Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει το TP-LINK, δείχνει κανονικά ότι υπάρχει δίκτυο (άρα σωστά λειτουργεί), ωστόσο δεν μπορώ να βρω κατάλληλες ρυθμίσεις για να έχω πρόσβαση στο Internet.

Έψαξα αρκετά στο google αλλά δε τα κατάφερα.

Επισυνάπτω όμως τις IP που έχω τόσο στη κεραία όσο και στον υπολογιστή.

Καταλαβαίνω ότι εκεί υπάρχει το πρόβλημα.

Πως μπορώ να το λύσω?

TP-LINK.pdf

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αγόρασα το tp-link 150Mbps Range Extender WTL-WA730RE ώστε να επεκτείνω το δίκτυο wifi σε περιοχή του σπιτιού όπου το tablet και το laptop μου έχουν καθόλου (το tablet) και ελάχιστο το laptop.

Ενώ διάβασα και διάφορες οδηγίες εδώ και σε ξένα forae, αδυνατώ να δοκιμάσω το οτιδήποτε καθώς δεν μπορώ να μπω στο Interface του μηχανήματος. Η διεύθυνση που αναγράφει από κάτω, 192.168.0.254 δν οδηγεί πουθενά. Μπορείτε να με συμβουλέψετε πως να προχωρήσω? 

Δημοσ.

Για να ρυθμίσεις το TP-Link θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιον υπολογιστή και στο ίδιο εύρος διευθύνσεων (192.168.0.xxx), ώστε να επικοινωνήσουν.

Έστω ότι τώρα ο υπολογιστής έχει διεύθυνση (αυτόματα ή χειροκίνητα) 192.168.2.5 και ο router που σου δίνει Internet έχει 192.168.2.1.

1. Αρχικά βάζεις στον υπολογιστή σου διεύθυνση 192.168.0.5 και Subnet Mask 255.255.255.0. Όλα τα άλλα πεδία τ' αφήνεις κενά.
2. Συνδέεις τον υπολογιστή μόνο με το TP-Link με καλώδιο δικτύου.
3. Μέσω του browser συνδέεσαι με το TP-Link στη διεύθυνση 192.168.0.254, με όνομα και κωδικό χρήστη "admin" (χωρίς τα εισαγωγικά).

Όταν κάνεις τις ρυθμίσεις και ανάλογα με τι θα επιλέξεις ενδέχεται να χάσεις την επαφή αν θα πάρει διεύθυνση σε άλλο εύρος. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να επαναλάβεις τα βήματα βάζοντας αντίστοιχη διεύθυνση και στον υπολογιστή σου ή να παίρνει αυτόματα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την άμεση και επεξηγηματική απάντηση. Θα δοκιμάσω κατά γράμμα όσα είπες και εάν χρειαστεί κάτι θα ξαναενοχλήσω εδώ. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει το TP-LINK, δείχνει κανονικά ότι υπάρχει δίκτυο (άρα σωστά λειτουργεί), ωστόσο δεν μπορώ να βρω κατάλληλες ρυθμίσεις για να έχω πρόσβαση στο Internet.

Έψαξα αρκετά στο google αλλά δε τα κατάφερα.

Επισυνάπτω όμως τις IP που έχω τόσο στη κεραία όσο και στον υπολογιστή.

Καταλαβαίνω ότι εκεί υπάρχει το πρόβλημα.

Πως μπορώ να το λύσω?

αναλογα πως το εχεις ρυθμισει το tp link μπορει να χρειαστε σαν gateway να βαλες την ip του adsl router και οχι του tp link.πχ αν ειναι σεταρισμενο σαν repeater δινεις την ip του adsl router οχι του repeater.

Αγόρασα το tp-link 150Mbps Range Extender WTL-WA730RE ώστε να επεκτείνω το δίκτυο wifi σε περιοχή του σπιτιού όπου το tablet και το laptop μου έχουν καθόλου (το tablet) και ελάχιστο το laptop.

Ενώ διάβασα και διάφορες οδηγίες εδώ και σε ξένα forae, αδυνατώ να δοκιμάσω το οτιδήποτε καθώς δεν μπορώ να μπω στο Interface του μηχανήματος. Η διεύθυνση που αναγράφει από κάτω, 192.168.0.254 δν οδηγεί πουθενά. Μπορείτε να με συμβουλέψετε πως να προχωρήσω? 

και για τους 2 χρηστες.πριν κανετε οτιδηποτε ριξτε και ενα firmware update στο ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...