Προς το περιεχόμενο

low-price gaming mouse

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα ποντικια που βαφτιζονται "gaming" αλλα η τιμη τους βρισκτε αρκετα χαμηλα, κατω απο τα 30 ευρο περιπου.

Οτι επαφη ειχα με gaming mouse ητανε με αυτα που εχουν αρκετα τσιμπιμενες τιμες, και η εμπειρια ειναι φυσικα πολυ θετικη! 

Αυτα ομως που βρισκονται στην μιση τιμη, ή και στο 1/4 τις τιμης (η και πιο χαμηλα ακομα...) ποσο ποιοτικα μπορει να ειναι, οταν για αυτην την ποιοτιτα σε αλλα ποντικια δεινουμε τοσο μεγαλα ποσα;

Σαφως, εχω παρατιρισει οτι τα φτηνα εχουν πιο χαμηλα dpi και οκ αυτο εξαρτατε και απο τις προτιμισεις του καθενος. Αλλα η ποιοτιτα κυλησης; Ανταποκρισης; Υλικων; Αξιζει να παρεις ενα τετοιο mouse ή ειναι μονο η ιδεα του και καλα "gaming mouse";

Μετα απο αρκετους μηνες συμβιωσης με ενα Gigabyte M8000 το να παιξω με ενα απλο deskotp mouse μου φαινετε απιθανο, ενα gaming mouse ομως στα 20-30 ευρο τι μπορει να κανει;

Δημοσ.

Ναι, οσο πιο κοντα στην ποιοτιτα των ακριβων, τι ποιοτιτα ειναι ομως αυτη; Ποσο απεχει απο την ποιοτιτα των ακριβων; Και τα αλλα που βρησκονται στα 15-25 ευρο τι σοΐ mouse ειναι; 

Φανταζομαι πως τα συγκεκριμενα που παραθετεις αν μη τι αλλο θα ειναι τιμια, η microsoft και η logitech εχουν μια ποιοτιτα στα mouse τους, απο ανταποκριση, εργονομια κλπ ομως σε τι επιπεδο βρησκονται; Αξιζουν τον κοπο, εστω και για προσωρινα, ή πεταμενα λεφτα και καλητερα να κανεις λιγη παραπανω υπομονη να παρεις ενα high-end mouse; 

Για το sharkoon Drakonia ξερουμε τιποτα; Για την sharkoon ως εταιρια γενικοτερα;

Δημοσ.

Στο Public έχει προσφορά το Roccat Savu στα 35Ε, τρομερή τιμή για ένα από τα κορυφαία ποντίκια από άποψη sensor. Ισχύει οτι το g400 είναι κορυφή στην τιμή του και ανώτερο απο πολλά ακριβότερα που αποδείχτηκαν epic fail με χτυπητά προβλήματα.

Γενικά αν θέλεις να ψάξεις λεπτομέριες το overclock.net και το esreality.com έχουν αρκετές πληροφορίες για gaming mice. Όρεξη νά'χεις να διαβάζεις :-D

Δημοσ.

Ναι, οσο πιο κοντα στην ποιοτιτα των ακριβων, τι ποιοτιτα ειναι ομως αυτη; Ποσο απεχει απο την ποιοτιτα των ακριβων; Και τα αλλα που βρησκονται στα 15-25 ευρο τι σοΐ mouse ειναι;

Φανταζομαι πως τα συγκεκριμενα που παραθετεις αν μη τι αλλο θα ειναι τιμια, η microsoft και η logitech εχουν μια ποιοτιτα στα mouse τους, απο ανταποκριση, εργονομια κλπ ομως σε τι επιπεδο βρησκονται; Αξιζουν τον κοπο, εστω και για προσωρινα, ή πεταμενα λεφτα και καλητερα να κανεις λιγη παραπανω υπομονη να παρεις ενα high-end mouse;

Για το sharkoon Drakonia ξερουμε τιποτα; Για την sharkoon ως εταιρια γενικοτερα;

Ίσως το ψειρίζεις υπερβολικά, αλλά ας ψειρίσω μαζί σου..

