδή είσαι ξεροκέφαλος :-), αλλά δε νομίζω πως κανένας από τους δυο μας, δεν "ευχαριστήθηκε" τη συμμετοχή του στο θέμα. Να σημειώσουμε ότι στο παράδειγμα, συμμετείχαν άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα, βλέπε LLNEO ή liopyr  :), για να μην αναφερθούν οι προσωπικότητες του afentiko7 και teaser.

Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια, το επίπεδο του ινσομνια παραμένει υψηλότατο, αλλά είναι χειρότερο από το παρελθόν και δεν πιστεύω πως ευθύνεται η διαχείριση. Χωρίς να θέλω να τους προστατέψω, τα παιδιά από την αρχή έκαναν κατανοητό ότι είναι πρώτα χρήστες και μετά διαχειριστές. Κι εφόσον επιτρέπεται στον insomniaK να βωμολοχεί, δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος η πουτανίτσα ο λούσι ή ο σκύλος paredwse να μην το κάνουν. Οι χρήστες είμαστε το φόρουμ, εμείς γράφουμε, εμείς το κάναμε αυτό που είναι και είναι στο πληκτρολόγιο μας να το διατηρήσουμε. 

Καλως η κακως εμεις οι "παλιοτεροι" χρηστες του ιντερνετε, βλεπουμε με πιο συναισθηματικο ματι την ολη φαση, ζησαμε το ξεκινημα της, μαθαμε απο μεσα τι σημαινει να εχεις ιντερνετ, οποτε και σιγουρα μας επηρρεαζει αρνητικα αυτη η ασυδοσια που βλεπουμε πλεον και σε ποσοτητα νεων ακυρων θεματων, αλλα και στην ποιοτητα τους.

Δυστυχως η ευτυχως thats life, καθε μερα που περναει εμεις θα μεγαλωνουμε, ισως και θα γινομαστε και πιο ξεροκεφαλοι (οποτε σκεψου, ημουν που ημουν, πως θα ειμαι σε καμμια δεκαρια χρονια :) ), και παραλληλα οι νεοτεροι θα μπαινουν και μας πρηζουν με το ποια πηδηξαν προχτες, και τι θα κανουν αμα κολλησουν μ@υνοψειρες.

Η διαφορα ειναι οτι εμεις βλεπαμε (και συνεχιζουμε να αναπολουμε) το ιντερνετ και τα forums πολυ διαφορετικα απο εναν νεο που γεννηθηκε και το ιντερνετ ηταν ηδη στο σπιτι του, ηταν ηδη μερος της ζωης του. Ο tsifotis το παρομοιωσε πολυ καλα με τα αυτοκινητα στη  προηγουμενη σελιδα.

Δημοσ.

Δε μπορω παρά να συμφωνήσω με αρκετά απ΄όσα αναφέρεις ΙnsomniaK (άσχετα με τις προσωπικές μας αντιπαραθέσεις στο μακρινό παρελθόν)

Στέκομαι όμως σε κάτι που γράφει ο Φίλιππος:

συνήθως η προσέγγιση των χρηστών είναι "διαφωνώ με αυτό που λες, άρα είσαι βολεμένος/μαλάκας/άσχετος/πουλημένος/προδότης/κολλημένος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο". Έτσι κουβέντα δεν μπορεί να γίνει.

Aυτό ειναι όλο το κακό όχι μόνο σε φόρουμ αλλά και γενικά. Η ανάγκη για αντιπαράθεση. Θεωρώ οτι μεγάλο ποσοστό πλέον μπαίνει σε ένα φόρουμ για να εκνευρίσει τους άλλους και όχι να συζητήσει. Εκτός και αν αυτός ειναι ο σημερινός τρόπος συζήτησης, ο οποίος φυσικά δείχνει και την ποιότητα των συνομιλητών...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...