Gianniz Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Έχω παίξει μερικά παιχνίδια, τόσο σε κονσόλα όσο και σε pc. Αλλά ποτέ δε μπόρεσα να βρω παιχνίδι εφάμιλλο του Zelda (των τιτλων ocarina of time και majoras mask) που είχα παίξει στο N64 πριν κάποια χρόνια. Οι χαρακτήρες, η ατμόσφαιρα, το story, η μουσική, το gameplay συνδυάζονται σε αυτό το παιχνίδι με έναν τρόπο απίστευτα ιδανικό και το τελικό συνόλικο αποτέλεσμα για μένα παίρνει ένα 10/10. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γνωρίζετε κάποιο παιχνίδι που να πλησιάζει αυτά τα στοιχεία του Zelda που ανέφερα. Από προτάσεις φίλων δοκίμασα το oblivion - the elder scrolls και το dungeons and dragons αλλά δεν πλησίαζουν το Zelda ούτε στο ελάχιστο. Εντάξει ίσως να είναι και λίγο υποκειμενικό θέμα αλλά εμένα έτσι μου φάνηκε. Έχετε λοιπόν να μου προτείνετε εσείς κάποιο ; (μιλάμε πάντα για τίτλο pc)
ikaruga24 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δυστυχως δεν υπαρχει τιποτα αναλογο στο PC. Το κοντινοτερο παιχνιδι που μπορεις να παιξεις που να παρομοιαζεται ειναι τα Darksiders 1-2 αλλα δεν φτανουν σε ποιοτητα το Zelda ουτε κατα διανοια. Απο εκει και περα κατεβασε εναν Dolphin emulator και παιξε και παλι τα Wind Waker και Twilight princess σε full-HD να γουσταρεις. Εναλακτικα υπαρχει και το Okami σε PS2 και PCSX2 emulator για PC ή Okami-HD για PS3. 1
Greygore Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Αν και κάπως πιο "σκοτεινό" απο τα κατά καιρούς Zelda, δοκίμασε το πρώτο Darksiders, δανείζεται αρκετά gameplay elements απο τα Legend of Zelda. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τα Beyond Good & Evil, Psychonauts, την σειρά Legacy Of Kain (ειδικά τα παλαιότερα entries), τα Fable Ι και Fable ΙΙΙ που προσφέρουν κάτι αντίστοιχο σε phased/gated open-world exploration και δίνουν βάση σε story/exposition, με κατά κύριο λόγο melee combat. Η σειρά Ys (Origins, Oath in Felghana) επίσης είναι κάτι παρόμοιο, αν και είναι (πολύ) πιο γραμμικό απο τα κανονικά LoZ και δίνουν περισσότερη έμφαση στο combat παρά στο exploration. Τέλος, το Binding of Isaac είναι δομικά παρόμοιο με τα παλαιότερα LoZ, αν και επικεντρώνεται μόνο στο dungeon κομμάτι τους. Edit: Επίσης seconded η πρόταση του ikaruga24 για Okami (και ίσως Okamiden στο DS) - είναι το πιο κοντινό Zelda-clone που μπορείς να βρεις (μέσω emulation αν δεν έχεις πρόσβαση σε PS2, NDS). 1
panther_512 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δύσκολα έβαλε ο δημιουργός του τόπικ. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μοιάζει και να φτάνει ταυτόχρονα σε ποιότητα τα Zelda. Όπως προαναφέρθηκε, το καλύτερο είναι να βάλει Wii emulator και να παίξει τα Zelda Twillight Princess και Skyward Sword ( κατα προτίμηση το 1ο που μοιάζει στο Ocarina). Μετά πάρε ένα 3DS ή και το κανονικό το DS και παίξε όλα τα Zelda που κυκλοφορήσαν στις φορητές. Θα έχεις να παίζεις για πολύ πολύ καιρό. Για PC games που να φέρνουν έστω και λίγο με το Zelda, όπως προαναφέρθηκε, το Darksiders 1 είναι μιά σχετικά καλή επιλογή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να δανείστηκε τόσα πολλά στοιχεία από το Zelda. Αλλά και πάλι, το Zelda δεν το φτάνει σε καμία περίπτωση. 1
link012000 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 επειδη και εγω εχω το ιδιο προβλημα με εσενα και λυση δεν βρηκα ποτε... κατεβασε τον snes emulator και παιξε το link to the past και ολα τα αλλα που προτειναν οι αλλοι απο πανω....
