Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Θα ηθελα να φτιαξω ενα δικο μου forum αλλα δεν εχω τις γνωσεις.Θα ηθελα νου πειτε τι πρεπει να μαθω (γλωσσες κτλ) ετσι ωστε να κανω μια σωστη προσπαθεια!Θελω να ξεκινησω απο το 0 και με αργα και σταθερα βηματα να φτασω στο τελικο αποτελεσμα!

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Μπορείς να δεις βοηθητικά βίντεο για το πως λειτουργεί η πλατφόρμα του φόρουμ που θες να στήσεις, π.χ phpBB,vBulletin και να πειραματιστείς με το control panel και τις επιλογές που σου δίνει φτιάχνοντας αρχικά ένα test φόρουμ.

Εκτός αν εννοείς να φτιάξεις εσύ δική σου πλατφόρμα φόρουμ;

Δημοσ.

Μπορείς να δεις βοηθητικά βίντεο για το πως λειτουργεί η πλατφόρμα του φόρουμ που θες να στήσεις, π.χ phpBB,vBulletin και να πειραματιστείς με το control panel και τις επιλογές που σου δίνει φτιάχνοντας αρχικά ένα test φόρουμ.

Εκτός αν εννοείς να φτιάξεις εσύ δική σου πλατφόρμα φόρουμ;

Βασικα δεν εχω καταλαβει.Ποια η διαφορα στο τεστ forum και στη πλατφορμα forum?

Εγω θελω ενα δικο μου forum(πχ οπως το insomnia B) )

Δημοσ.

Βασικα δεν εχω καταλαβει.Ποια η διαφορα στο τεστ forum και στη πλατφορμα forum?

Εγω θελω ενα δικο μου forum(πχ οπως το insomnia B) )

Μετάφραση του προηγούμενου: Θες να χρησιμοποιήσεις κάτι έτοιμο (πχ https://www.phpbb.com/) και απλά να το φέρεις στα μέτρα σου, ή να κάτσεις και να το φτιάξεις όλο από την αρχή;

Δημοσ.

Μετάφραση του προηγούμενου: Θες να χρησιμοποιήσεις κάτι έτοιμο (πχ https://www.phpbb.com/) και απλά να το φέρεις στα μέτρα σου, ή να κάτσεις και να το φτιάξεις όλο από την αρχή;

Θελω να το φτιαξω εγω απο την αρχη,οχι κατι ετοιμο.!!Απο που πρεπει να αρχισω?

Δημοσ.

Εαν θελεις απο την αρχη χωρις να παρεις κατι ετοιμο, τοτε πρεπει να ξερεις php,sql, html,css και θα σου παρει μηνες να φτιαξεις δικο σου script.

Λες οτι θελεις κατι σαν το insomnia, και ακομα λες οτι δεν θελεις κατι ετοιμο, αυτο με εχει μπερδεψει :P

Εαν θελεις να κανεις ενα forum υπαροχουν πολλα που μπορεις να χρησιμοποιησεις.

Για δωρεαν ειναι phpb,smf,punbb κ.τ.λ. η πας σε forumotion :)

Το Insomnia ειναι φτιαγμενο με IPB με το IPB μπορεις να δημιουργησεις forum, και γενικα οπως ειναι και το insomnia αφου ανεφερες αυτο.

Κοστιξει γυρω στα 175 ευρω, βαζεις ακομα και την φιλοξενια και το domain name +skins+apps ξεπερνας τα 250 ευρω.

Εαν θελεις μπορεις να το κατεβασεις "σπασμενο" χωρις να πληρωσεις τα 175++ ευρω, αλλα μονο το ονομα και την φιλοξενια, αλλα εαν το κατεβασεις σπασμενο, τοτε θα πρεπει να πας σε offshore hosting που υποστηριζουν, δηλαδη οχι σε ελληνικη εταιρια.

Οι τιμες πανω κατω ειναι ιδιες :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα.Θα ηθελα να φτιαξω ενα δικο μου forum αλλα δεν εχω τις γνωσεις.Θα ηθελα νου πειτε τι πρεπει να μαθω (γλωσσες κτλ) ετσι ωστε να κανω μια σωστη προσπαθεια!Θελω να ξεκινησω απο το 0 και με αργα και σταθερα βηματα να φτασω στο τελικο αποτελεσμα!

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις υπάρχουν και έτοιμα πρότυπα, τέσπα!

- PHP, δεν χρειάζεται να πω HTML, εννοείται...

- MySQL

- Javascript

- CSS (αυτό είναι το λιγότερο, φτιάξε πρώτα το φορουμ και μετά κοίτα να φτιάξεις κάτι καλό εμφανισιακά)

Αυτά για να φτιάξεις κάτι πρόχειρο, το λέω πρόχειρο γιατί θα υπάρχουν πολλά exploits, εκεί θες και βαθιές γνώσεις ασφάλειας

Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά θέλει και κάποια ελάχιστη σχεδίαση για το πως θα το υλοποιήσεις...

• Like 2
Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις υπάρχουν και έτοιμα πρότυπα, τέσπα!

- PHP, δεν χρειάζεται να πω HTML, εννοείται...

- MySQL

- Javascript

- CSS (αυτό είναι το λιγότερο, φτιάξε πρώτα το φορουμ και μετά κοίτα να φτιάξεις κάτι καλό εμφανισιακά)

Αυτά για να φτιάξεις κάτι πρόχειρο, το λέω πρόχειρο γιατί θα υπάρχουν πολλά exploits, εκεί θες και βαθιές γνώσεις ασφάλειας

Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά θέλει και κάποια ελάχιστη σχεδίαση για το πως θα το υλοποιήσεις...

Εαν θελεις απο την αρχη χωρις να παρεις κατι ετοιμο, τοτε πρεπει να ξερεις php,sql, html,css και θα σου παρει μηνες να φτιαξεις δικο σου script.

Λες οτι θελεις κατι σαν το insomnia, και ακομα λες οτι δεν θελεις κατι ετοιμο, αυτο με εχει μπερδεψει :P

Εαν θελεις να κανεις ενα forum υπαροχουν πολλα που μπορεις να χρησιμοποιησεις.

Για δωρεαν ειναι phpb,smf,punbb κ.τ.λ. η πας σε forumotion :)

Το Insomnia ειναι φτιαγμενο με IPB με το IPB μπορεις να δημιουργησεις forum, και γενικα οπως ειναι και το insomnia αφου ανεφερες αυτο.

Κοστιξει γυρω στα 175 ευρω, βαζεις ακομα και την φιλοξενια και το domain name +skins+apps ξεπερνας τα 250 ευρω.

Εαν θελεις μπορεις να το κατεβασεις "σπασμενο" χωρις να πληρωσεις τα 175++ ευρω, αλλα μονο το ονομα και την φιλοξενια, αλλα εαν το κατεβασεις σπασμενο, τοτε θα πρεπει να πας σε offshore hosting που υποστηριζουν, δηλαδη οχι σε ελληνικη εταιρια.

Οι τιμες πανω κατω ειναι ιδιες :)

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες σας..Συντομα θα αρχισω την προσπαθεια μου και ελπιζω να τα καταφερω! B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...