Πολλές φορές δεν είναι θέμα ποιότητας ,αλλά και παραπάνω λειτουργιών ή χαρακτηριστικών

Για το g400 έχεις πάντως και τη δική μου ψήφο, είναι πολύ καλό και ποιοτικό ποντίκι και αν αναρωτιέσαι σε τι υστερεί σε σχέση με το ακριβότερο g700 που έχω εγώ , σίγουρα δεν είναι η ποιότητα

Υστερεί σε dpi ( αλλά όχι νούμερα που σε ενδιαφέρουν, ουτε εμένα ενδιαφέρουν , συνήθως με 2000 το πολύ είσαι καλά, εγώ είμαι στα 1600 στις περισσότερες περιπτώσεις )

Υστερει σε αριθμό κουμπιών, έχεις όμως όσα χρειαζεσαι για τις περισσότερες περιπτώσεις

Υστερεί στο ότι δεν είναι ασύρματο και δε παίρνει επαναφορτιζόμενη μπαταρία για την οποία διαθέτει σύστημα φόρτισης + ότι δεν έχει τη δυνατότητα να γίνεται ειτε ενσύρματο είτε ασύρματο κατα βούληση

Τέλος δεν έχει μνήμη για να αποθηκεύει προφίλ πάνω στη συσκευή , μόνο στον υπολογιστή, αλλά κι εγώ στον υπολογιστή έχω τα προφίλ γιατί έχεις παραπανω δυνατότητες έτσι

Το λογισμικό που χρησιμοποιούμε είναι ακριβώς το ίδιο σε όλα τα gaming ποντίκια της εταιρείας με ίδιες δυνατότητες

Οσα άλλα ακριβά ποντίκια και να δεις συνήθως έχουν χαρακτηριστικά που ενδεχομένως να μη χρειάζεσαι

Σε ενδιαφέρει πχ να παίζεις diablo σχεδόν χωρίς να αγγίζεις καθόλου το πληκτρολόγιο;

Σε ενδιαφέρει να ρυθμίσεις το βάρος του ποντικιού;

Σε ενδιαφέρει να είναι και ασύρματο;

Απο ποιότητα μη περιμένεις διάφορες, νομίζω μάλιστα ότι το g400 αντέχει περισσότερα κλικ μέχρι να χαλασει σε σχέση με το 700 ( σύμφωνα με το site της εταιρείας)

Όποτε δεν είναι αυτό το ζητούμενο

Εγγύηση έχουν ακριβώς τα ίδια χρόνια

Δημοσ.

Δεν ξερω ρε παιδια, το g400 μου φαινεται εργονομικα αθλιο. Εχει βεβαια 2 εξτρα κουμπια και καλα dpi. Στην ιδια τιμη ομως υπαρχουν και mouse απο λιγοτερο γνωστες εταιριες με 3-4 κουμπια στα 5000 dpi... 

Ακομα και σε τιμες της ταξεως των 20 ευρο υπαρχουν ποντικια με πολυ "δυνατα" χαρακτιριστικα... Και δυστιχος δεν υπαρχει καποιο καταστημα που να μπορω να τα δω απο κοντα για να καταλαβω περι ποιας ποιοτιτας κατασκευης μιλαμε...

Το sharkoon Drakonia με εχει ψησει ασχημα παντος. Και με 30ευρο απο amazon, λεω να το τσιμπισω οπου να ναι!

Δημοσ.

Μην πέφτεις θύμα των marketing features, τι να τα κάνεις τα 5000CPI αν #@!#ιέται στο jitter και πηδάει pixels σαν τρελλό. Τα ποντίκια που προσφέρουν top ακρίβεια σε όλα τα CPI steps, ειδικά στα ψηλά, είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Φυσικά αυτά τα μαθαίνεις μόνο από user tests, καθώς καταλαβαίνεις οτι δεν υπάρχει περίπτωση μια εταιρία να δυσφημήσει το ίδιο της το προϊόν με αναλυτικά test που δείχνουν τις αδυναμίες του. Και αυτά συμβαίνουν και σε επώνυμα ποντίκια των 50 και 100 ευρώ, πόσο μάλλον σε φτηνότερα.

Ρίξε μια ματία εδώ και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...