Drop_Dead Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Παίξε και τα υπόλοιπα zelda. Τα windwaker και twilight princess μπορείς να τα παίξεις ευκολα με emulator.
Alithinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που ζητάς φίλε μου είναι θαύμα! Όχι μόνο στο pc,αλλά και σε καμία κονσόλα,και ακόμα και τα μεθεπόμενα παιχνίδια της ίδιας σειράς δεν φτάνουν και δεν προσφέρουν παρόμοια ατμόσφαιρα με αυτή που προσέφεραν τα παιχνίδια που ανέφερες. Γενικά εκείνη την εποχή ήταν και τα κόστη ανάπτυξης μικρότερα,και η ανάπτυξη βασιζόταν περισσότερο στο όραμα των δημιουργών παρά σε άλλα πράγματα όπως το πως να γίνουν υποχωρήσεις για προσέλκυση νέου κοινού κτλπ... Το Ocarina of Time όταν βγήκε είχε απ τα πιο καθαρά 3d γραφικά που είχαμε δει τότε,είχε κάμερα που κινούταν στο χώρο σε κινηματογραφικό στυλ για να μας παρουσιάζει μέρη και πρόσωπα,είχε το μεγαλύτερο κόσμο που είχαμε δει σε παιχνίδι κονσόλας,χώρια το μοναδικό του gameplay που εισήγαγε τεχνικές όπως το z-targeting. Σήμερα τα παιχνίδια δεν διαπρέπουν σε τόσους πολλούς τομείς. Θα δεις ένα παιχνίδι που θα πεις ότι κάνει καλύτερο κάποιο πράγμα από οποιοδήποτε άλλο είχαμε δει μέχρι πριν,αλλά κανένα δεν καταφέρνει να έχει τόσες πολλές καινοτομίες μαζεμένες. Θες να νιώσεις το 'wow' που ένιωσες όταν είδες για πρώτη φορά τα γραφικά του Ocarina of Time το 1997 ? Παίξε το Crysis 2 με dx11 patch και high resolution texture pack. Θες να νιώσεις το δέος του τεράστιου κόσμου που σου δίνεται για να εξερευνήσεις ? Παίξε Oblivion (που έχεις ήδη παίξει) ή Skyrim. Θες να να έχεις τη πιο 'κινηματογραφική' εμπειρία με τη κίνηση της κάμερας για την παρουσίαση μερών και προσώπων ? Παίξε τη σειρά Mass Effect... Από ότι καταλαβαίνεις συνήθως τη τωρινή εποχή τα παιχνίδια που διαπρέπουν και κάνουν κάτι καλύτερα από τα άλλα,συνήθως το κάνουν σε ένα μονάχα τομέα. Είναι δύσκολο λοιπόν να βρεις ένα παιχνίδι που να πρωτοπορεί σε τόσα πολλά πράγματα την σήμερον ημέραν,χώρια θέματα στα οποία δεν μπορεί να υπάρξει οπωσδήποτε 'εξέλιξη' μιας και αφορούν πράγματα όπως το feeling του κόσμου και η παραξενιά του,κτλπ. Θα σου πρότεινα πάντως σε περίπτωση που δεν το χεις ήδη κάνει να κατεβάσεις το Dolphin Emulator και να δοκιμάσεις το Windwaker, και ίσως και το Twilight Princess. Το Wind Waker μπορεί να έχει κάπως πιο καρτουνίστικη αισθητική αλλά μη σε ξεγελάει αυτό και το γεγονός ότι βγήκε παλαιότερα. Έτσι και το ρυθμίσεις μέσω του emulator να κάνει render σε 1080p,η καθαρότητα της εικόνας και η ποιότητα των animations ξεπερνά τα περισσότερα πρόσφατα παιχνίδια παρόμοιας αισθητικής όπως το Borderlands,και προσωπικά η ατμόσφαιρα του Wind Waker μου άρεσε περισσότερο απ του Twilight Princess γιατί έχει περισσότερη αυθεντικότητα. Όταν δοκίμασα το Windwaker σε 1080p έπαθα τη πλάκα μου,δεν κάνω πλάκα. Το Twilight Princess φαίνεται να πάσχει από την ασθένεια των περισσότερων τίτλων που βγάζει η Nintendo τώρα τελευταία,όπου τα καινούρια παιχνίδια έχουν τόσες πολλές ομοιότητες με τα παλαιότερα,νιώθουν 'ξεπατικοσούρες' που θα τα χαρακτήριζες περισσότερο ως remakes παρά ως νέα παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα