johnny.tifosi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα,η οθόνη του laptop μου (Acer Aspire 5920g) κάνει που και που κάποιες άσπρες φλασιές, οι οποίες είναι πολύ ενοχλητικές στο μάτι. Είχαν πρωτοεμφανιστεί όταν έβαλα τα windows 7 (το λάπτοπ ερχόταν με τα vista), αλλά δεν έδωσα τότε σημασία καθώς πίστευα ότι το πρόβλημα θα λυνόταν με κάποιον μελλοντικό driver.Μετά από καιρό, με αφορμή και την υψηλή θερμοκρασία της κάρτας γραφικών, βρήκα ότι φταίνε τα windows 7, και ότι η Acer έχει βγάλει νέο bios για την κάρτα γραφικών που λύνει το πρόβλημα. Όντως το πρόβλημα είναι στα 7 γιατί bootαρα τα Ubuntu σε live usb για κανένα δίωρο και οι φλασιές σταμάτησαν.Οι οδηγίες γράφουν ότι η αναβάθμιση του bios γίνεται με dos bootable usb stick. Έφτιαξα ένα με βάση αυτές τις οδηγίες και έκανα extract τον φάκελο VBIOS που δίνει η Acer στο usb. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα από DOS. Στο αρχείο sop.ppt με τις οδηγίες που είναι μέσα στον φάκελο δείχνει την εικόνα που επισυνάπτω.Από τα λίγα που καταλαβαίνω, στην αρχή πληκτρολογεί ένα "cd" που σε πάει στο root directory, έπειτα "vbios" για να μπει στον φάκελο με το bios και τελικά "nv" για να αρχίσει η εγκατάσταση. Σωστά; Όμως δίπλα γράφει C: που κατά 99,9% είναι ο σκληρός δίσκος. Έκανα ένα δοκιμαστικό boot και γράφει και σε μένα c:, ενώ το φλασάκι είναι το f:. Υπάρχει περίπτωση να γράψει τίποτα στον σκληρό και να γίνει ζημιά;Πάντα διαβάζω ότι καλό είναι να αποφεύγεται η αναβάθμιση του bios αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τώρα ο λόγος είναι αρκετά σοβαρός, όμως όχι τόσο ώστε να διακινδυνέψω να μείνω χωρίς PC. Προτείνετε να το δοκιμάσω ή να κάτσω στα αυγά μου;
johnny.tifosi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Για να μην αφήσω κάποιον μελλοντικό αναγνώστη με την απορία, τελικά τόλμησα να κάνω το update και το πρόβλημα του flicker διορθώθηκε. Η κάρτα τώρα όμως αναγνωρίζεται από το σύστημα ως 8600m gt. Ευτυχώς μέσω του pcmark και παίζοντας και ένα παιχνίδι δεν είδα καμία διαφορά στην απόδοση. Τι drivers θα πρέπει να βάζω όμως από δω και πέρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα